Loading…

ABC øerne

Udvalgte rejseforslag i ABC øerne

{{package.Title}}

{{package.Teaser.trim() | limitTo: 100}}...

Varighed: {{ctrl.Duration(package, 'dage', 'nætter ', '/') }}

Priser fra: {{ctrl.FormatPrice(package.Price, 'Spørg på pris', 'kr')}}

Udvalgte udflugter i ABC øerne

{{activity.CountryTitle}}

{{activity.Title}}

{{activity.Teaser}}

Udvalgte hoteller i ABC øerne

{{hotel.CountryTitle}}

{{hotel.Title}}

{{hotel.Teaser}}

Læs mere

Rejser til ABC-øerne


Drømmer I om en rejse til Carbien, hvor sandet skal være hvidt, vandet skal være turkisblåt og solen helst skinne fra en skyfri himmel? Så skal I overveje en rejse til ABC-øerne.

ABC-øerne - der også tidligere var kendt som De Hollandske Antiller - består af Aruba, Bonaire og Curacao. Man kan rejse til ABC-øerne året rundt, da øerne ligger udenfor orkanbæltet, og året rundt er her en gennemsnitstemperatur på godt 25 grader. Det er regntid fra oktober til februar, men de korte (men til tider kraftige) regnbyger vil dog ofte bare være en dejlig forfriskning.

Rejser til Aruba

Man skal rejse til Aruba, hvis man drømmer om en rigtig caribisk badeferie. Her finder man nogle af verdens flotteste sandstrande og øernes bedste shoppingmuligheder. Derudover finder du en smuk og farverig hovedstad i Oranjestad. Begiv dig væk fra feriestederne og du vil finde steder der er perfekte til vandreture og ridning. Du vil også opleve Arubas krystalklare vand som er sprængfyldt med havliv og skibsvrag (og et flyvrag eller to), hvilket giver utrolige muligheder for snorkling og dykning. Og nonstop brise skaber næsten perfekte forhold til windsurfing og kiteboarding.

Så uanset om du længes efter at slappe af på en strand eller dykke ned i naturen, har Aruba dig dækket.


Rejser til Bonaire

Bonaire er for dem, som sætter store naturoplevelser i højsædet. En stor del af Bonaire er udlagt som naturreservat og havene omkring Bonaire er kendt for verdensklasse dykning. Dette skyldes det smukke koralrev der er udpeget som en nationalpark, ligger kun få meter fra kysten. Snesevis af exceptionelle dykkersteder er let tilgængelige fra kysten og myldrer med liv, hvilket gør denne ø til et uafhængigt dykke- og snorkelparadis.

Over overfladen er der windsurfing i verdensklasse på Lac Bay og fremragende kajaksejlads blandt mangroverne. Cykelstier snor sig gennem de tørre bakker, mens køreruter viser øens historiske og naturlige seværdigheder. Klassiske, men afdæmpede feriesteder og et par lokkende restauranter fuldender billedet – perfekt til rejsende, der foretrækker deres eventyr med nogle faciliteter.


Rejser til Curacao

Curacao er den største af øerne og tilbyder dermed også de mest forskelligeartede oplevelser. Øen er omgivet af omgivet af kridhvide strande og azurblåt vand. Det er da også havet, der danner grobund for en af øens vigtigste aktiviteter - nemlig dykning og snorkling. Under havoverfladen gemmer der sig smukke koraller, farvestrålende fisk og store havskildpadder. Curacao byder dog også på fantastisk natur, blandt andet i Christoffel National Park, og caribisk kultur i øens charmerende hovedstad Willemstad.

Vi tilbyder skræddersyede rejser til ABC-øerne - kontakt os for at høre mere.

Praktiske informationer

Aruba

Taxaer er let tilgængelige på Aruba, og man skal ikke blive nervøs, når man opdager, at de ikke har taxameter. Regeringen har nemlig sat faste takster, som er gældende overalt.

 

Busser kører også mellem alle større distrikter og hotelområder. Hovedstationen finder man i det centrale Oranjestad

 

Ønsker man at udforske øen på egen hånd, anbefales firehjulstrækkere eller motorcykler - men vi er selvfølgelig klar til at hjælpe med bookingen.

 

Bonaire

 

På Bonaire er taxaer også let tilgængelige. Offentlig transport er dog en anden sag. På grund af øens lille størrelse finder man ikke busser, tog eller lignende.

 

Har du ikke mod på at udforske øen til fods, og er taxa ikke det optimale transportmiddel, så kan du leje alt fra bil til tuk tuk og golfvogn.

 

Curacao

Offentlig transport på Curacao er begrænset, og det anbefales ikke, at man udelukkende bruger de få busser, der er, som sit transportmiddel. Derimod anbefales kør-selv eller taxaer når øen skal udforskes. Taxa fungerer lige som på Aruba - uden taxameter og priser der er fastsat på forhånd. Chaufførrene har ofte en oversigt, så man kan se priserne på forhånd. Man skal dog være opmærksom på, at hvis man er mere end fire personer, hvis man kører mellem 23.00 og 06.00 eller man har ekstra meget bagage med, så vil der blive tillagt et begyr på 25 %. Har man brug for en guide på turen, kan mange af chaufførene også give rundvisninger på øen.

 

ABC-øernes hollandske rødder afspejler sig i drikkepengekulturen på restauranterne. Derfor er det ikke forventet, at man efterlader drikkepenge - men det er op til en selv, om man har lyst til at efterlade lidt ekstra. Man skal dog være opmærksom på, at nogle restauranter opkræver et servicegebyr på 10-15 %.

Arubas lokale valuta er Aruba Gylden, mens man på Bonaire of Curacao bruger Hollandske Antiller Gylden. Dog er Amerikanske Dollars en udbredt betalingsform, og mange restauranter og butikker bruger dollars som standard valuta. Det kan også være en fordel at bruge dollars, hvis du skal besøge både Aruba og Bonaire og/eller Curacao. Det er fordi Aruba Gylden ofte ikke bliver accepteret på Bonaire og Curacao, og Hollandske Antiller Gylden ofte ikke bliver accepteret på Aruba. Derudover er det typisk en dårlig forretning at veksle mellem de to lokale valuta.

 

Kort bliver også accepteret næsten over alt. Men skulle du være uheldig at finde et sted, som ikke gør - så finder man hæveautomater de fleste steder. 

Vejret

{{city.City}} {{data.MonthDisplay}}
Dagstemperatur (°) {{data.Temperature}}
Nedbør (mm) {{data.Rainfall}}

Aruba

Aruba er en lille overskuelig ø i det caribiske ø-hav, der ikke byder på de vilde seværdigheder - udover de kridhvide og lovpriste sandstrande, svajende palmer og turkisblåt vand samt en fantastisk ca…
Læs mere
aruba

Bonaire

Rejser til Bonaire Hvem fantaserer ikke om at ligge på kridhvide sandstrande og solbade eller måske snorkle på koralrevene? Bonaire er en del af de Hollandske Antiller, og har i vid udstrækning behol…
Læs mere
bonaire

Curacao

Rejser til Curacao Curacao er den største af de tre ABC-øer og ligger mellem Aruba og Bonaire. Øen tilbyder mere end 35 smukke strande, hvor du kan nyde din ferie i Caribien. Langs Curacaos sydvestli…
Læs mere
Azurblåt vand ved Curacao