Mexico
cenote
Du er her:
  • Mexico

Rejser til Mexico


På en rejse til Mexico kan man opleve det hele, og man får aldrig rigtig nok af landet. I dette mægtige, gamle, kontrasternes rige finder du alt lige fra store bjerge og aktive vulkaner til betagende ørkenområder, smukke sandstrande og frodige jungler, der huser de mest utrolige bygningsværker fra nogle af de største latinamerikanske kulturer med mayaerne i front. Læg dertil en vidunderlig befolkning, der byder besøgende velkommen med åbne arme og ægte livsglæde under de bredskyggede sombreros. Glem heller ikke den moderne infrastruktur, der indbyder til kør-selv-ferier de store luksusresorts i forening med gamle haciendaer og de indbydende hængekøjer på stranden. En rejse til Mexico indeholder alle ingredienserne til den perfekte drømmeferie!

Se vores forslag til individuelle rejser i Mexico eller kontakt os og få et uforpligtende tilbud på din rejse.

Udvalgte rejseforslag i Mexico

mexico-gt-bz-244
Den Klassiske Mexico Rundrejse
Udsigt til stranden, Akumal, Mexico
Mexicansk strandferie - i privat lejlighed
olga-ga-iRgbLpf50IE-unsplash
Mexicansk Familieeventyr på Yucatán
jorge-gardner-k_VqQKvuaT8-unsplash
Det Centrale Mexico & Stillehavskysten
CasaZama (39b)
Mexicansk strandferie - i luksuriøs villa
LaValisebyAffyrmStudio35
Barfodsluksus i Mexico
istockphoto-521697523-612x612
Mexicansk Roadtrip I Baja California
rodrigo-escalante-uliZMHrDgzM-unsplash
Mexico, Belize & Guatemala
cenote

Indianere, strande og mayaer


Blandt de største seværdigheder finder man Chiapas i syd med den levende mayakultur, bjergene, junglen og pyramiderne. Mod nord ligger Barranca del Cobre – kobberbjergene med de fantastiske kløfter, hvor Tarahumara-indianerne lever. Kløfterne er cirka fire gange større end Grand Canyon.


Man finder de uendelige palmestrande langs Stillehavet eller den caribiske kyst ved for eksempel Sayulita eller Tulum. Her kan man slappe af ved det azurblå hav i små, hyggelige hoteller på stranden eller store, luksuriøse resorts.


På den kulturelle side overgår Mexico de fleste steder med deres fantastiske pyramider og arkæologiske områder ved Teotihuacán, Palenque og Chichén-Itza. Man bør heller ikke glemme de smukke byer fra kolonitiden; OaxacaMerida og mange flere.

elesban-landero-berriozabal-v0WgXlpCvhs-unsplash

Tag børnene med


En rejse til Mexico byder på oplevelser for hele familien. Her er en perfekt blanding af mystiske ruiner i junglen og indianske markeder. Og så er der massevis af gode strande med dejlige hoteller, hvor alle kan slappe af efter de eksotiske opleveler. Se for eksempel vores forslag til familierejser i Mexico. Vi har forskellige gode bud på rejser til Mexico med børn - uanset om man ønsker en rundrejse med masser oplevelser, et resort med all-inclusive eller egen villa og bil ved den caribiske kyst.

338442575_9080265932044018_6719562769774313165_n (1)

Mexico for førstegangsrejsende


Mexico er et stort land med en fantastisk historie på baggrund af store civilisationer som for eksempel mayaerne og aztekerne. Idag er der en befolkning på omkring 110 millioner indbyggere, en stor del af blandet blod, men også rene efterkommere af de indianske kulturer. Et oplagt land for førstegangsrejsende i denne del af verden og et sted, de fleste vender tilbage til igen og igen.


Så uanset om man er til tequila, tacos og andre lækkerier fra det uovertrufne mexicanske køkken, solskin, strand eller Mayakultur – så kan man finde det hele i dette magiske land: Mexico - landet, der har det hele!

Praktisk info

Transport

Taxa & bus

I byerne og på de kortere strækninger er taxa og bus den foretrukne transportform i Mexico. Det er forskelligt, om taxerne kører på taxameter eller ej. Husk at forhandle prisen på forhånd i de taxaer, der ikke bruger taxameter. I Mexico City er det også muligt at tage metroen – den 2. største i Nordamerika (kun overgået af den i New York Ciy).

 

På de længere strækninger er bus også en meget brugt transportform, og der findes flere forskellige selskaber med mange forskellige klasser. Det anbefales at købe den højeste klasse på de meget lange strækninger – den ekstra pris er bestemt pengene værd!

 

Det er naturligvis også muligt at arrangere privat transport, så I har egen chauffør. Det giver en større frihed og fleksibilitet – især på kortere strækninger, og når man skal på udflugt.

 

Fly

Hvis man ønsker at opleve forskellige dele af landet, kan fly anbefales som et hurtigt og komfortabelt alternativ til bus. Der er flere forskellige flyselskaber, der flyver indenrigs i Mexico. Alt efter jeres rejsetype, -længde og -budget, står vi selvfølgelig til rådighed til at guide jer.

 

Billeje

Det er også muligt at køre-selv i Mexico. Forhør os endelig ift. billeje.

Drikkepenge

Drikkepenge er almindelig praksis i turistbranchen – dvs. hoteller, restauranter, taxaer, guider osv. Flere steder er drikkepengene i forvejen lagt på den samlede regning. Hvis det er tilfældet, er det god kutyme at lægge yderligere 5-10% af den samlede regning oveni, men det afhænger selvfølgelig af, hvor god servicen har været.

Generelt kommer man langt med at betale 10-15% af den samlede regning i drikkepenge, og ved mindre tjenester (piccolo, concierge osv.) er det fint med 1-2 USD (20-40 peso).

Valueta og kort

Valutaen i Mexico hedder peso (MXN). Man kan hæve og veksle til peso mere eller mindre alle steder i landet. Pesos kan også bestilles og medbringes hjemmefra. Det er muligt at medbringe og veskle amerikanske dollars (USD), men vær opmærksom på, at staten har lavet restriktioner mod, hvor mange USD turister må veksle – maksimum USD 300 per transaktion og maksimum USD 1.500 per måned.

 

Kreditkort (MasterCard og Visa) kan benyttes i de fleste butikker og på hoteller i turistområderne. Det er også muligt at bruge dem som hævekort i de fleste byer.

Nyhedsbrev

Over 4.000 andre holder sig opdateret om skræddersyede rejser her - Der er nyheder, tips og forslag til rejser. Det koster kun din e-mail. Du kan altid afmelde dig.

https://www.rejsegarantifonden.dk/
https://www.travelassoc.dk/