Loading…

Kap Verde

- De "grønne" øer

Rejser til Kap Verde - De "grønne" øer

 

En simpel badeferie på Kap Verde kan arrangeres med et charterbureau, men skal man opleve det autentiske Cabo Verde - så er vi eksperterne!

 

Kap Verde har mange fantastiske øer, og man skylder sig selv at besøge flere end blot pandekageflade Sal! Lige fra klippeøen Santo Antão, der først bliver frodig på toppen af øen til Sao Vicente, øen med musik, poesi og kultur der minder om Portugal i arkitekturen men Brasilien i hjertet. Vi kan ikke tilbyde direkte fly til Kap Verde, til gengæld kan vi tilbyde en rejse til det vaske ægte Cabo Verde.

 

Nedenfor ses et udbud af vores spændende rejser til Kap Verde. De kan som altid skræddersyes efter netop jeres behov.

Udvalgte rejseforslag i Kap Verde

{{package.Title}}

{{package.Teaser.trim() | limitTo: 100}}...

Varighed: {{ctrl.Duration(package, 'dage', 'nætter ', '/') }}

Priser fra: {{ctrl.FormatPrice(package.Price, 'Spørg på pris', 'kr')}}

Udvalgte udflugter i Kap Verde

{{activity.CountryTitle}}

{{activity.Title}}

{{activity.Teaser}}

Udvalgte hoteller i Kap Verde

{{hotel.CountryTitle}}

{{hotel.Title}}

{{hotel.Teaser}}

Læs mere

Rejser til Kap Verde 


Navnet Kap Verde, også kaldt Cabo Verde, betyder "De grønne øer". At kalde øerne for grønne er dog næsten det samme som at kalde Grønland for grøn. Det meste af året er landskabet på Kap Verde tørt, og derfor er det nærmere den brune farve, der går igen.

Kap Verde består af to øgrupper med henholdsvis 5 og 4 øer i hver gruppe: Ilhas do Barlavento (øer i vinden) og Ilhas do Sotavento (øer i læ). Øerne er vidt forskellige og dette næsten ned til mindste detalje. Sproget er forskelligt, da det kreol-portugiske sprog ændrer sig fra ø til ø. Indbyggerne er forskellige hvad angår farve, højde og drøjde. Landskaberne er ligeså forskellige som dag og nat.

En rejse til Kap Verde bør indeholde flere øer, så man virkelig oplever forskellene.

Se vores forslag til individuelle rejser i Kap Verde eller kontakt os og få et uforpligtende tilbud på din rejse.

De grønne, eller brune, øers forskelligheder

Hovedøen Santiago er den mest frodige af dem alle, hvor klippenøen Santo Antão ved første øjekast står som lidt af en kontrast, da der først dukker grønne træer og planter op på toppen af øen. Ildøen Fogo er den mest iøjnefaldende ø på grund af sin helt runde form og med den aktive vulkan midt på øen. Øen Sal er kontrasten hertil – ingen bjerge eller vulkaner og er derimod helt flad.

Kap Verde-øernes mange muligheder

Når øerne er så forskellige, kræver det planlægning at få en rejse til landet til at indeholde lidt af alle de elementer, som øerne har at byde på. Hvis man kun kommer til Kap Verde for en sol- og badeferie i det danske vinterhalvår, så er en tur til Sal eller Boa Vista anbefalelsesværdig. Men hvis man vil opleve noget af det, som gør øerne til noget helt unikt, kan man enten flyve mellem øerne eller tage en af de meget få færger, der binder øerne sammen.

 

Øerne indbyder bestemt til en aktiv ferie. Vinden kalder på windsurfere, det klare vand kalder på dykkere og snorklere, og bjergene og de mange små stier er et oplagt visit for trekkere. Kap Verde byder også på en spændende kultur med sin egen musik og dans.

Musik og dans foregår også på tankstationer

Musik fylder en stor del af det kapverdianske liv. De musikalske udtryk, tekster, rytmer og melodier varierer i stil, hvor blandt andet stilarterne Coladera, Funaná og Batuque er meget eksotiske, hvorimod Morna er mere sørgmodig og handler om en blanding af kærlighed, erindring og håb.

 

Overalt, hvor der spilles musik, møder man synet af dansende kapverdianere, hvad end det er på tankstationer, i butikker, til politisk møder, fester osv. Som turist slipper man ikke for at lade sig rive med, og pludselig er man en del af flokken. Et eksempel på den musikalske anerkendelse er sangerinden Cesaria Évora (som optræder med bare fødder), der er kendt i både resten af Afrika og i Europa, Amerika og Asien.

