Loading…

Bolivia

- hjertet af Sydamerika

Rejser til Bolivia - hjertet af Sydamerika 

En rejse til Bolivia vil bestemt efterlade et dybt indtryk på den, der vil ofre tid på dets enestående kultur og storslåede natur, hvor tropiske strande er det eneste, der synes at mangle.

Nedenfor ses et udbud af vores spændende rejser til Bolivia. De kan som altid skræddersyes efter netop jeres behov.

Udvalgte rejseforslag i Bolivia

{{package.Title}}

{{package.Teaser.trim() | limitTo: 100}}...

Varighed: {{ctrl.Duration(package, 'dage', 'nætter ', '/') }}

Priser fra: {{ctrl.FormatPrice(package.Price, 'Spørg på pris', 'kr')}}

Udvalgte udflugter i Bolivia

{{activity.CountryTitle}}

{{activity.Title}}

{{activity.Teaser}}

Udvalgte hoteller i Bolivia

{{hotel.CountryTitle}}

{{hotel.Title}}

{{hotel.Teaser}}

Læs mere

Rejser til Bolivia


Bolivia er opkaldt efter den sydamerikanske frihedshelt Simon Bolivar, som frigjorde Bolivia fra spansk koloniherredømme. På en rejse til Bolivia oplever man, at det i sandhed er et kontrasternes land. Uanset om man er til mylderet i hovedstadens La Paz gader og markeder, larmen fra junglens rige dyreliv eller den dybe stilhed ved solopgang over Titicacasøen, så kan Bolivia tilbyde det hele - på nær strande.

Se vores forslag til individuelle rejser i Bolivia eller kontakt os og få et uforpligtende tilbud på din rejse.

Bolivia - åndeløs skønhed
I Bolivia ligger verdens højest beliggende navigerbare sø og verdens højest beliggende by, Potosí. Klimaet spænder fra de ekstremt tørre sletter i Chaco provinsen i sydvest til den tætte fugtige jungle på den østlige side af Andesbjergene. Bolivia er åndeløs skønhed, som man oplever det ved den dybblå Titicacasø mod nord og på de bare og kridhvide saltsletter ved Salar de Uyuni mod syd.

La Paz og Sucre
Hovedstaden La Paz, verdens højest beliggende hovedstad, er en moderne by med en imponerende skyline i bunden af en dal. Bolivia byder også på Sucre, der, beliggende i højlandet, lyser op som en perle af hvidkalkede huse i spansk kolonistil. Gennem et smukt grønt landskab til toppen af verden - her ligger Potosí med de fantastiske sølvminer, hvor meget lidt er forandret, siden spanierne i 1600-tallet begyndte at bryde sølv her. Bolivia er i sandhed et mikro kosmos på vores planet, da det tilbyder alle typer flora, fauna og mineraler.

Sydamerikas lillebror
Bolivia opfattes som lillebroderen i sammenligning med sine berømte naboer, der i tidligere tider har bekriget Bolivia og har afskåret Bolivia fra at have en kyststrækning. Flåden eksisterer dog stadig i Bolivia, men er forvist til at skulle navigere på Titicacasøen.
Turister i Peru krydser ofte grænsen til Bolivia for at sejle på besøg på Solens Ø og Månens Ø i Titicacasøen. Det er dog at snyde sig selv for de mange betagende og smukke oplevelser, som Bolivia vil byde interesserede rejsende på.

Bolivias indianere
Bolivia er blevet synonym med dets indianske befolkning og deres rige kulturer, som synligt ses i gadebilledet med deres farverige klædedragter. De indianske kvinder springer i øjnene med deres mange broderede lag på lag skørter, store oppakninger på ryggen og sorte bowlerhatte, der er så specielle for deres kultur.

Størstedelen af befolkningen lever i højlandet, som nogle steder synes at være det mest vidtstrakte og mennesketomme område, man kan forestille sig, men som samtidig byder på gamle koloniale byer - en koloniarv på højde med Colombias. Rejser man ned mod junglen i det nordlige lavland, vil man blive omsluttet af en utrolig frodighed og opleve et rigere dyreliv end noget som helst andet land, der grænser op mod Amazon-bassinet, kan byde på.

En Bolivia rejse vil bestemt efterlade et dybt indtryk på den, der vil ofre tid på dets enestående kultur og storslåede natur, hvor tropiske strande er det eneste, der synes at mangle.

Bolivia er kontrasternes land, alt under en bowlerhat!

Praktiske informationer

Taxa

Taxaer er til rådighed i alle byerne, og kan nemt tilkaldes på gaden. Vælger man at gøre brug af denne mulighed, bør man aftale prisen med chaufføren på forhånd – ellers er der en risiko for at man bliver snydt som turist. Hold også øje med, at det drejer sig om en officiel taxa. Disse har et tydeligt logo på taget og et taxameter.

