Barbados
Dykning på Barbados
Du er her:
  • Barbados

Udvalgte rejseforslag i Barbados

Bardaos, palme i solnedgang
Oplev caribisk stemning På Barbados
Klart vand, Little Tobago, Trinidad & Tobago
Øhop på Tobago & Barbados
Alene i verden ved Pigeon Point, Trinidad & Tobago
Øhop på Tobago & Barbados - luksus
Barbados, Strand og lyseblåt hav
Barbados - St. Vincent - Grenada
Saint Lucia, Bugt
St. Lucia og Barbados
St Lucia, fra St. Lucia Tourist board
Krydstogt og badeferie på de caribiske øer

Rejser til Barbados


"Lille England" kaldes Barbados også. Her ligger der små typiske angelsaksiske kirker i hvert et sogn. Bilerne kører i venstre side. Der spilles cricket med en iver, som snildt matcher moderlandets. Politifolkenes flotte paradeuniformer er som fra en engelsk operette. Der drikkes afternoon tea under parasollerne, og den gamle oberst med det store overskæg spankulerer elegant rundt med stok på stranden. Jo, England i godt vejr. Men det er sandelig også Vestindien. For lige ved siden af drøner calypsoen. Sorte mænd sidder i rum-shops og ordner på deres kreolske dialekt hele det lille samfunds verdensproblemer, alt imens der dufter af vestindisk mad. Det engelske islæt har her fået lov at leve ugeneret, fordi øen ligger som spydspidsen mod Atlanterhavet, lidt afsides fra de andre øer. Englænderne nåede at have øen i fred i næsten 350 år, før den blev selvstændig, og landet er i dag veludviklet i enhver forstand.

Turismen er øens absolutte hovederhverv, så der er alle tænkelige tilbud om festlige aktiviteter til lands, til vands og i luften. Og Barbados byder på naturoplevelser, der varierer efter blot få minutters kørsel. Hovedstaden Bridgetown er en livlig handelsby, hyggelig og overskuelig. Her ligger fashionable forretninger side om side med kreolske markeder, rum-shops og gadehandlere. En turistø er og bliver det, men man bliver alligevel overrasket over, hvor få kilometer man behøver at køre uden for turistområderne, før man kan opleve rigtig landsbyliv. Man kan roligt spørge, om man må spille med, når de spiller bold i forstæderne. Bajanerne, som de kaldes, er rare mennesker. De har også humoristisk sans. Læg for eksempel mærke til deres gadenavne: Broad Street kan dårligt være smallere, Amen Alley ligger ved katedralen og Condemn Road ved fængslet.

Barbados ligger 160 kilometer øst for de andre Antiller. På østsiden hersker Atlanterhavet. Bølgerne brager ind mod klipperne og skaber et råt, smukt landskab. I vest er man i Caribien med de lange hvide palmestrande beskyttet af de store koralrev. Og midt på øen er der lavland til sukkerplantagerne. Her dyrker man stadig sukkerrør i stor stil, mest til rom. I undergrunden er der et helt landskab med drypstensgrotter. Regnvand har skåret sig ned gennem den porøse kalksten og dannet store underjordiske reservoirer, hvorfra man nu henter øens drikkevand. Den 500.000 år gamle Harrison’s Cave blev opdaget af en dansk geolog.

Dykning på Barbados

Krydstogter fra Barbados


Barbados er et sandt caribisk paradis, og med et krydstogt herfra, får du mulighed for at udvide din caribiske horisont med hele 5-6 øer på kun 7 dage. At kombinere Barbados med et krydstogt, danner rammerne for både en oplevelsesrig og afslappende ferie i maleriske omgivelser. Når du sejler fra en caribisk ø, får man mulighed for at udforske det sydlige Caribien. Her vil man i langt højere grad opdage, hvor forskellige øerne er sammenlignet med, hvis man tager med en afgang fra Miami.


En anden fordel er, at man når hele 2-3 øer mere på de 7 dage, hvilket også betyder, at sejltiden er betydelig mindre. Carnival Cruise Line byder ugentligt på afgange fra Barbados, men man skal være hurtig. Da den officielle afgang er fra San Juan, er der kun begrænsede kahytter fra Barbados. Dette har dog ingen betydning for, hvor mange øer eller hvor mange oplevelser, der venter jer. Om dagene på Barbados skal nydes før, efter, eller både før og efter krydstogtet er helt op til en selv.

Billeder fra Barbados

Nyhedsbrev

Over 4.000 andre holder sig opdateret om skræddersyede rejser her - Der er nyheder, tips og forslag til rejser. Det koster kun din e-mail. Du kan altid afmelde dig.

https://www.rejsegarantifonden.dk/
https://www.travelassoc.dk/