Loading…

Australien

Landet Down Under

Rejser til Australien - landet Down Under

Verdens største ø - Australien - ligger midt i Oceanien. Landet er ideelt til både familieferie, backpacking og luksuriøse rejser. Australien er landet, hvor man kan opleve alt. Fantastisk dyreliv, ældgammel kultur og natur i alle former og farver. Der er mange uendeligt mange grunde til at besøge landet - også mere end en gang.

 

Rejseforslagen her under er eksempler på rejser til Australien. Du kan sammensætte rejseforslagene som du ønsker dem, eller få skræddersyet din rejse til Australien efter dine ønsker. Lad dig inspirere af rejseforslagene som vi har sammensat, eller kontakt os allerede i dag og lad os sammen planlægge din rejse til Australien.

 

Udvalgte rejseforslag i Australien

{{package.Title}}

{{package.Teaser.trim() | limitTo: 100}}...

Varighed: {{ctrl.Duration(package, 'dage', 'nætter ', '/') }}

Priser fra: {{ctrl.FormatPrice(package.Price, 'Spørg på pris', 'kr')}}

Udvalgte udflugter i Australien

{{activity.CountryTitle}}

{{activity.Title}}

{{activity.Teaser}}

Udvalgte hoteller i Australien

{{hotel.CountryTitle}}

{{hotel.Title}}

{{hotel.Teaser}}

Læs mere

Rejs til Australien

Australien er verdens mindste kontinent og samtidig verdens 6. største land. Den første udfordring, når man planlægger en rejse til Australien, er derfor at vælge!

Se vores forslag til individuelle rejser i Australien eller kontakt os og få et uforpligtende tilbud på din rejse.

Sydney


Sydney er et "must" på en Australien rejse. Det er muligvis verdens smukkest beliggende by. Den store naturlige havn er det naturlige omdrejningspunkt for mange af aktiviteterne i byen. Her ligger Utzons berømte Operahus side om side med museer, hoteller, caféer og restauranter.

Den australske østkyst

Den australske østkyst et lig med sol, sand og vand. Hele kysten er mere end 3000 km lang, og overalt ligger der hyggelige feriebyer, øde strande med perfekte surfbølger og masser af seværdigheder undervejs.

I det tropiske nord er Cairns det populære udgangspunkt for ture til Great Barrier Reef. Her er ture for alle! Lige fra dagsture hvor man end ikke får våde fødder til 5 dages intensive dykkerkurser. Vil man virkelig opleve Great Barrier Reef, kan vi på det varmeste anbefale et mini krydstogt. Det giver langt den bedste oplevelse af dette fantastiske økosystem.

Adelaide, Melbourne og Great Ocean Road


Melbourne er en pragtfuld storby. Livet nydes omkring Yarra-floden og god mad og vin er i højsæde. Melbourne er også udgangspunkt for køreture langs den smukke kyststrækning, Great Ocean Road. Her finder man hyggelige små ferie- og fiskerbyer. Great Ocean Road ender i Adelaide. Herfra kan man tage til de pragtfulde vinområder omkring Barossa Valley, Clare Valley eller McLaren Vale.

Mad og vin

For mad- og vin-elskere er Australien det perfekte rejsemål. Barossa Valley i South Australia er det mest kendte australske vinområde skarpt forfulgt at Margaret River fra Western Australia. Men faktisk er der over 60 forskellige vinregioner i Australien - heraf mange, som vi aldrig har hørt om i Danmark. Det australske køkken er influeret af de mange immigranter, der i generationer har beboet landet - blandet med en god gang fusion.

Den australske outback

Det meste af Australien er øde og består af tørre, røde strækninger, hvor éns blik kun forstyrres af små buske og sten - og måske en flok kameler. Der lever faktisk så mange kameler i den australske outback, at de eksporteres til Mellemøsten! I midten af det hele ligger Alice Springs. En Australien rejse er efter vores mening ikke fuldendt uden en tur i outbacken. Tag evt. toget tværs gennem landet og fornem, hvor store afstandene er.

Western Australia

Togrejsen kan f.eks. begynde i Perth i Western Australia. Western Australia er den største delstat og består primært af outback. Syd for Perth er klimaet dog tempereret og her er smukke kyststrækninger med høje træer. Nordfor venter øde strækninger med afsidesliggende og afsindigt smukke nationalparker. Langt mod nord ligger The Kimberleys, hvor naturoplevelserne er ganske ubeskrivelige.

Australiens dyreliv

Pungdyr og kloakdyr. Det australske dyreliv er helt unikt, og der er rige muligheder for at komme tæt på den i Australiens mere end 500 nationalparker.

