Loading…

Saint Lucia

Udvalgte rejseforslag i Saint Lucia

{{package.Title}}

{{package.Teaser.trim() | limitTo: 100}}...

Varighed: {{ctrl.Duration(package, 'dage', 'nætter ', '/') }}

Priser fra: {{ctrl.FormatPrice(package.Price, 'Spørg på pris', 'kr')}}

Udvalgte udflugter i Saint Lucia

{{activity.CountryTitle}}

{{activity.Title}}

{{activity.Teaser}}

Udvalgte hoteller i Saint Lucia

{{hotel.CountryTitle}}

{{hotel.Title}}

{{hotel.Teaser}}

Læs mere

Rejser til Saint Lucia


St. Lucia er en af Caribiens mest naturskønne øer beliggende mellem Martinique og St. Vincent.
Naturen er ganske enkelt fantastisk med regnskovsdækkede bjerge og vilde kyststrækninger med isolerede bugter og beundringsværdige strande. Samtidig er turismen begrænset i forhold til de fleste andre steder i Caribien, så øen fremstår som et uberørt tropisk paradis.

St. Lucia er kun omkring 43 kilometer lang og 22 kilometer bred, men det afholder ikke øen fra at være spækket med fascinerende naturoplevelser. Der er derfor rigeligt at tage sig til på en rejse til Saint Lucia. Vartegnet er øens to spidse højdepunkter, Pitons, og hovedattraktionen er vulkankrateret, som man kan køre lige ind i.

St. Lucia hører til de mere trendy øer, hvor kongelige, millionærer og stjerner af alle slags kommer til, da øen er så smuk og varieret. Hotelområderne er koncentreret i nord, mens man i området syd for hovedbyen Castries kan køre til små fiskerlejer og byer uden at se ret mange turister.

Øen er præget af den fransk-engelske fortid. Det franske er tydeligt i sproget, for selv om engelsk er det officielle sprog, så taler man mest patois med hinanden, franske ord i en afrikansk grammatik, helt uforståeligt for os andre, men så udbredt på øen, at ca. 40 pct. slet ikke forstår engelsk. Der er franske by- og gadenavne, og man fejrer nytår, som franskmænd gør det, og med lige så stor ildhu fejrer man dronning Elisabeths officielle fødselsdag i juni. Næsten alle har afrikanske forfædre, nogle få er efterkommere af carib-indianerne. Folk er generelt meget venlige på øen, og man kan få gode oplevelser med de lokale.

St. Lucia har det hele: bjerge, dale, vulkaner, regnskov og ørken. Der er 132 strande, de fleste i nord. Øen har en af Caribiens mest berømte landkendinger: de næsten lige store, spidse bjergtoppe, der ligger side om side. De hedder Gros Piton (798 m) og Petit Piton (750 m). De ligger i den sydlige del af øen ved Soufriere, hvor man i det hele taget finder de helt store naturoplevelser – heriblandt hvad de selv lancerer som verdens eneste »drive-in-vulkan« med kogende muddersøer og svovldunster.

Øen har en særdeles aktiv undergrund, som man udnytter til at udvinde elektricitet. Der har dog ikke været vulkanudbrud siden 1766. Den sydlige del af øen er langt mere frodig end den nordlige, og det er derfor i syd, at den store bananproduktion finder sted. 10 procent af øen er dækket af regnskov med vilde orkideer og lianer. Der er 1179 blomsterarter. Visse steder har dog inden for de seneste 25 år udviklet sig til ørken på grund af rovdrift efter tømmer.

St. Lucias flotteste dyr er nationalfuglen jacquot-papegøjen, som bruges i markedsføringen af øen. Papegøjen er en truet dyreart, som der kun er omkring 500 tilbage af i skovreservaterne øst for Soufriere. Bedste chance for at se den er på vejen mellem Mahaut og Soufriere. Man skal dog have vandretilladelse hertil fra skovmyndighederne. 60 fuglearter holder til her, og i nord er der vilde aber. Der er fire slags slanger på øen, heriblandt den meget giftige fer-de-lance. De øvrige slanger er harmløse.

