Rejser til El Salvador


Mellemamerika uden filter! El Salvadors navn vækker stadig minder om en brutal borgerkrig som blev udkæmpet i 80`erne, i dette det mindste af Mellemamerikas lande. Krigen er for lang tid siden forbi og folket, der engang udvandrede mod bedre jagtmarker, er nu for hjemadvendende med stigende optimisme og tro på deres lands fremtid. Infrastrukturen er blevet rigtig fornuftig og turismen blomstrer støt og roligt, til trods for at man stadig skal bevæge sig med sund fornuft i visse egne. Af samme grund anbefales det at arrangere sin rejse til landet med en god turoperatør.

El Salvador er kendt som ”40 minutters landet”– for da det ikke er ret stort, kan man på under en time netop komme fra Stillehavets strande til kraterkanten af vulkanen San Salvador i indlandet!

Netop bjergene, nationalparkerne, vulkanerne og alle de pittoreske, små landsbyer med kolonitidens charmerende arkitektur, er blandt højdepunkterne i landet. Man finder også spredte rester fra Maya riget, som strakte deres imperium helt herud. Landet har en rig flora og fauna og økonomien nyder stor gavn af de mange kaffeplantager i højlandet og sukkerrørsmarker i lavlandet. Langs landets kyster er det til gengæld surferne der er i paradis. Her finder man nemlig intet mindre end verdensklasse bølger at boltre sig i.

El Salvador er et stadigt ubeskrevet blad for mange turister, men de der vover sig dertil er som regel begejstrede. Naturen er smuk, befolkningen venlig og den latinamerikanske stemning generelt rigtig autentisk.