Loading…

Costa Rica

- Pura Vida!

Rejser til Costa Rica - Pura Vida!


På en rejse til Costa Rica er det især de store naturoplevelser, der er i centrum.

 

Selvom landet er et af de mindste i verden, er det samtidig et af de lande med størst biodiversitet. I kan derfor opleve et enestående plante- og dyreliv i frodige nationalparker og tropisk regnskov, store vulkaner og ikke mindst fantastiske sandstrande langs kysten.

 

Nedenfor ses et udbud af vores spændende rejser til Costa Rica. De kan som altid skræddersyes efter netop jeres behov.

Udvalgte rejseforslag i Costa Rica

{{package.Title}}

{{package.Teaser.trim() | limitTo: 100}}...

Varighed: {{ctrl.Duration(package, 'dage', 'nætter ', '/') }}

Priser fra: {{ctrl.FormatPrice(package.Price, 'Spørg på pris', 'kr')}}

Udvalgte udflugter i Costa Rica

{{activity.CountryTitle}}

{{activity.Title}}

{{activity.Teaser}}

Udvalgte hoteller i Costa Rica

{{hotel.CountryTitle}}

{{hotel.Title}}

{{hotel.Teaser}}

Læs mere

Rejser til Costa Rica

På en rejse til Costa Rica er det især de store naturoplevelser, der er i centrum. Selvom landet er et af de mindste i verden, så er det samtidig et af de lande med den største biodiversitet. I kan derfor opleve et enestående plante- og dyreliv i de frodige nationalparker og tropiske regnskov, store vulkaner, der tårner op i landskabet og ikke mindst fantastiske sandstrande langs kysten.

Costa Rica adskiller sig på flere punkter fra de øvrige mellemamerikanske lande. Costa Rica har siden borgerkrigen i 1948 været sparet for revolutioner. Militæret er desuden sparet væk for tilgengæld at tilgodese uddannelse. Økonomien er stabil, og landet er et af de rigeste i Mellemamerika. Det skyldes blandt andet den fantastiske natur, som tiltrækker rejsende, og som landet har været god til at beskytte.

Se vores forslag til individuelle rejser i Costa Rica eller kontakt os og få et uforpligtende tilbud på din rejse.

Nationalparker i Costa Rica

Costa Rica er kun en anelse større end Danmark. Selvom landet ikke er så stort, er der dog afsat god plads til at beskytte plante- og dyreliv. Over en fjerdedel af Costa Rica er således nationalpark eller på anden måde beskyttet område. Nogle af de mest kendte nationalparker i Costa Rica er Arenal, som især er kendt for sine vulkaner, Tortuguero, som især er kendt for sine skilpadder og Manuel Antonio, hvor folk søger til for at få den helt perfekte blanding af kridhvide strande og enestående smuk regnskov.

Kulturløse i anden række

Costa Rica skiller sig ud fra andre centralamerikanske lande ved ikke at have de samme tydelige spor til indianske civilisationer og kolonisering. Her er ingen gamle, spanske kolonibyer eller storslåede ruiner efter aztekere eller mayaer. Landets befolkning er mindre indianske end sine naboer. Tico'erne er efterkommere af de mange indvandrere fra Europa, der i dag udgør befolkningsgrundlaget, når man lige ser bort fra indbyggerne på den caribiske kyst. Tico'erne er venlige, overvejende borgerlige, veluddannede og fredselskende mennesker.

Den rige kyst

Costa Rica betyder den rige kyst, og det er ikke mindst kysten, der i dag vedvarende tiltrækker turister og hermed investeringer i landet. Både langs Costa Ricas stillehavskyst og Costa Ricas caribiske kyst er der rig mulighed for at finde kridhvide, palmefyldte sandstrande.

Costa Rica er et fredeligt land, og størrelsen gør det overskueligt at rejse rundt her. Naturen er mangfoldig og dyrelivet overvældende. Det er den perfekte destination for naturelskere, der både vil opleve regnskovens dyreliv og aktiviteter samt nyde fantastiske strande.

Kør-selv i Costa Rica

Det er let at køre selv i Costa Rica, og med egen bil får man stor frihed til at køre og stoppe, som det passer en. Der åbner sig dermed et væld af muligheder. I regionen omkring hovedstaden San Jose er vejene gode. Kør selv i det uopdagede Costa Rica eller Kør selv til de unikke afkroge.

Praktiske informationer

Bus

I San Jose kører der busser regelmæssigt fra centrum til de ydre San Jose bydele, som koster omkring 5 kr. pr. tur. Derudover er der gode busforbindelser til resten af landet. Dog er der ikke kun en terminal, så afgangsstedet er bestemt efter endestationen.

Busserne er tit meget fulde, da der sjældent bliver sagt nej til ekstra passagerer. Som et dyrere alternativ kan man tage shuttle busser, der er kendt som turistbusser.

Der er to typer busser i Costa Rica – Directo og Collectivo. Den første har få stop. Den anden har flere stop og er derfor langsommere.

