Loading…

Martinique

Udvalgte rejseforslag i Martinique

{{package.Title}}

{{package.Teaser.trim() | limitTo: 100}}...

Varighed: {{ctrl.Duration(package, 'dage', 'nætter ', '/') }}

Priser fra: {{ctrl.FormatPrice(package.Price, 'Spørg på pris', 'kr')}}

Udvalgte udflugter i Martinique

{{activity.CountryTitle}}

{{activity.Title}}

{{activity.Teaser}}

Udvalgte hoteller i Martinique

{{hotel.CountryTitle}}

{{hotel.Title}}

{{hotel.Teaser}}

Læs mere

Rejser til Martinique


Martinique er en del af øgruppen de Små Antiller, hvor en undersøisk bjergkæde udgør grænsen mellem det Caribiske Hav og Atlanterhavet.

Øen har en fantastisk smuk og alsidig natur. Den nordlige del er præget af tropeskov og sorte sandstrande. I den sydlige del finder man i modsætning hertil hvide sandstrande og adskillige fredelige bugter med perlerækker af småøer til stor glæde for sejlsportselskere.

Her er sommer hele året rundt, og passatvindene afgiver en forfriskende brise, der får bladene på de smukt farvede bougainvillea, porcelænsroser, allamanda og andre tropiske blomster til at sitre. Øens natur opleves bedst ved for eksempel at sejle op ad floderne med kano/kajak eller ved at køre gennem den tætte tropiske regnskov på mountainbike.

Mont Pelée er med sine 1.397 meter det højeste punkt på Martinique. Oplev den betagende natur oppe i bjergene. Vestindiens mest berømte vulkan har en fantastisk historie og et dyre- og planteliv, der gør den unik.

Afsæt også tid til at besøge de forskellige museer, hvor man kan blive klog på Martiniques rige mangfoldighed og kulturarv.

Oplev øens golfbane i Baie des Flamands. Den blev designet af den kendte arkitekt Robert Trent Jones Sr. og er et af hans mest vellykkede projekter. Golfbanen ligger i landsbyen Trois-Ilets og respekterer øens naturlige omgivelser med strandbreder, træer, søer, bunkere og andre forhindringer fordelt over et areal på 63 hektarer. Det er uden tvivl en af de mest flotte 18 hullers-baner i denne del af verden.

Få en helt speciel oplevelse i en af landsbyen små byer. Om aftenen, under rytmerne fra folkedansene biguine, mazurka og zouk, kan du nyde et glas gammelt rom, som øen er så kendt for, til en colombo af lam, farseret krabbe, accraer (en slags beigneter) samt mange andre lækre kreolske specialiteter.

Krydstogter fra Martinique

Kombiner denne fantastiske ø med hele 5-6 andre caribiske perler på et 7-dages krydstogt. Undgå lange sejlture, og oplev mest muligt ved at sejle fra Martinique. Fordelene ved at sejle fra Martinique frem for det populære Miami findes både i kvantitet og effektivitet. På en tur herfra sejler man langt færre timer, men på trods af det, når man stadig 2-3 øer mere på en uge. Derudover vil man i langt højere grad opleve, hvor forskellige de Caribiske øer er i det sydlige sammenlignet med, hvis man bevæger sig rundt i det nordlige Caribien.

Sammen inviterer MSC Cruises og Costa Cruises på hele tre forskellige ruter, som sikrer at din caribiske drøm bliver til virkelighed. Brug næsten hver dag på en ny ø, og kom tilbage til skibet om aftenen for at slappe af samt nyde et lækkert måltid i restauranten. Du kan blandt andet få italienske retter, som vil få enhvers smagsløg til at danse. Hvordan kombinationen af Martinique og et krydstogt skal se ud, er helt op til dig. Ønsker du at udforske Martinique inden du bevæger dig videre, vil du slappe af efter en oplevelsesrig tur, eller ønsker du noget helt tredje – vi sammensætter turen lige efter dine ønsker og behov.

Praktiske informationer

Privat transport

Ønsker man at udforske Martinique uden at være afhængig af chauffører eller tidsplaner, kan man leje både cykler, knallerter eller bil - og modsat mange andre caribiske øer, så får man lov til at holde sig til den højre kørebane.

 

Taxa og offentlig transport

Hvis du ikke ønsker at leje bil, så er taxa den eneste mulighed for at komme til og fra lufthavnen, da busser ikke har adgang dertil. Udover ved lufthavnen finder man taxaer i det centrale Fort de France og ved større hoteller. Taxaerne på Martinique har taxameter modsat på mange andre caribiske øer - vær dog opmærksom på, at fra 20.00 til 06.00 pålægges et gebyr på 40 %.

Busser findes både som normale busser eller som 8 personers limousiner. Begge er billige alternativer til billeje eller taxa, men de større busserne kører kun i Fort de France og kan være hektiske, hvis man ikke taler fransk. Derudover er de kendte for deres upålidelighed.

 

Færger

Færger er populære til at sejle rundt om Martinique eller til naboøer som Guadeloupe eller Dominica. Færgerne er både billige, komfortable og sikre.

Drikkepenge er generelt forventet på Martinique. Men hoteller og restauranter sikre sig ofte sine drikkepenge via et obligatorisk servicegebyr på 10-15 %. Dog er det velanset, at man giver yderligere hvis man har fået en god service. Det er derfor en god ide at regne drikkepenge med i rejsebudgettet.

Euroen er den lokale valuta, og der vil sjældent blive accepteret nogen anden valuta. har man ikke vekslet hjemmefra, kan man finde hæveautomater i lufthavnen, i Fort de France og andre større turistdestinationer.

 

Visa og Mastercard bliver generelt accepteret over det hele. Det er dog muligt at finde små kiosker osv., der kun tager imod kontanter. Derfor er det en god ide altid at have lidt kontanter med sig.

Vejret

{{city.City}} {{data.MonthDisplay}}
Dagstemperatur (°) {{data.Temperature}}
Nedbør (mm) {{data.Rainfall}}

Fort De France

Fort-de-France, Martiniques hovedstad, har undergået store forandringer i den seneste årrække. Fra at være en by, der synes at være gået i forfald, har byen genopdaget sig selv. Det er blandt andet gj…
Læs mere
Smuk bygning i Fort-de-France

Trois-Îlets

Trois-Îlets er en kommune i Martinique, hvor byen Pointe du Bout ligger ved kommunens havnefront - området med mange af de større hoteller. Hvis man går en tur ned til havnefronten, kan man se over ti…
Læs mere