Loading…

Sydafrika

Rejser til Sydafrika - A World In One Country

Udvalgte rejseforslag i Sydafrika

{{package.Title}}

{{package.Teaser.trim() | limitTo: 100}}...

Varighed: {{ctrl.Duration(package, 'dage', 'nætter ', '/') }}

Priser fra: {{ctrl.FormatPrice(package.Price, 'Spørg på pris', 'kr')}}

Udvalgte udflugter i Sydafrika

{{activity.CountryTitle}}

{{activity.Title}}

{{activity.Teaser}}

Udvalgte hoteller i Sydafrika

{{hotel.CountryTitle}}

{{hotel.Title}}

{{hotel.Teaser}}

Læs mere

Rejser til Sydafrika

Det er ikke uden grund, at Sydafrika beskrives som ”A World In One Country” – hele verden i ét land. Landet har i alt ni provinser med hver deres karakteristika, charme og tiltrækningskraft. En rejse til Sydafrika byder derfor på en utrolig mangfoldighed!

Se vores forslag til individuelle rejser i Sydafrika eller kontakt os og få et uforpligtende tilbud på din rejse.

Western Cape

Provinsen Western Cape i Sydafrikas sydvestlige hjørne kommer man ikke udenom. Her ligger Cape Town med Table Mountain som vartegn og det skønne vinland i baghaven. På spidsen af halvøen, Cape Peninsula, rager det berygtede Cape of Good Hope op af Atlanterhavet. Det er også i Western Cape, man kan begive sig ud på to af Sydafrikas store ”ruter” – Whale Route og Garden Route.

Eastern Cape

Fortsætter man fra Western Cape ad Garden Route, kommer man til Eastern Cape. Provinsen lokker med smukke og varierede naturscenerier. Port Elizabeth er hovedbyen, og herfra kan man indenfor 2-3 timer nå de bedste vildtreservater i hele den sydlige del af landet - Kwandwe, Shamwari, Kariega og Addo Elephant Nationalpark.

KwaZulu Natal

Alle tiltrækkes af det tropiske klima og de endeløse sandstrande. Men KwaZulu Natal har meget mere end det. Her finder man fantastiske vildtreservater og nationalparker som Hluhluwe-Imfolozi, Phinda, Mkuze og Amazulu, for ikke at nævne enestående naturscenerier som Greater St.Lucia Wetlands og de majestætiske Drakensberg Mountains.

Mpumalanga

Mpumalanga er en af Sydafrikas mindste provinser, men ikke desto mindre lægger den hus til den største attraktion af dem alle, den verdensberømte Kruger National Park. Grænsende op til Kruger ligger private vildtreservater, der byder på fantastiske safarioplevelser og nogle af verdens bedste safarilodges. I Mpumalanga finder man endnu en af Sydafrikas smukke ”naturruter” – Panoramaruten – der fører den besøgende gennem små landsbyer, vandfald og omkring slugten Blyde River Canyon.

Limpopo

Kruger National Park strækker sig gennem hele provinsen helt op til grænsen mod Zimbabwe. Den østlige del af provinsen er præget af vidstrakte busklandskaber og de forunderlige baobabtræer, mens man længere mod vest støder ind i den frodige og bjergrige Waterberg-region med det malariafrie vildtreservat, Entabeni Private Game Reserve.

North West Province

En af Sydafrikas bedst kendte turistattraktioner, Sun City, med det imponerende Lost City. Men provinsen lægger også jord til to af landets bedste vildtreservater - Pilanesberg National Park og det malariafri Madikwe Game Reserve ved grænsen til Botswana.

Gauteng

Sydafrikas mindste, men måske mest magtfulde provins. Her ligger den administrative hovedstad Pretoria, og det sydlige Afrikas finansielle og kommercielle centrum, Johannesburg. Lidt udenfor ”Jo’burg”, ligger landets største township Soweto.

Northern Cape

Nord for Western Cape ligger Sydafrikas største provins, Northern Cape. Provinsen bryster sig med en fantastisk kystlinje og vidtstrakte ørkenlandskaber, som om foråret i området Namaqualand forvandles til et kolossalt tæppe af blomster i alle regnbuens farver. Ellers er det Kalahari Gemsbok Park, der trækker. Sammen med Botswanas Gemsbok National Park danner den Kgalagadi Transfrontier Park, der byder på et fantastisk landskab og unikt dyreliv.

Free State

Free State’s eneste nationalpark, Golden Gate National Park, tiltrækker mange kunstnere, som lader sig inspirere af smukke sandstensformationer.

Praktiske informationer

Billeje

Vil man på road trip i Sydafrika, kan man med fordel leje en bil og køre selv fra sted til sted. Infrastrukturen er god – der er dog natur- og bjergområder, hvor 4-hjuls-træk anbefales. Det er værd at huske, at man i Sydafrika kører i den venstre side af vejen. På nogle af de større motorveje betaler man en afgift, så det er godt at have lokale småpenge med når man kører. Lad aldrig værdigenstande ligge synligt i bilen, når den parkeres. Ofte er der en parkeringsvagt til rådighed som passer på bilen for en skilling. I dele af Johannesburg frarådes det at køre selv af sikkerhedsmæssige årsager. I nogle dele af Sydafrika anbefaler vi desuden, at man undlader at køre sen aften og nat.