 

Taxa

Det er sikkert og relativt billigt at tage taxa i Costa Rica. De er spredt over hele landet og er derfor en nem måde at komme frem og tilbage på. Det er dog vigtigt, at man tager de officielle taxaer og ikke pirat taxaer. Pirat taxaer er meget dyrere og har som oftest ikke den krævede forsikring. De officielle taxaer er røde, med gult lys på toppen og en gul trekant på siden. For at være ekstra sikker, så tjek om nummerpladen passer til provinsen, du befinder dig i, da taxaerne kun må samle op i deres egen provins. Derudover skal du sikre dig, at chaufføren tænder taxameteret, hvilket er lovkrav i Costa Rica.

Møder du orange taxaer, når du kommer ud af lufthavnen, så er disse specielle for lufthavnen og er derfor også sikre at tage med. Vær dog opmærksom på, at disse er dyrere end de normale røde.

 

Billeje

Kør-selv ferie er en super mulighed i Costa Rica. Det er dog vigtigt, at man får en bil, som passer til det terræn, man kører i. Forhør os endelig ift. Billeje!

Restauranter i Costa Rica opkræver automatisk 10% i drikkepenge på regningen. Derfor er det valgfrit, om man vil give yderligere drikkepenge. Dog anses det for høfligt, hvis man har fået en ekstra god service.

 

På hotellet er det normalt at give piccoloen ca. 600 colones (svarende til ca 6,5 kr.) pr. kuffert. Det er normalt at give rengøringen ca. det dobbelte pr. dag, og i baren giver man også ca. 600 colones pr. drink.

 

Når det kommer til transport, kommer størrelsen på drikkepengene an på længden på turen. Ved korte taxature er det normalt at runde op. Ved længere taxature er 600-3000 colones nok. Dog er 6000 mere passende ved heldagsture eller guidede ture til både chaufføren og guiden.

Colones er den officielle valuta i Costa Rica. Dog kan man ved lufthavns taxaer, restauranter og hoteller som oftest bruge amerikanske dollars, der ofte vil være nemmere at få fat i hjemmefra, hvis man vil have nogle med fra Danmark.

 

Visa kort kan bruges i hele landet, men nogle mindre steder har endnu ikke faciliteterne, så hav altid nogle colones på dig. Skal du køre på en betalingsvej eller handle i en lille lokal kiosk, så er kontanter ofte den eneste betalingsmulighed. Der er hæveautomater de fleste steder, så det er forholdsvis nemt at få fat i kontanter.

Vejret

{{city.City}} {{data.MonthDisplay}}
Dagstemperatur (°) {{data.Temperature}}
Nedbør (mm) {{data.Rainfall}}

Områder i Costa Rica

 

Costa Rica adskiller sig på flere punkter fra de øvrige mellemamerikanske lande. Økonomien er stabil, og landet er et af de rigeste i Mellemamerika. Det skyldes blandt andet den fantastiske natur, som tiltrækker rejsende, og som landet har været god til at beskytte.

 

Klik videre ind på de forskellige områder og bliv inspireret til hvad din rejse til Costa Rica skal indebære.

Den Caribiske Kyst

Den caribiske kyst i Costa Rica er en smuk og mangfoldig region, der strækker sig langs Costa Ricas østlige kyst og møder Det Caribiske Hav. Dette område er fyldt med en overflod af naturlig skønhed,…
Læs mere

Costa Ricas stillehavskyst

Provinsen Puntarenas strækker sig langs Stillehavskysten fra byen Puntarenas helt ned til den panamanske grænse, og her findes små landsbyer, gode strande og regnskov. Den populære nationalpark Manuel…
Læs mere
Kridhvide strande i Manuel Antonio nationalparken, Costa Rica

De nordlige nationalparker

Costa Rica er blot en anelse større end Danmark og på trods af dette er der adskillige nationalparker strøet med rund hånd ud over landet. Man finder både nationale parker og mindre private reservater…
Læs mere
Man ser det hele lidt fra oven fra hængebroerne i Montevedes tågeregnskov, Costa Rica

Den centrale dal

Det centrale Costa Rica er omkranset af Talamanca og Central bjergkæderne mod henholdsvis syd og nord. Oprindeligt var den smukke Río Reventazón-dal eneste forbindelsesled til Den Caribiske Kyst. Den…
Læs mere
cantrale dal

Det sydlige Costa Rica

Den Panamerikanske hovedvej fra San José går over ”Dødens Bjerg” til San Isidro de El General og videre til den panamanske grænse. Nationalparkerne La Amistad og Chirripó, med Costa Ricas højeste bjer…
Læs mere
En ara i regnskoven

Nicoya

Nicoya er Costa Ricas største halvø og stedet for en afslappende ferie på en smuk hvid Stillehavsstrand med svajende palmer og azurblåt vand ved et stort, flot resort. Reservaterne på halvøen kan kryd…
Læs mere
Folk på stranden på Nicoya halvøen