Rejser til Nepal


Nepal er himmelsk for de rejsende der søger eventyrlige oplevelser eller kulturel- og naturmæssig berigelse. Dette lille land nordøst for Indien byder på en smuk variation i det naturlige landskab; man kan både opleve dale, sletter, jungle og den betagende udsigt over Himalaya bjergene.

De sneklædte tinder i Himalaya bjergene er netop det, som Nepal er mest kendt for, og er det ultimative mål for bjerg elskere. Med intet mindre end otte ud af ti af verdens højeste bjerge associeres Nepal meget naturligt med de enorme bjerge. Og de bjergrige egne, med 3.808 gletsjere og mindst 1.466 gletsjersøer, er da også et af landets helt store trækplastre. Men landet byder også på enestående fauna; med hele 9,3% af verdens fuglearter, 4,5% af verdens pattedyrarter og 1,6% ad verdens krybdyrarter er der rigeligt at gå på opdagelse efter for verdens dyre elskere.

Ligeså vel som imponerende naturscenarier, er den nepalesiske kultur en af de primære grunde til at besøge landet. Mange vil blive fanget af Kathmandus hellige og historiske attraktioner, eller fascineret af de lokale traditioner, som er bevaret i de små afsiddesliggende landsbyer. Rejsende kan i disse byer få et indblik i en levevis, som ikke eksisterer mange andre steder. Nepal er også kendt som stedet, hvor Siddharta Gautama (den historiske Buddha) levede. Alligevel er størstedelen af nepaleserne i dag hinduister.

På en tur til Nepal kan man få lov at opleve hele fem forskellige klima zoner. Disse er fordelt på de forskellige højder landet byder på. Man kan blandt andet opleve de tropiske og subtropiske zoner i de lavere dele af landet. Men som man bevæger sig op ad, bliver det koldere og koldere, indtil man til sidst rammer den arktiske zone. Så har man planlagt at skulle vidt omkring i dette enestående land, så skal kufferten fyldes med tøj til alt slags vejr.