Chile
olga-stalska-QaWRyEdlffY-unsplash
Du er her:
  • Chile

Rejser til Chile og Påskeøen


Som danskere støder vi dagligt på Chile, når vi handler i vores lokale supermarked. God vin, frugt og grøntsager er bare et lille udpluk af det, som vi fylder i vores indkøbskurve fra Chile. Mange har læst Isabel Allendes medrivende bøger, og de fleste midt i livet har også hørt om en anden berømt Allende og en general ved navnet Pinochet, det var med til at berige Danmark med flygtninge efter et kup tilbage i 1973. Alt dette har nok givet os en svag forestilling om, hvad der venter den besøgende, som måtte rejse til Chile.

Chile er 4.300 km langt - eller som fra Danmark til Gran Canaria. Forskellene mellem klima og natur varierer som mellem Norge og Afrika. Chile er i sandhed landet med høje bjerge, dybe søer, frodige dale, brændende ørkner, grønne skove, hede kilder, brusende vandfald, mægtige vulkaner og fascinerende historiske byer og øer, som for eksempel den legendariske Påskeø.

Se vores forslag til individuelle rejser i Chile eller kontakt os og få et uforpligtende tilbud på din rejse.

Udvalgte rejseforslag i Chile

olga-stalska-QaWRyEdlffY-unsplash
Chiles Højdepunkter
ahu_playa_anakena
Chile & Påskeøen
snowscat-EnFQmcTtsjo-unsplash
Aktive Chile
nicolas-perez-eNWcXCbE5fI-unsplash
Argentina, Uruguay & Chile
w trek1

Atacama ørkenen


Atacama ørkenen fascinerer enhver, der rejser til Chile. Det er verdens tørreste ørken og et helt fantastisk sted. Her er kultur, natur og historie i overflod. De støvede, røde ørkenlandskaber tømmer hurtigt kameraets hukommelseskort for plads og en solnedgang over Månedalen efterlader selv den mest garvede rejsende let mundlam.

cave

Patagonien


I den ganske anden ende af det lange land finder man Patagonien. Her er farverne - i modsætning til Atacama ørkenens rødbrune farver - nærmest gråblå. Torres del Paine nationalparken står i skærende kontrast til landskaberne i den nordlige del af Chile, og man kan som rejsende slet ikke undgå at blive bjergtaget af, at en land kan rumme SÅ store naturmæssige kontraster.

vinicius-henrique-photography-A7GwggrhXm4-unsplash

Sø-distriktet


Midt mellem rød og blågrå - mellem ørken og gletchere - finder man Sølandet. Dette er muligvis et af de mest veludviklede turistområder i Chile. Her venter spejlblanke søer, hyggelige landsbyer og vandreture på smukke vulkaner. Hvis ikke man vidste bedre, kunne man næsten tro, man var trådt ind i et vaskeægte postkort!

20230212233344__MG_5881

Astronomi i Chile


Chile er et af de bedste steder i verden at observere stjerner. Især i det nordlige Chile, hvor man i højderne finder det tørre landskab og den klare himmel hele året rundt, som kan beskrives som et sandt paradis for astronomi interesserede. ALMA observatoriet har det mest kraftfulde teleskoper i verden. Paranal observatoriet er hjemsted for et imponerende teleskop, som kan besøges på lørdage med reservation. Vi har ruter, der byder på stjernekiggeri i Elqui-dalen, hvor der er indlagt besøg ved Mamalluca observatorietl. I Elqui-dalen findes desuden Astro-hotel, som tilbyder kuppelformede værelser med private teleskoper. Der er flere muligheder for udflugter med fokus på andinsk astronomi i Atacama ørkenen samt besøg ved det Andinske Astronomi Observatorium i Santiago de Chile. Et af de største amatør observatorier i Sydamerika beliggende ikke langt fra hovedstaden.

Praktisk info

Transport

Taxa & bus

De mest almindelige transportformer i byerne i Chile er taxa og bus. Busser kører ofte og på faste ruter og tidspunkter. Taxa er også en hurtig og nem måde at komme rundt på de kortere strækninger. Taxa er noget dyrere end bus, men stadigvæk billig sammenlignet med danske priser. I Santiago er det også muligt at tage metro.

 

I Chile kan man også benytte bus mellem byerne. De findes i forskellige klasser fra forskellige selskaber – man får, hvad man betaler for. På de helt lange strækninger er det også muligt at køre med bus (oftest natbusser). Her kan sæderne lægges ned, og flere selskaber har busser med god komfort og en lille tv-skærm tilknyttet hvert sæde. Maden på disse strækninger er også udmærket.

 

Det er naturligvis også muligt at arrangere privat transport med egen chauffør, hvilket giver en større frihed – især på kortere strækninger, og når man skal på udflugt.

 

Fly
Chile er et aflangt land, og strækningerne kan derfor blive forholdsvist lange i bus – især hvis det er nødvendigt at skifte bus undervejs. Derfor kan et godt – men dyrere – alternativ til bus være fly. Der er indenrigsflyvninger mellem alle større byer. Alt efter jeres rejsetype, -længde og -budget, står vi selvfølgelig til rådgihed til at guide jer.

Drikkepenge

Drikkepenge er almindelig praksis i turistbranchen – dvs. hoteller, restauranter, taxaer, guider osv. Flere steder er drikkepengene i forvejen lagt på den samlede regning. Hvis det er tilfældet, er det god kutyme at lægge yderligere 5% af den samlede regning oveni. Ellers anbefales det at lægge 10-15% af den samlede regning i drikkepenge – alt afhængigt af, hvor god servicen har været. Ved mindre tjenester (piccolo, concierge osv.) kommer man langt med 2 USD (1.000-1.500 peso).

Valueta og kort

Valutaen i Chile hedder peso (CLP). Man kan hæve og veksle til peso mere eller mindre alle steder i Chile. Pesos kan også bestilles og medbringes hjemmefra. Derudover kan amerikanske dollars (USD) også veksles til pesos de fleste steder i landet.

 

Kreditkort (MasterCard og Visa) kan benyttes i mange butikker og på de fleste hoteller. Derudover kan de også benyttes som hævekort i de fleste byer.

Nyhedsbrev

Over 4.000 andre holder sig opdateret om skræddersyede rejser her - Der er nyheder, tips og forslag til rejser. Det koster kun din e-mail. Du kan altid afmelde dig.

https://www.rejsegarantifonden.dk/
https://www.travelassoc.dk/