Kangaroo Island i det sydlige Australien er et af de bedste steder at opleve kænguruer og koalaer men også Tasmanien byder på gode muligheder for dyreoplevelser. Og det er naturligvis kun på Tasmanien, man finder den tasmanske djævel. Naturen på Tasmanien er iøvrigt ganske anderledes end resten af Australien og minder på mange måder egentlig mere om New Zealand.

Praktiske informationer

Taxa, bus og metro

I storbyerne i Australien er det nemt at komme rundt med al transport. Den billigste løsning er bus og metro, hvilket fungerer rigtig fint i de større byer. Taxa er dejlig nemt, men selvfølgelig et lidt dyrere alternativ.

 

Billeje

Hvis man påtænker at besøge flere nærliggende byer og seværdigheder, kan det være en fordel at leje bil. Det kunne eksempelvis være på østkysten eller langs Great Ocean Road. Vejnettet i Australien er generelt rigtig godt, og det er forholdsvist nemt at finde rundt. En GPS kan dog være en stor hjælp, hvis man påtænker at køre rundt inde i byerne.

Vær opmærksom på, at man kører i modsatte sig af vejen ift. Danmark (dvs. venstre-kørsel)

 

Fly
Der er mange lokale flyselskaber i Australien, og man kan næsten ikke finde en by, der ikke har sin egen lufthavn. Det er naturligvis en en noget dyrere transportform, end hvis man vælger at leje bil, men alt efter jeres rejsetype, -længde og –budget, kan det sagtens være det rigtige valg for jer. Vi står naturligvis til rådighed til at rådgive jer.

Drikkepenge er almindelig praksis i turistbranchen – dvs. hoteller, restauranter, taxaer, guider osv. Når det er sagt, er minimumslønningerne i Australien relativt høje sammenlignet med mange andre steder i verden. Derfor er det (ligesom i Danmark) ikke nødvendigt at lægge drikkepenge. Hvis man har være tilfreds med servicen, er det dog altid god vane at lægge lidt ekstra ved siden af.

Valutaen i Australien er australske dollars (AUD). Der er opsat hæveautomater (ATM) i alle byer, og man skal typisk ikke gå særligt langt for at finde en. Hvis man gerne vil undgå at hæve penge og hellere vil medbringe valuta hjemmefra, er det intet problem. Det er nemlig muligt at købe eller bestille australske dollars i alle banker i Danmark.

 

Kreditkort (MasterCard og Visa) kan benyttes i stort set alle butikker og på alle hoteller i hele landet. Hvis ikke stedet tager imod kreditkort, ligger der med stor sandsynlighed en hæveautomat lige i nærheden.

Vejret

{{city.City}} {{data.MonthDisplay}}
Dagstemperatur (°) {{data.Temperature}}
Nedbør (mm) {{data.Rainfall}}

Områder i Australien

 

Australien er et gigantisk land, hvor man kan opleve alt fra storby og hvide sandstrande til ørken og jungle.

 

Klik videre ind på de forskellige områder og bliv inspireret til hvad din rejse til Australien skal indebære.

New South Wales

New South Wales behøver næsten ikke nogen nærmere introduktion - det er her, man finder Australiens største by, Sydney. Men måske netop fordi Sydney hører hjemme i her, har man en tendens til at overs…
Læs mere

Northern Territory

Norhern Territory gemmer på oplevelser, som mange forbinder med det "rigtige Australien". Her er endeløs ørken, så langt øjet rækker, og de røde farver er dominerende. Måske lige med undtagelse af nat…
Læs mere
Aboriginalt maleri, Australien

Queensland

Ønsker I at kombinere rejsen til Australien med et stop på en ægte tropisk paradis-strand er Queensland stedet! Her er kridhvide strande, blå himmel og klart vand så langt øjet rækker. Ud for kysten i…
Læs mere
Cassowary, Australien

South Australia

South Australia er den tørreste stat i hele Australien - og er øvrigt den eneste stat i Australien, som aldrig modtog straffefanger direkte fra England.Staten rummer et varieret udbud af oplevelser. B…
Læs mere
Kænguruen hviler let på sin hale, Australien

Tasmanien

Tasmanien er i ganske anderledes end det øvrige Australien. Klimaet er tempereret, og på mange måder minder Tasmaniens vegetation faktisk næsten mere om New Zealand. En tredjedel af af øen er national…
Læs mere
Cradle Mountain, Tasmanien

Victoria

Delstaten VIctoria er den mindste delstat på det australske fastland - men alligevel den tættest befolkede. Melbourne er hovedstaden og er - med godt 4 mio. indbyggere - Australiens 2. største by.Trod…
Læs mere
Koala der sover i træet, Australien

Western Australia

Western Australia er Australiens største delstat og den mindst befolkede. På godt en trejdedel af hele Australiens areal bor kun godt 11% af hele den samlede befolkning. Og 90% heraf bor i området omk…
Læs mere
The Kimberleys er enestående, Australien