 

Taxa

Vil man have fat i en taxa, er det nemmest og mest sikkert at ringe til én, eller bede hotellet om hjælp til at bestille én. Priserne er rimelige, de kan dog variere en del fra by til by.

 

Offentlig transport og minibusser

Med mindre man er i de store byer som Cape Town eller Johannesburg, er de offentlige busser ikke særligt punktlige. I Cape Town bliver der dog løbende etableret flere og flere MyCity busser, som er udmærkede og billige.

Det frarådes generelt at bruge offentlig transport efter mørkets frembrud.

 

Blandt de lokale er minibusserne et meget udbredt transportmiddel i byerne, hvilket dog kan frarådes for turister. Ofte er disse busser overfyldt, og det er ikke altid den sikreste løsning, da de ikke går så meget op i fartbegrænsninger.

  

Togforbindelser

Der kører tog mellem de største byer, forbindelserne er dog ret langsomme og de kører ikke så ofte. Rejsen med det almene tog er en smule billigere end med bussen.

Man kan dog vælge at køre med de smukke luksustog, som byder på en helt fantastisk service. Dette er en lidt dyrere måde at rejse på, men er også en stor oplevelse i sig selv. Luksusrejserne udbydes af selskaber som The Blue Train og Rovos Rail. På Safaritoget Shongololo kan man opleve Sydafrikas højdepunkter.

Det er meget udbredt at give drikkepenge, og der forventes at man betaler mindst 10% på restauranter og cafeer, selv hvis servicen ikke har været perfekt. Er man meget tilfreds, kan man derfor give lidt ekstra.

Den lokale valuta er sydafrikanske rand (ZAR), og man får rigtig meget for pengene, når man rejser som turist i Sydafrika. Kreditkort kan stort set anvendes overalt, udover de små steder ude på landet. Når der hæves penge, så skjul dit kort og dine oplysninger samt kontanterne.

Vejret

{{city.City}} {{data.MonthDisplay}}
Dagstemperatur (°) {{data.Temperature}}
Nedbør (mm) {{data.Rainfall}}

Cape-provinsen

Cape-provinsen er et "must" for de fleste, der rejser til Sydafrika.Ikke alene er Cape Town i sig selv en af verdens smukkeste byer - byen er også udgangspunkt for store oplevelser i de omkringliggend…
Læs mere
Barsk kyststrækning ved Chapman Peak, Cape Town, Sydafrika.

Det nordlige Sydafrika

En rejse til det nordlige Sydafrika byder på store kontraster.De fleste Sydafrika-rejsende kommer på et eller andet tidspunkt for Johannesburg. Jo'Burg, som den hedder i folkemunde, har i mange år haf…
Læs mere
Mange lys, Johannesburg, Sydafrika

Garden Route og omegn

Officielt strækker selve Garden Route sig fra Mossel Bay til Storms River, men ofte er det hele strækningen fra Cape Town til Port Elizabeth, folk tænker på, når man taler om Garden Route. Og hele str…
Læs mere
Havnen, Knysna, Garden Route, Western Cape Province, Sydafrika

Krüger National Park og omegn

Kruger Nationalpark er ikke bare Sydafrikas største turistattraktion, men også en af verdens berømteste og mest besøgte nationalparker. Parken ligger i landets nordøstlige hjørne, grænsende op til Zim…
Læs mere
Elefant i aftenlys, Sydafrika

Panoramaruten & Blyde River

I Mpumalanga finder man Sydafrikas måske smukkeste og mest populære naturrute – Panoramaruten. Det mest fascinerende område på ruten er det spektakulære Blyde River Canyon – en 33 km lang kløft, der s…
Læs mere

Route 62 - Klein Karoo

R62 kaldes også "verdens længste vinrute" og er et glimrende alternativ til den mere trafikerede N2, hvis man kører mellem Cape Town og Port Elizabeth. Officielt er det strækningen mellem Montagu og H…
Læs mere
Strudseflok, Oudtshoorn, Sydafrika

Vinlandet

Vinlandet, som man populært kalder hele det vinproducerende område i Western Cape, ligger omkring en halv times kørsel øst for Cape Town. Her åbner sig en helt ny verden med bølgende vinmarker, grønne…
Læs mere
Cape Dutch Gable, Clouds Wine Estate, Stellenbosch, Sydafrika.

Whale Route

Sæsonen for whale watching går fra juli til november, og i denne periode valfarter turister og sydafrikanere til Hermanus for at se de store sydlige rethvaler, der boltrer sig i Walker Bay. På Whale R…
Læs mere
Der er gode gangstier med udsigt til hvalerne,  Whale Walk, Hermanus, Sydafrika

Drakensberg-bjergene

Kun et par timers kørsel fra hektiske Durban finder man et af Sydafrikas smukkeste naturområder, de majestætiske Drakensberg Mountains. Når man har passeret Pietermaritzburg begynder luften at bliver…
Læs mere
Drakensberg vandrer, KwaZulu Natal, Sydafrika