Loading…

Vietnam

- Dragens land

Rejser til Vietnam - Dragens land


Vietnam er alt man forventer sig af Østen - og mere til.

 

I hele landets længde, breder der sig et patchwork af grønne rismarker. Her er uspolerede strande, himmelstræbende bjerge, smukke vandfald og overvældende bjerglandskabe med stammeminoriteter. Sjældent oplever man sådan et venligt og smilende folkefærd som i Vietnam.

 

Nedenfor ses et udbud af vores spændende rejser til Vietnam. De kan som altid skræddersyes efter netop jeres behov.

Udvalgte rejseforslag i Vietnam

{{package.Title}}

{{package.Teaser.trim() | limitTo: 100}}...

Varighed: {{ctrl.Duration(package, 'dage', 'nætter ', '/') }}

Priser fra: {{ctrl.FormatPrice(package.Price, 'Spørg på pris', 'kr')}}

Udvalgte udflugter i Vietnam

{{activity.CountryTitle}}

{{activity.Title}}

{{activity.Teaser}}

Udvalgte hoteller i Vietnam

{{hotel.CountryTitle}}

{{hotel.Title}}

{{hotel.Teaser}}

Læs mere

Rejser til Vietnam


Vietnam er alt man forventer sig af Østen - og mere til. Uanset hvor man bevæger sig hen i Vietnam, er cyklen og knallerten de mest benyttede transportmidler. Piger cykler yndefuldt i deres traditionelle dragter, ao dai'en, med kegleformede hatte og lange handsker, imens Honda'erne suser forbi i høj fart.


Se vores forslag til individuelle rejser i Vietnam eller kontakt os og få et uforpligtende tilbud på din rejse.

Summende storbyer

Alene det at krydse gaden i Vietnam, er en oplevelse! Hanoi er Vietnams hovedstad og er en pragfuld by beliggende i den nordige del af landet. Byen er rig på historie og er meget charmerende med en blanding af fransk kolonitidshistorie og asiatiske traditioner. Her er brede boulevarder, hvor der til tider hersker kaos med de - efter sigende - godt 3 millioner scooter, der er i byen.

 

Imponerende natur

Få lande kan slå benene væk under en, som Vietnam kan. Nord for Hanoi lokker Ha Long Bugten med sit jadegrønne hav. Her rejser kalkstensformationerne sig brat op af vandet og danner en skærende kontrast til det smukke, grønne vand. En del af de mere end 3000 øer rummer flotte drypstenshuler med dertilhørende myter og sagn. Den bedste måde at opleve Ha Long Bay er en sejltur, hvor man overnatter på båden.

 

Velsmagende mad

Har man egentlig været i Vietnam, hvis ikke man har brændt tungen på en skål rygende varm pho? Mekong Deltaet er Vietnams spisekammer. Her er floder, kanaler og bifloder, som alle bidrager til den enorme ris- og grønstsag- og frugt produktion. En bådtur på Mekong er et must, når man er i Vietnam.

 

Som gæst i Vietnam fortrylles man af de lokales gæstfrihed, det fantastiske køkken og den imponerende natur.

Praktiske informationer

Taxa

I de større byer anbefales det at benytte taxa, som er en nem og billig måde at komme rundt på. Taxaer er generelt billige, men når der ikke er taxameter eller faste priser, skal man forsøge at forhandle om prisen på forhånd.

Det er naturligvis også muligt at få tilknyttet sin egen chauffør, hvilket giver en større frihed – især på kortere strækninger, og når man skal på udflugt.

 

Tog & Bus

Eftersom strækningerne med fly foregår om dagen, er tog et rigtig godt alternativ. På de lange strækninger mellem Hanoi, Hue og Ho Chi Minh City kører der nemlig nattog, hvilke er både billige og behagelige, hvis man booker de bedste klasser. Også her står vi selvfølgelig til rådighed til at guide jer.

 

På kortere strækninger mellem byer er bus dog et fint og billigt transportmiddel. Det kan også lade sig gøre at komme rundt i byerne med lokale busser, men ruterne kan være vanskelige at finde rundt i, hvis ikke man forstår og taler vietnamesisk.

 

Fly

Hvis man er begrænset på tid, eller bare gerne vil opleve så meget som muligt, kan fly anbefales. I Vietnam er der gode og relativt billige forbindelser mellem Hanoi, Da Nang og Ho Chi Minh City. Alt efter jeres rejsetype, -længde og -budget, står vi selvfølgelig til rådighed til at guide jer.

Drikkepenge er almindelig praksis i turistbranchen – dvs. hoteller, restauranter, taxaer, guider osv. I Vietnam er det fint at give 5-10 % af den samlede regning i drikkepenge. Ofte kan det også være nok, hvis man blot giver en mindre seddel eller mønt. Tilpas gerne selv beløbet, alt efter hvor tilfredse I har været med servicen.

 

Man skal i øvrigt være opmærksom på, om drikkepengene i forvejen er lagt oveni den samlede regning. Hvis det er tilfældet, er det stadigvæk fint at give lidt ekstra ved siden af.

Valutaen i Vietnam hedder dong (VND). Man kan hæve dong stort set overalt i Vietnam. Hvis man gerne vil undgå at hæve penge og hellere vil medbringe valuta hjemmefra, vil amerikanske dollars (USD) være bedst, da dong ikke kan købes i Danmark, og fordi USD kan veksles til dong i hele Vietnam.

 

Kreditkort (MasterCard og Visa) kan benyttes i nogle butikker og på de fleste hoteller. Det er ikke sikkert, at disse kreditkort kan benyttes som hævekort alle steder, men de kan benyttes til at hæve dong i alle større byer.

Vejret

{{city.City}} {{data.MonthDisplay}}
Dagstemperatur (°) {{data.Temperature}}
Nedbør (mm) {{data.Rainfall}}

Områder i Vietnam

 

Vietnam byder på smuk natur og store kulturelle kontraster, i de tryggeste rammer. Vietnam er blandt andet kendt for den imponerende Ha Long bugt, flydende markeder, smukke sandstrande og grønne ris terrasser.

 

Klik videre ind på de forskellige områder og bliv inspireret til hvad din rejse til Vietnam skal indebære.

Centrale Vietnam

Den centrale del af Vietnam er en kombination af smuk natur og spændende grotter ved Phong Nha, charmerende og hyggelig stemning i Hoi An, badestrande ved Danang, snorkling ved Cham øerne og kejserpal…
Læs mere

Nordlige Vietnam

Den nordlige del af Vietnam er kendetegnet ved fantastisk natur med gode vandremuligheder og lokale homestays nordvest for Hanoi. Mod øst stikker imponerende kalkstensfiormationer op gennem havets ove…
Læs mere

Sydlige Vietnam

Det sydlige Vietnam kan sagtens udfylde et helt rejseprogram i sig selv. Mekong deltaet lokker med cykelture, rolig sejlads og lokale flydende markeder. Ho Chi Minhs historie er interessant med overga…
Læs mere