Bemærk: vi tilbyder ikke direkte fly - til gengæld tilbyder vi fuld fleksibilitet, så I kan rejse, når I ønsker

Praktiske informationer

Hvis man kun kommer til Kap Verde for en sol- og badeferie i det danske vinterhalvår, så er en tur til Sal eller Boa Vista anbefalelsesværdig. Men hvis man vil opleve noget af det, som gør øerne til noget helt unikt, kan man enten flyve mellem øerne eller tage en af de meget få færger, der binder øerne sammen.

 

Den smukkeste transportform på Kap Verde, er dog at vandre. I stedet for blot at køre fra sted til sted, arrangerer vi gerne at bagagen bliver kørt fra ét hotel til det næste, alt imens en guide, vandrer med jer på de flotte stier fra A til B.

At give drikkepenge på Kap Verde som turist er en almindelig praksis, men er ikke noget de lokale betragter som en selvfølge – dvs. hoteller, restauranter, taxaer, guider osv. Det er som udgangspunkt fint at lægge 10% i drikkepenge af den samlede regning. Beløbet kan selvfølgelig tilpasses alt efter hvor tilfreds man har været med servicen. Det er desuden kutyme at give drikkepenge hvis kufferten bliver båret ind på hotelværelse, eller lægge lidt ekstra til stuepigen.     

                     

Det kan være en fordel altid at have mønter ved hånden til mindre serviceydelser.

Valutaen på Kap Verde hedder Escudos Cape Verde (ECV).

 

Kreditkort (MasterCard og Visa) kan benyttes i flere butikker og på de fleste hoteller. Der er hæveautomater i Kap Verdes større byer, hvor det er nemt at komme i besiddelse af Escudos, hvis blot man medbringer sit kreditkort. Det er dog en god idé at hæve Escudos allerede i lufthavnen i Praia eller Mindelo.

Vejret

{{city.City}} {{data.MonthDisplay}}
Dagstemperatur (°) {{data.Temperature}}
Nedbør (mm) {{data.Rainfall}}

Områder i Kap Verde

 

Kap Verde består af to øgrupper med henholdsvis 5 og 4 øer i hver gruppe: Ilhas do Barlavento (øer i vinden) og Ilhas do Sotavento (øer i læ). Sproget er forskelligt, da det kreol-portugiske sprog ændrer sig fra ø til ø.

 

Indbyggerne er forskellige hvad angår farve, højde og drøjde. Landskaberne er ligeså forskellige som dag og nat.

 

Klik videre ind på de forskellige områder og bliv inspireret til hvad din rejse til Kap Verde skal indebære.

Brava

Helt nede i det sydvestlige hjørne af Kap Verde findes øen Brava. Det er den mindste af de beboede øer. Med sine kun 10 km på tværs, har man meget hurtigt været rundt på hele øen i bil. Brava hæver si…
Læs mere
Brava

Fogo

Midt på den runde ø strækker vulkanen sig op mod himlen med sine 2.800 meter. Det er fascinerende at se, at vulkanen, og dermed en stor del af øen, stiger brat op af vandet og fylder så meget af øen.…
Læs mere
Pico do Fogo

São Vicente

Udenfor São Vicentes større byer, Mindelo og São Pedro, minder øen på mange måder om en lidt mere dramatisk udgave af Sal med sine tørre landskaber, der strækker sig op mod øens højeste punkt, Monte V…
Læs mere
Farverige både i strandkanten

Sal

Sal betyder salt på portugisisk. Øen har fået sit navn, da der indtil år 1985 blev udvundet salt af havvandet i blandt andet byen Pedra Lume.Øen skiller sig ud fra de andre af Kap Verdes øer, da den n…
Læs mere
Strand med palmer på Sal

Santiago

Med sine 991 km2 er Santiago den største af alle øerne i Kap Verde. Det er også her, næsten halvdelen af befolkningen bor. På Santiagos sydlige kyst finder man både landets hovedstad, Praia, der for m…
Læs mere
Det afrikanske kontinent malet på huset

Santo Antão

Det umiddelbare indtryk, man får af Santo Antão er en klippeø uden grønne områder. Når man nærmer sig toppen af øen, begynder landskabet langsomt at ændre karakter. Grønne træer dukker op, og luften f…
Læs mere
Vejen snor sig om toppen af en bjergklippe

Maio

På Maio er vegetationen meget sparsom, og kun akacieskove og kokospalmer er at finde i det bakkede landskab. Man kan være sikker på, at akacietræerne nok skal blive stående flotte og fyldige på øen, d…
Læs mere

Boavista

Ligesom Sal, er Boa Vista også en flad og sandet ø, der er påvirket af den tørre og kraftige Sahara-vind.Øen er et godt sted til strandferie, da den hvide sandstrand flere steder er meget lang - helt…
Læs mere
Havet

São Nicolau

São Nicolau ligger nærmest midt imellem Kap Verdes andre øer. Det betyder, at når vejret er godt, kan alle Kap Verdes øer ses fra det 1,3 km høje bjerg, Monte Gordo.Øens takkede overflade og de mange…
Læs mere
Papaya