Det kan være en fordel at arrangere privat transfer. på forhånd

 

Offentlig transport

Rejser man med de lokale busser, enten inde i byerne eller mellem de små landsbyer, kan der vente mange overraskelser. Busserne har en tendens til at være alt for fyldte, heriblandt er der lokale som transporterer høns, sække med cocablade eller håndlavede produkter, som de ønsker at sælge på markedet. Komfort finder man sjældent i de mindre busser, derfor anbefaler vi privat transport med egen chauffør, som vi gerne arrangerer for jer.

 

Langdistance med bus og fly

Rejser man med de større busselskaber mellem byerne er transporten pålidelig og komfortabel, sæderne er behagelige og kan lænes tilbage – her er rejsen med bussen intet problem.

Generelt er det dog vigtigt at være opmærksom på, at de mange bjerge og den til dels dårlige infrastruktur ofte betyder, at det tager lidt længere tid at komme frem i Bolivia. Desuden går mange af ruterne igennem bjerge og højden kan af mange mærkes i kroppen. Selvom flyene ofte er dyre i Bolivia, er det nogle gange den bedste løsning, skal man rejse rigtig langt. De bedste afgange finder man fra La Paz eller Santa Cruz.

Vi hjælper selvfølgelig med at arrangere både bus og fly, og vejleder gerne om mulighederne.

I Bolivia er et servicegebyr ofte inkluderet, når man får regningen, som ligger på ca. 10% - det er derfor ikke obligatorisk at give drikkepenge. Da lønningerne dog er lave, og mange lever af drikkepengene, er det velset i restauranter, på cafeer eller på udflugter at give en smule ekstra.

Den lokale valuta er Bolivianos (BOB), og den har næsten nøjagtig den samme værdi som den danske krone. I Bolivia er det stadig meget udbredt med små lokale butikker, markeder og familierestauranter, hvor man ikke kan betale med kort. Det er derfor en god idé at have småpenge med. I de større supermarkeder eller restauranter kan man som regel betale med Visa eller MasterCard. Desuden er de er hæveautomater overalt i Bolivia, så det er nemt at komme i besiddelse af bolivianos, hvis blot man medbringer sit kreditkort. I anbefales også at medbringe US dollars, da mange hoteller og rejsearrangører også accepterer dette.  

Vejret

{{city.City}} {{data.MonthDisplay}}
Dagstemperatur (°) {{data.Temperature}}
Nedbør (mm) {{data.Rainfall}}

Områder i Bolivia

Bolivia beskrives som landet uden kyster. Omgivet af Brasilien, Paraguay, Argentina, Chile og Peru, så er landet med god grund hjertet af Sydamerika. Her kan man opleve både Andesbjergene og højsletten, Altiplano, med tørre saltsøer og sletter, men også Amazon-regnskov, græsland, og Titicasøen. 

 

Klik videre ind på de forskellige områder og bliv inspireret til hvad din rejse til Bolivia skal indebære.

Beni & Amazonjunglen

Bolivias Amazons Bolivias del af Amazon junglen repræsenterer det romantiske og drømmende billede som de fleste rejsende forbinder med den store jungle. Det specielle ved Bolivias jungle er, at regns…
Læs mere
junglen bolivia

Bolivias Højland

I Bolivias højland finder man verdens højest beliggende by Potosí, der blev grundlagt i 1545, da spanierne fandt sølvforekomster i bjergene. Byen blev hurtigt Amerikas største og rigeste by. Bolivias…
Læs mere
højlandslagune

Bolivias Lavland

Bolivias lavland blev i koloni-æraen beboet af spanske jesuitter og deres kulturarv bestående af primært kirker kan den dag i dag stadig opleves ved selvsyn. De velbevarede kirker ligger som perler på…
Læs mere
santa cruz

Los Yungas

Los Yungas er en velkommen afstikker fra Titicacasøen og La Paz, da klimaet er frodigt og varmt, selv om man kun har rejst 70 km væk fra La Paz. Turen til Coroico er imponerende, da klimaet og faunaen…
Læs mere
yungas

Salar de Uyuni

Som et stort indtørret hav henligger Salar de Uyuni i 3.656 meters højde og strækker sin hvide flade ud i horisonten. Så langt øjet rækker spejler himmelen sig i dens overflade. Ufattelig tomhed, som…
Læs mere
jeep salar

Titicacasøen

Titicacasøen er på én gang den højst beliggende navigerbare sø i 3.810 m. højde, hvor solen bager om dagen, og kulden kommer sigende om aftenen. På Quechua-sproget betyder ordene titi 'puma' og qaqa '…
Læs mere
titicaca