Brasilien
Samba & kaffe
Sikke et næb, Brasilien
Du er her:
  • Brasilien

Rejser til Brasilien - en sanselig oplevelse


Kæmperiget Brasilien venter med et væld af spændende oplevelser for den rejsende. Med sine 8,5 mio. kvadratkilometer dækker Brasilien næsten halvdelen af det sydamerikanske kontinent. Ja, faktisk kunne Danmark ligge i Brasilien 200 gange - og så ville vi have godt vejr året rundt!

På en rejse til Brasilien kan man på grund af landets enorme størrelse både opleve store geografiske forskelle, men også vidt forskellige kulturer. Indianerne, Brasiliens oprindelige folk, menes at være kommet til landet for 20.000-30.000 år siden. Man strides stadig om, hvorfra og hvordan de nåede dertil.

Portugiserne har dog haft den største indflydelse. Fra dem arvede indianerne katolicismen, det portugisiske sprog samt mange af dagligdagens måder at gøre tingene på. Kombinerer man det med livsglæden, rytmesansen og den menneskelige åbenhed, der kom med de afrikanske slaver, har man den brasilianske folkekarakter i en nøddeskal. Og den har alle, underordnet om de er regnskovsindianere eller forretningsmænd i São Paulo.

Se vores forslag til individuelle rejser i Brasilien eller kontakt os og få et uforpligtende tilbud på din rejse.

Udvalgte rejseforslag i Brasilien

christ-the-redeemer-3
Brasiliens Højdepunkter
Kollibri
Brasilien - Det grønne & aktive
Iguazu
Brasilien For De Unge Og Unge Af Sind
trancoso-terravista-golf-course-club-sunset-1024x683
Golf Rundrejse I Farverige Brasilien
tango20
Tango & Samba i Argentina & Brasilien
Sikke et næb, Brasilien

Byerne


En del af byerne i Brasilien rummer flere mennesker, end der er indbyggere i hele Danmark. São Paulo, Brasiliens største og vigtigste by, er nok betydningsfuld for handel og industri, men ikke for turister. Her deler Rio og Salvador helt klart førstepladsen. Rio er kendt for sin sensuelle og dramatiske natur, mens Salvador kan prale af sin historiske plads, ikke alene mellem fortid og nutid, men også mellem Europa, Afrika og Latinamerika. At gå på opdagelse i Salvadors gader er i sig selv en fortryllende oplevelse. Byer behøver dog ikke være store for at trække turister. Ouro Preto, for eksempel, er ikke  større end en dansk stationsby, men rummer oplevelser nok til en hel uge.

Rio de Janeiro, kabelbanen

Strandene


Brasiliens kystlinie er den længste ubrudte kystlinie i verden og rummer stadig hundredvis af uspolerede vidunderlige strande. Selv ved millionbyen Rio skal man blot køre i 40 minutter for at finde strande, der er mennesketomme - i hvert fald på hverdage. Omvendt kan man ved de store byer finde strande, hvor menneskemylderet, og det at blive set, er afgørende. Brasilianerne bruger ikke kun strandene for at blive brune og slappe af. De kommer for at blive set under palme-parasollerne og i selskab med vennerne. Gerne med de indsmigrende rytmer som baggrundsmusik for skuespillet. Nordpå er strandene dramatiske med høje klitter i tørre landskaber. Her er kørsel i små strandbiler - beachbuggies - en populær fritidsfornøjelse. Omkring Salvador eksploderer de grønne palmelunde ved strandene med eksotiske navne som "Den Grønne Drøm" og "Allahs Have". På de mere urbaniserede strande sydpå møder man kontorpigerne, der har mere travlt med at kigge på sig selv end på det smukke sceneri. Overalt træffer man fiskere, der tilbereder måltider af skaldyr, man end ikke har hørt om i Danmark.

Iguazu

Naturen


Verdens største regnskov, Amazonas, ligger i hjertet af Brasilien og har en utrolig variation af plante- og dyreliv. Et mindre kendt naturområde er Pantanal i staten Mato Grosso, et sumpet område på grænsen til Paraguay og Bolivia. Her er dyrelivet endnu rigere end i Amazonas. Brasilianernes indstilling til regnskovene og den økologiske cyklus i det hele taget går i disse år mod en langt større selvforståelse, der forhåbentlig på lang sigt vil være med til at værne om landets unikke flora og fauna.Velkommen, vi tager dig ved hånden og fører dig mod din rejse til Brasilien.

Billeder fra Brasilien

Praktisk info

Transport

Taxa & bus

I de større byer i Brasilien er der rig mulighed for at benytte både taxa og lokale busser. De fleste taxaer bruger taxameter, og de øvrige benytter faste priser. Spørg eventuelt i informationen i lufthavnen eller i receptionen på jeres hotel hvad man bør forvente at betale for strækningen. I Rio de Janeiro og Sao Paulo er der også et moderne metro-system.

På længere strækninger mellem større byer er bus et billigt alternativ til fly. Busserne findes i forskellige klasser fra forskellige selskaber – man får, hvad man betaler for. På de helt lange strækninger er der natbusser, hvor sæderne lægges ned. Maden på disse strækninger er også udmærket.

 

Det er naturligvis også muligt at få tilknyttet sin egen chauffør. Man får dermed større frihed til at tilpasse transport og udflugter til sine egne behov.

 

Fly
Brasilien har det største indenrigsnetværk i verden, så hvis man er begrænset på tid, eller hvis man bare vil opleve så meget som muligt, så kan fly anbefales. Brasilien er et rigtig stort land, så alt efter jeres rejsetype, -længde og -budget, står vi selvfølgelig til rådighed til at guide jer i, hvordan I kommer bedst rundt i landet.

 

Billeje

Det er også muligt at køre-selv i Brasilien. Forhør os endelig ift. billeje.

Drikkepenge

Drikkepenge er almindelig praksis i turistbranchen – dvs. hoteller, restauranter, taxaer, guider osv. Det er som udgangspunkt fint at lægge 10–15 % i drikkepenge af den samlede regning. Beløbet kan selvfølgelig tilpasses alt efter, hvor tilfreds man har været med servicen. Ved mindre serviceydelser (piccolo, concierge, osv.) er det god kutyme at give 1-5 real.

Vær i øvrigt opmærksom på, om drikkepengene i forvejen er lagt på den samlede regning. Hvis det er tilfældet, er det god vane at lægge yderligere 5% af den samlede regning oveni, hvis man er tilfreds med servicen.

Valueta og kort

Valutaen i Brasilien hedder real (BRL). Man kan hæve real de fleste steder i Brasilien. Hvis man gerne vil undgå at hæve penge og hellere vil medbringe valuta hjemmefra, vil amerikanske dollars (USD) være bedst, da de kan veksles til real i hele Brasilien.

 

Kreditkort (MasterCard og Visa) kan benyttes i mange butikker og på de fleste hoteller. De kan ligeledes benyttes som hævekort stort set overalt.

Nyhedsbrev

Over 4.000 andre holder sig opdateret om skræddersyede rejser her - Der er nyheder, tips og forslag til rejser. Det koster kun din e-mail. Du kan altid afmelde dig.

https://www.rejsegarantifonden.dk/
https://www.travelassoc.dk/