Rejser til Mauritius


Mauritius er et paradis for alle, der drømmer om hvide sandstrande, lyden af palmesus, vandsportsaktiviteter i alle afskygninger og ikke mindst luksus og service i topklasse. Denne fantastiske tropeø er med sine vidunderlige strande, smukke natur og hyggelige hovedstad en perfekt feriedestination i sig selv. Mauritius er dog også oplagt, som afslutning på en ferie i Sydafrika, der ligger fire timers flyvning derfra.

Strandene og de fantastiske hoteller er øens hovedattraktion, og med sin 330 km lange kystlinje omkranset af koralrev, er der god plads til vandhunde og strandløver. De bedste strande finder man på nordkysten og østkysten.

Nordkysten tiltrækker de fleste turister. Her finder man Grand Baie, der lokker med hoteller i alle standarder, restauranter, barer og butikker. Det er også øens varmeste område, da det ligger godt beskyttet mod de sydøstlige vinde.

Østkysten er mere uberørt og her finder man den ene kridhvide sandstrand efter den anden. Især området omkring Belle Mare er et sandt tropisk paradis. I modsætning til nord- og vestkysten er det mere blæsende på østkysten, hvilket ikke nødvendigvis er et minus. I de varmeste måneder er vinden fra havet en befriende brise, mens den om vinteren gør kysten til et mekka for sejlere.

Se vores forslag til badeferie i Mauritius eller kontakt os og få et uforpligtende tilbud på din rejse.

Mauritius er dog ikke kun sand og vand. Det centrale plateau, der gradvist hæver sig fra nordkysten for brat at falde ved sydkysten, er omkranset af fire bjergkæder.

Bjergene er ikke overvældende - det højeste er 828 m - men mange har dramatiske og smukke formationer. Den megen nedbør på plateauet har skabt flere floder og vandfald og giver næring til en smuk og frodig vegetation.

Port Louis er Mauritius’ tropiske hovedstad, og den er bestemt et besøg værd. Det er en by med smukke minder fra kolonitiden, smalle alléer med små faldefærdige huse, beskidte og ujævne gader med kaotisk trafik, moderne indkøbscentre, farverige markeder med alt fra kunsthåndværk og souvenirs til krydderier og urtemedicin, samt den hyggelige havnefront, der minder lidt om Cape Town’s berømte Victoria & Alfred Waterfront.