Colombia
Tayrona Park 2 - redigeret
Du er her:
  • Colombia

Rejser til Colombia - døren til Sydamerika


Strande, jungle, bjerge, indianere, dyreliv, kultur og natur - en rejse til Colombia kan byde på det hele.

Colombia er beliggende i det øverste hjørne af Sydamerika, solidt plantet mellem Stillehavet og Atlanterhavet, gennemskåret af Andesbjergene og med rødder i Caribien. Man kan i sandhed betragte Colombia som døren til Sydamerika.

Colombia byder på nogle af verdens smukkeste nationalparker med mere end 90.000 ha fordelt over hele landet. Parkerne er under kyndigt opsyn af Indirenas vagter, der sætter en ære i at bevare og fremvise deres nationalparker, hvor stisystemer og lodges på naturskønne steder bestemt ikke er en mangelvare. I nationalparkerne kan man møde en bred blanding af indianere, der lever i harmoni med naturen og en rig flora og fauna fordelt på alle klimatiske zoner, fra Amazonjunglen, Andesbjergene, den caribiske kyst og Stillehavskysten til de store centrale sletter.

Se vores forslag til individuelle rejser i Colombia eller kontakt os og få et uforpligtende tilbud på din rejse.

Udvalgte rejseforslag i Colombia

Cartagena
Den Klassiske Colombia Rundrejse
sander-traa-sorgHiVsWyo-unsplash
Langs Colombias Caribiske Kyst
bogotaq
Colombias Kulturvidundere
datingjungle-Vv4JB0SMfZ4-unsplash
Aktive Colombia
bobby-stevenson-HvntOpS_3tA-unsplash
Barfodsluksus i Colombia
Tayrona Park 2 - redigeret

Mangfoldighedernes land


På en rejse i Colombia møder man kontrasterne i alt: fra et af verdens største pattedyr, pukkelhvalen, til et af de mindste dyr, jejen-insektet og fra den fugtige jungle til de snedækkede Andesbjerge. Krystalklart blåt og grønt vand ved den caribiske kyst med rev, koraller og farverige fisk, til de dybtsorte vande i junglen, hvor de lyserøde delfiner lever. Fra den evige sne på de høje tinder i Andesbjergene, hvor temperaturen konstant ligger omkring 0 grader, til kysten hvor temperaturen konstant ligger omkring 30 grader alle årets dage.

ricardo-gomez-angel-L6T_6Rp2iEk-unsplash

Kolonibyer og storbyer


Colombia rummer nogle af Sydamerikas bedst bevarede spanske kolonibyer, der til stadighed bliver renoveret. Dette er i skærende kontrast til storbyerne, som i teknologi ikke lader noget tilbage for det, vi kender fra Europa. Infrastrukturen gør det nemt og billigt at komme omkring, og hvad mere kan man så ønske sig, når landets befolkning samtidigt er blandt de mest venlige og veluddannede i denne del af Sydamerika. Af de fire Andeslande har Colombia en af de mest veludviklede turistindustrier. På enhver plet med nationale mindesmærker og steder af særegen skønhed, kan man finde overnatningsmuligheder og andre faciliteter for turister.Det er på landet, i bjergene og i de små landsbyer, man skal møde colombianerne og det land, de selv er så stolte af.Colombia, et uforligneligt rejseland og et af de smukkeste lande i Sydamerika.

Billeder fra Colombia

Praktisk info

Transport

Taxa & Bus

I alle større byer er det muligt at køre med både taxa og bus. Især i de største byer (Bogota, Cali og Medellin) er der rigtig gode busforbindelser.  Taxaer er generelt billige, men når der ikke er taxameter eller faste priser, skal man forsøge at forhandle om prisen på forhånd.

Mellem de større byer er det også muligt at benytte bus, men køreturene kan godt være lange og knap så komfortable. Et bedre – men også dyrere – alternativ er fly.

 

Det er naturligvis også muligt at få tilknyttet sin egen chauffør. Det giver en større frihed og fleksibilitet til at tage tingene i jeres eget tempo.

 

Fly

Det anbefales at flyve, hvis man skal tilbagelægge lange strækninger i Colombia. Der findes flere lokale flyselskaber, og alt efter jeres rejsetype, -længde og -budget, står vi selvfølgelig til rådighed til at guide jer i at benytte de bedste.

 

Billeje

Det er også muligt at køre-selv i Colombia. Forhør os endelig ift. billeje.

Drikkepenge

Drikkepenge er almindelig praksis i turistbranchen – dvs. hoteller, restauranter, taxaer, guider osv. Det er som udgangspunkt fint at lægge 10–15 % i drikkepenge af den samlede regning. Beløbet kan selvfølgelig tilpasses alt efter hvor tilfreds man har været med servicen. Vær i øvrigt opmærksom på, om drikkepengene i forvejen er lagt på den samlede regning. Hvis det er tilfældet, er det god kutyme at lægge yderligere 5% af den samlede regning oveni.                            

Det kan være en fordel altid at have 500-1000 COP ved hånden til mindre serviceydelser (piccolo, concierge, osv.).

Valueta og kort

Valutaen i Colombia hedder peso (COP). Til forskel fra mange andre lande i Latinamerika er det ikke nødvendigvis en fordel at medbringe kontanter – herunder amerikanske dollars (USD) – hvis man vil veksle til peso. Medbring i stedet for et kreditkort.

 

Kreditkort (MasterCard og Visa) kan benyttes i flere butikker og på de fleste hoteller. Der er hæveautomater overalt i Colombia, så det er nemt at komme i besiddelse af peso, hvis blot man medbringer sit kreditkort.

Nyhedsbrev

Over 4.000 andre holder sig opdateret om skræddersyede rejser her - Der er nyheder, tips og forslag til rejser. Det koster kun din e-mail. Du kan altid afmelde dig.

https://www.rejsegarantifonden.dk/
https://www.travelassoc.dk/