Uruguay
DSC05467 - ny
Du er her:
  • Uruguay

Rejser til Uruguay


Uruguay er et lille land i latinamerikansk målestok, hvilket kun øger muligheden for at få det fulde udbytte af alle Uruguays skønne destinationer. Uruguay er et skønt rejseland, hvad enten man er til byliv, strandliv eller det fredsommelig liv på landet. Der kan slappes af på den flotte kyst, blive lagt kræfter i arbejdet på en landejendom, estancia, observere fugle- og dyrelivet i kystlaguner eller deltage i verdens længstvarende karneval.

Landet er opkaldt efter Uruguay floden, der på den vestlige side danner grænsen mod Argentina, og mod vest er landet flankeret af den store nabo, Brasilien. Det sydlige Uruguay åbner sig op ud mod Rio de la Plata floden og Atlanterhavet, som tilsammen danner en 500 km lang kyststrækning bestående af lækre strande, sandklitter, kystbyer samt marine liv.

Se vores forslag til individuelle rejser i Uruguay eller kontakt os og få et uforpligtende tilbud på din rejse.

Udvalgte rejseforslag i Uruguay

nigel-sb-photography-P4Gd66dFIVQ-unsplash
Uruguay: Kør-selv rejse
guilherme-hellwinkel-B9YoUi7RYiE-unsplash
Uruguays højdepunkter
nicolas-perez-eNWcXCbE5fI-unsplash
Argentina, Uruguay & Chile
DSC05467 - ny

Uruguays befolkning


Uruguays 3,5 mio. indbyggere bebor et område, der er mere end fire gange så stort som Danmark. Knap halvdelen af befolkningen lærer man at kende i den flot beliggende hovedstad, Montevideo. Om sommeren er det dog Punta del Este kystbyen, der tiltrækker det meste af opmærksomheden med knap 300.000 besøgende i sommermånederne. Man behøver dog ikke rejse langt væk fra kystområderne for at opleve de bakkede og frodige landskaber med vin, oste og kvægproduktion. Estancia'er er det perfekte sted at få at indblik i livet på landet, den flotte natur og den berømte gaucho kultur. Uanset hvor man befinder sig i Uruguay, så vil man møde en meget åbensindet befolkning, der med stolthed tager imod og viser deres smukke land frem.

vin uruguay

Uruguays historie


Uruguay blev opdaget i 1516 af Spanien og vandt sin selvstændighed knap tre hundrede år senere i 1826. Landets ideelle placering for transport til søs betød, at både portugisere og spaniere kæmpede over kontrollen af visse områder i landet. Uruguay oplevede en stor bølge af europæisk migration i starten af det 1900 århundrede, hvilket har betydet, at 90 % af landets befolkning er af europæisk afstamning, mens 10 % er af afrikansk afstamning eller mulatter. Uruguay har en særlig kulturel identitet, der adskiller sig fra de fleste andre latinamerikanske lande, hvor tidligere indflydelser og traditioner er fusioneret. Indianske levn, forter og skibsvrag fra kolonitiden samt den legendariske gaucho kultur er blevet kombineret med en rig arkitektonisk kulturarv.

6

Alt i et land


Indenfor Uruguays grænser kan man opleve hele palettens farver med kulturelle og historiske byer, smarte sommerferiesteder, vådland, bakker, oprindelig skov, palmelunde, sten- og sandstrande, floder, kystlaguner, åbne græsstepper samt savanne. Den alsidige fauna er hjemsted for en mangfoldig diversitet af mere end 400 fuglearter og vildtliv, såsom den udrydningstruede kapivar, pampas dådyr, skildpadder, søløver og hvaler. Klimaet er varmt tempereret, og den sydlige placering på kontinentet gør, at der er et subtropisk og fugtigt klima med nedbør fordelt ligeligt henover året. Om sommeren, ligger gennemsnits-temperaturen på 23-35°C og om vinteren mellem 5-15°C.Uruguay tager godt imod sine besøgende og byder på oplevelser med en alsidig flora og fauna, gaucho og tango traditioner, spansk og portugisisk kulturarv, traditionelle måltider bestående af rigelige mængder skaldyr og kød akkompagneret af fremragende vine, især Tannat sorten, samt en usædvanlig venlig befolkning, der hilser velkommen.

Billeder fra Uruguay

Nyhedsbrev

Over 4.000 andre holder sig opdateret om skræddersyede rejser her - Der er nyheder, tips og forslag til rejser. Det koster kun din e-mail. Du kan altid afmelde dig.

https://www.rejsegarantifonden.dk/
https://www.travelassoc.dk/