Laos
Smukt nærbillede af budhastatuer, Laos
Du er her:
  • Laos

Rejser til Laos - et magisk land af store naturoplevelser


Laos er et charmerende bekendtskab, som dog kræver lidt af sine besøgende. Infrastrukturen er turistmæssigt ikke særlig veludviklet, så lange, bumpede busture kan blive en udfordring, men ellers er der også flodsejlads og fly. Men det er netop noget af charmen på en Laos rejse - det hele er så ægte og naturligt. Befolkningen virker måske nogle gange lidt tilbageholdende, men de er virkelig flinke og glade - og utrolig glade for karaoke!

Udvalgte rejseforslag i Laos

Stammekvinder, Luang Prabang, Laos
Laos' højdepunkter
Idyllske omgivelser ved de 4000 øer, Laos
Aktive Laos
Der ofres til munkene, Thailand (2)
Det nordlige Thailand og Laos
Tempelbygning i Luang Prabang, Laos

Luang Prabang


Luang Prabang er perlen af byer i Laos med sin koloniale charme kombineret med beliggenheden ved Mekong floden. Munke i orange klædedragter fylder byen om morgenen, inden trafikken af scootere tager over. Smagsløgene har gode oplevelser i vente med kombinationen af asiatisk og fransk cuisine.

Munkene forlader templet, Luang Prabang, Laos

Smuk natur i Laos


Man skal ikke så langt væk fra byerne, før man er omgivet af skøn natur med grønne rismarker med græssende vandbøfler, stejle karstbjerge og den brune Mekongflod, der bugter sig ned langs landet. Naturen byder på fine muligheder for rafting, trekking og aktiviteter. Det er også muligt at opleve gibbonaber i Laos, en art som ulykkeligtvis nærmer sig udryddelse. Selv om landet kaldes "De Tusind Elefanters Land", så er det ikke mange elefanter, man vil opleve i Laos. I det sydlige Laos kan man til gengæld opleve "De 4000 øer" - der som navnet antyder er et væld af mindre øer i Mekong deltaet. Her er der smukke naturscenerier, og besøgende kan få autentiske oplevelser med den lokale befolkning, når man begiver sig rundt i kajak eller båd til de små øer.

Hop i vandet og tag det perfekte billede, Kuang Si vandfaldet, Laos

Masser af kultur og historie


Kulturen og historien er allestedsnærværende med fransk arkitektur, smukke templer og Buddha grotter, tidligere konge paladser, kommunistiske monumenter for ikke at glemme arrene fra Vietnamkrigen, som er spredt ud over det ellers neutralt erklærede område. Decideret storbystemning er svær at finde i Laos. Hovedstaden Vientiane refereres til som Asiens største landsby. Og Luang Prabang er i endnu højere grad sluppet for store højhuse og tung trafik. En af de mindre kendte destinationer er Plain of Jars - et enormt, bakket område, hvor laoternes forfædre har spredt tusindvis af store stenkrukker.

Hin Boun, hytte i Konglor landsbyen

Aktiv ferie i Laos


Laos er en ideel destination, hvis man er til Aktiv ferie med aktiviteter såsom vandre-, cykelture og kajak. Luang Prabang er en glimrende by at opleve på cykel, idet der ikke er ret mange biler på vejene. Desuden er Laos et eldorado for vandreture, idet landet er fyldt med smukke trekkingture, uanset hvor man befinder sig. Laos byder på lidt af det hele med sin skønne og varierede natur. I Vang Vieng er en kajaktur på Nam Song floden et must. Her sejler man på floden omringet af bjerge og grotter med en betagende udsigt. De 4000 øer i Syd er også en helt unik oplevelse, hvor man kan cykle ind over rismarkerne langs Mekongfloden og opleve Sydøstasiens største vandfald, Khone-vandfaldet.


Laos er en lidt overset asiatisk destination i forhold til sine populære nabolande Thailand og Vietnam. På en rejse til Laos vil man dog blive beriget med gode oplevelser i det skønne land.

Billeder fra Laos

Nyhedsbrev

Over 4.000 andre holder sig opdateret om skræddersyede rejser her - Der er nyheder, tips og forslag til rejser. Det koster kun din e-mail. Du kan altid afmelde dig.

https://www.rejsegarantifonden.dk/
https://www.travelassoc.dk/