Loading…

Honduras

Udvalgte rejseforslag i Honduras

{{package.Title}}

{{package.Teaser.trim() | limitTo: 100}}...

Varighed: {{ctrl.Duration(package, 'dage', 'nætter ', '/') }}

Priser fra: {{package.Price}}

Udvalgte udflugter i Honduras

{{activity.CountryTitle}}

{{activity.Title}}

{{activity.Teaser}}

Udvalgte hoteller i Honduras

{{hotel.CountryTitle}}

{{hotel.Title}}

{{hotel.Teaser}}

Læs mere

Honduras' caribiske øer

Honduras er velsignet med smukke, tropiske øer i ren eventyrstil - gennemsigtigt vand, kridhvide palmestrande og fantastiske koralrev. Roatán er den mest besøgte og der finder man af samme grund flest…
Læs mere
roatan

Strande & parker mod nord

I det nordlige Honduras finder man nogle af landets smukkeste nationalparker og dejlige kystbyer. Af sidstnævnte er især Tela og La Ceiba populære. Nationalparkerne Pico Bonito og Cuero y Salado byder…
Læs mere
pico bonito

Sydlige Honduras

Den sydlige del af landet er ikke så besøgt, da flere søger naturoplevelserne i det nordlige og vestlige af landet. Her finder man dog hovedstaden Tegucigalpa og den smukke, koloniale by Comayagua.
Læs mere
comayagua

Vest - Maya og Lenca kultur

Den mest kulturelle del af Honduras finder man mod vest. Copan, maya ruinområdet tæt ved grænsen til Guatemala, er en fantastisk oplevelse. Lenca ruten over Gracias og La Campa byder på noget af det m…
Læs mere
copan

Rejser til Honduras


Honduras er i bogstaveligste forstand en smuk og ægte bananrepublik! Det er også det næststørste land i Centralamerika, men er relativt tyndt befolket med de ca. 8 millioner indbyggere. Honduras er en bjergrig og frugtbar juvel med en afslappet atmosfære, der endnu er forholdsvist uspoleret af turismen. Men den dejlige befolkning, de skønne gamle byer fra kolonitiden og de store naturoplevelser vil uden tvivl snart gøre denne uslebne diamant til et fremtidens rejsemål for mange eventyrere.

Se vores forslag til individuelle rejser i Honduras eller kontakt os og få et uforpligtende tilbud på din rejse.

Mayaer, koralrev og regnskov
Honduras grænser op til Guatemala mod vest og landet præges dermed også af den stolte mayakultur. En af de største maya-seværdigheder, Copán, ligger her i Honduras. Mod nord ligger de uovertrufne caribiske strande med tilhørende koraløer og rev, og mod øst og syd har vi Nicaragua og El Salvador samt et lille glimt af Stillehavet. Desuden gemmer det østlige Honduras på en fantastisk skat: Latinamerikas næststørste skovområde, kun overgået af Amazonas i Brasilien.

I forhold til naboerne har Honduras dog en mere fredelig historie; Faktisk er det kun her og i Costa Rica, at man ikke har skullet gennem en tid med revolution. Det største slag har nok været om bananerne og den generelle indflydelse i Latinamerika fra amerikanernes side. Desværre lider landet under megen korruption og dårlige ledelse og uddannelse generelt. Det er også en af grundene til at turismen ikke er så struktureret endnu.

Landet er ikke så kendt for indiansk kunsthåndværk som nabolandet Guatemala. Men på markeder og i butikker finder man dog nogle interessante ting, såsom træfigurer, kurveflet, broderede tekstiler, læder og keramik. Familielivet er stadig meget traditionelt set med vestlige øjne. Kvinderne er oftest dem, der står ved gryderne, mens mændenes roller er at forsørge familien. I Honduras, som i andre latinamerikanske lande, spiser de lokale meget ris og bønner samt tortillas. De geografiske og klimamæssige forhold medfører en stor rigdom af både flora og fauna. Desuden er selve befolkningen en spændende blanding af den indianske kultur, den afrocaribiske garifuna kultur og den spanske indflydelse tilbage fra kolonitiden.

En rejse i Honduras byder således på eksotiske oplevelser, der normalt ligger langt fra dagligdagen herhjemme. Der tales ikke meget engelsk, der er fattigt, og til tider skal man passe godt på sig selv og sine ting. Men når det er sagt, så er Honduras en perle for dem, der gerne vil opleve det virkelige Mellemamerika. Det er en utrolig autentisk og spændende oplevelse at besøge landet hvis man kommer med et åbent sind og en positiv indstilling. Man møder oftest en glad og hjælpsom befolkning med et stort hjerte og en afslappet stil. Landet er det billigste i regionen, man får som europæer tingene serveret til rene foræringspriser langt de fleste steder.

Tag til Honduras før alle de andre turister opdager, hvor godt det er – det er endnu autentisk og uspoleret!

Vejret

{{city.City}} {{data.MonthDisplay}}
Dagstemperatur (°) {{data.Temperature}}
Nedbør (mm) {{data.Rainfall}}