Loading…

Sydlige Mauritius

Den sydlige del af Mauritius gemmer både på det vildeste og samtidig noget af det smukkeste landskab, som øen kan byde på. Ved kysten er der stenede strande, hyggelige fiskerlandsbyer og sandstrande omgivet af azurblåt vand og gemt af stejle klippesider. Bevæger man sig væk fra kysten strækker de grønne sukkerrørsmarker sig ud i horisonten. Der er bjergrige områder med smukke udsigter og tætte skove, der dækker bakker og bjerge.

De vilde strande
Selvom den sydlige del af Mauritius ikke bugner af lange sandstrande, så kan denne del af øen byde på nogle få ekstremt smukke strande. Den vel nok mest berømte er Blue Bay Beach, der ligger på den sydøstlige del af øen og er en familievenlig, kridhvid strand ved en lille bugt. Blue Bay er desuden en velbeskyttet marine park. Tæt ved kysten svømmer smukke fisk rundt blandt farverige koraller. Længere mod syd er den mindre strand Gris Gris skjult bag klipper og grøn vegetation. Ikke langt ude i vandet ligger et koralrev. Gris Gris ligger dog ikke beskyttet som Blue Bay, og derfor brækker store bølger ikke langt fra stranden og skyller små farvede skaller op på stranden. Er man til surfing kan det anbefales at besøge Riviere des Galets, der ligger lige ved en flodudmunding, eller den mindre besøgte Ilôt Sancho. Her finder man noget af det bedste surfing på Mauritius. Strandene omkring naturområdet Bel Ombre bør også nævnes. Her ligger nemlig flere udmærkede resorts helt ned til vandet.

Væk fra kysten
Væk fra kysten og ind i landet står små grønne bjerge blandt sukkerrørsmarker. Der er desuden et par parker, der er værd at besøge. Nogle få kilometer fra Gris Gris stranden ligger Rochester Falls, der er det bredeste vandfald i Mauritius. Vandfaldet kan være en smule svært at finde blandt sukkerrørsplantagerne, men det grønne landskab danner til gengæld også et smukt sceneri for Rochester faldene.

Udvalgte hoteller i Sydlige Mauritius

{{hotel.CountryTitle}}

{{hotel.Title}}

{{hotel.Teaser}}

Læs mere
Trustpilot