Øen er desuden kendt for sin store bananproduktion, tre forskellige arter, som eksporteres til England. De har udviklet bananer til alt muligt: banan som ketchup, chips, barbeque sovs m.m. Som de siger: »We go Bananas«. Desuden har man produktion af kaffe, sukker og kokosnødder. Turismen er inden for få år blevet hovedindtægtskilden, og den beskæftiger 15 pct. af arbejdsstyrken. Hollywood er en ikke sjælden gæst. St. Lucia er velegnet til filmoptagelser, og mange af scenerne fra film som »Doctor Doolittle« og »Superman 2« er optaget her.

Praktiske informationer

Taxa og offentlig transport

 

De lokales foretrukne transportmiddel er minimusser, og de er en god mulighed for turister for at opleve lokal kultur på tæt hold.

 

Ønsker man derimod at køre med taxa, skal man holde øje med taxaernes lyseblå nummerplader, som starter med TX. Taxapriserne afhænger af antal passagerer, bagage og taxaselskabet. Derfor er det vigtig at bekræfte prisen inden man kører.

 

Billeje

Vi hjælper gerne med at booke bil til jeres rejse. For at køre bil på St. Lucia skal man have et midlertidigt kørekort, som kan fået i lufthavnen eller ved udlejningsselskabet ved fremvisning af sit gyldige kørekort. Inden man sætter sig bag rettet, skal man lige være opmærksom på, at man kører i venstre side af vejen.

 

Færger

Ønsker man at komme på ø-hopping, er der færger, som forbinder St. Lucia med Martinique, Guadeloupe og Dominica.

Det er overladt til en selv, om man ønsker at give drikkepenge på St. Lucia. Standarden er omkring 10 % til tjenere og taxachauffører - men man er selvfølgelig mere end velkommen til at give mere.

 

Drikkepenge til hotelpersonale er som minimum 1 amerikansk dollar. Dog vil drikkepenge ikke være tilladt at give på nogle all-inclusive resorts og større hoteller.

 

Oplever man, at der er opkrævet servicegebyr, vil der generelt ikke forventes yderligere drikkepenge.

Den østcaribiske dollar er den officielle valuta på St. Lucia, men amerikansk dollars accepteres af de fleste større forretninger på øen. Man vil også opleve, at mange priser er opgivet i amerikanske dollars de steder, der imødekommer mange turister.

 

Betalingskort kan bruges i de fleste forretninger, restauranter og hoteller. Men mindre steder vil ofte kræve betaling i kontanter. Har man behov for at hæve, finder man automater i Castries, Soufrière, Rodney Bay, and Vieux Fort. Hævninger udbetales dog i østcaribiske dollars og ikke i amerikanske dollars.

Vejret

{{city.City}} {{data.MonthDisplay}}
Dagstemperatur (°) {{data.Temperature}}
Nedbør (mm) {{data.Rainfall}}

Castries

Hovedstaden Castries ligger smukt placeret omkring den naturlige havn med en malerisk bjergbaggrund. Byen bærer præg af, at den er bygget hurtigt og fornyet i nyere tid. Alle de gamle huse fra kolonit…
Læs mere
Havnen i Castries

Marigot bay

Marigot Bay har en lang dyb havn, som er eftertragtet af fritidssejlere. Det var her, at filmklassikeren »Dr. Doolittle« blev optaget i 1967. En lille færge forbinder de to sider af havnen. Her kan væ…
Læs mere
Marigot Bay

Gros Islet

Gros Islet ligger nær St. Lucias nordlige top tæt på Pigeon Island Nationalpark. Oprindeligt var byen en stille fiskerlandsby, men er nu blevet et af de mere populære turistmål på øen. Byens historisk…
Læs mere

Anse Cochon

Anse Cochon bugten ligger på vestkysten er et af de bedste steder at snorkle på St. Lucia. Det rolige og krystalklare vand giver en følelse af at være i paradis. Vejen hertil kan være bumpet, men så h…
Læs mere
Anse Cochon bugten på St. Lucia