Ecuador
La Mitad del Mundo
Du er her:
  • Ecuador

Rejser til Ecuador - et enestående dyrerige


Rejs til Ecuador og snedækkede bjerge, tårnhøje vulkaner, frodige regnskove, indiansk kultur, imødekommende lokale - en rejse til Ecuador vil være en uforglemmelig oplevelse! Landet, der har fået sit navn efter ækvator, er et glimrende udgangspunkt for førstegangsrejsende i Sydamerika. Og netop ved ækvator, eller den smukke gamle by Quito lidt syd for ækvator, er det godt at tage hul på eventyret. > eller besøge farvestrålende indianske markeder. Den korte transporttid til varierede landskaber og kulturer, som folk forbinder med Sydamerika, står som en rar kontrast til de lange afstande i nabolandene.
Mange, der skal på deres første rejse til Sydamerika, finder Ecuador utroligt indbydende - det er et lille, sikkert, overskueligt og yderst fascinerende land.

Se vores forslag til individuelle rejser i Ecuador og Galapagos eller kontakt os og få et uforpligtende tilbud på din rejse.

Udvalgte rejseforslag i Ecuador

cotopaxi (7)
Vulkanernes Boulevard - Ecuador og Galapagos
Amazon, tur på floden
Kør Selv Gennem Smukke Ecuador
kiyoshi-WhB714oKZ7I-unsplash
Luksusrejse I Ecuador
cotopaxi (7)
Vulkanernes Boulevard - Ecuador og Galapagos
amy-perez-w55TgHidHoE-unsplash
Peru & Galapagos
amy-perez-w55TgHidHoE-unsplash
Peru & Galapagos
La Mitad del Mundo

Quito


Ecuadors hovedstad, en by der er rig på historie, kultur og smukt placeret i en dal, er omgivet af mægtige vulkaner. Den ligger højt oppe i 2800 meters højde. Oplev Quitos gamle bydel som blandt andet er at finde på UNESCO-Verdensarvslisten. Besøg byens hjerte, den historiske plads Plaza de la Independencia, der er omgivet af betagende bygninger fra kolonitiden. Fra Quito kan man på mindre end en dagsrejse nå at passere nogle af verdens højeste vulkaner.

juan-pablo-malo-OylcuOiyyCQ-unsplash

Galapagos øerne


En af de mest berømte rejse destinationer i Ecuador. Kendt for sit bemærkelsesværdige dyre liv, er det en destination, der er et besøg værd. Oplev kæmpeskildpadderne på land, og dyk ned og se søløver og hav leguaner lege. Det som at være i en zoologisk have uden hegn. Rejs til Galapagos, tag på et curise og oplev det bedste af Galapagos.

simon-berger-dT8vKOEW1Mc-unsplash


Amazonjunglen


Ecuador er hjemsted for en del af Amazonas, tag her til og få en uforglemmelig opleves. Tag på opdagelse efter slager, dovendyr, kaimaner, lyserøde delfiner og mange andre spændende dyr. Samt besøg lokalbefolkningen i afsindige områder.

Praktisk info

Transport

Taxa & bus
I de større byer er det muligt både at bruge taxa og bus. I Quito er bussystemet både hurtigt og billigt. Hvis man vil benytte sig af taxa, anbefales det at tage de registrerede taxaer, som er gule med et orange registreringsnummer og et taxanummer på siden ad bilen. Hvis man vil være sikker på at få en registreret taxa, kan det betale sig at bestille en gennem hotellets reception, restauranten osv.

 

På Galapgos er det ligeledes muligt at benytte både bus og taxa på de fire hovedøer: Santa Cruz, San Cristobal, Isabela og Floreana, men man kan også få tilknyttet sin egen chauffør, hvilket giver en større frihed – især på kortere strækninger, og når man skal på udflugt.

 

Fly
Mellem de større byer anbefales det at tage fly, da de er både hurtigere og til at betale sig fra. Alt efter jeres rejsetype, -længde og -budget, står vi selvfølgelig til rådighed til at guide jer.

 

Båd (Galapagos)

Turen til Galapagos foregår med fly. Herefter er den bedste transportform båd, hvis man vil rundt til de forskellige øer. Der er en række forskellige bådtyper, som kan tilbyde noget for enhver smag. Også her står vi naturligvis til rådighed til at guide jer, så I kan få det mest optimale ud af jeres rejse.

 

Billeje

Det er også muligt at køre-selv i Equador. Forhør os endelig ift. billeje.

Drikkepenge

Drikkepenge er almindelig praksis i turistbranchen – dvs. hoteller, restauranter, taxaer, guider osv. Flere steder er drikkepengene i forvejen lagt på den samlede regning. Hvis det er tilfældet, er det god kutyme at lægge yderligere 5% af den samlede regning oveni. Ellers anbefales det at lægge 10-15% af den samlede regning i drikkepenge – alt afhængigt af, hvor god servicen har været. Ved mindre tjenester (piccolo, concierge osv.) kommer man langt med 1-2 USD.

Valueta og kort

Valutaen i Equador og på Galapgos er amerikanske dollars (USD). Det kan godt betale sig at medbringe kontanter hjemmefra for at begrænse antallet af hævninger. Der kan nemlig forekomme relativt store gebyrer ved brug af kreditkort (op til 10%).

 

Kreditkort (MasterCard og Visa) kan benyttes i mange butikker og på de fleste hoteller i Quito, men i  yderområderne kan det være lidt sværere at anvende kreditkort til betaling og til at hæve kontanter. Vær opmærksom på, at det ikke er muligt at betale nationalparkafgiften til Galapagos med kreditkort.

Nyhedsbrev

Over 4.000 andre holder sig opdateret om skræddersyede rejser her - Der er nyheder, tips og forslag til rejser. Det koster kun din e-mail. Du kan altid afmelde dig.

https://www.rejsegarantifonden.dk/
https://www.travelassoc.dk/