Trinidad og Tobago
I:\AXUMIMAGES\Caribien\t&t\t&t00002
Du er her:
  • Trinidad og Tobago
Et synonym med livsglæde, eksotiske rytmer og fantastisk natur.

Rejser til Trinidad og Tobago


T&T, som søster-øerne også kaldes, er spækket med livsglæde, eksotiske rytmer og fantastisk natur. Her "hænger man ud" (eller limer som øboerne selv kalder det) med vennerne på gadehjørner og caféer, nyder livet på stranden under svajende palmer og danser natten lang til lyden af den medrivende calypso, der kan få selv den mest danse-sky tilskuer op af stolen. Som turist er det et "must" at opleve og tage del i denne livsstil - og befolkningen byder velkommen med et smil!

Man må endelig ikke glemme den fantastiske natur, som de to øer gemmer på. Der er milevid forskel på de nordlige øer i Caribien, der er af vulkansk oprindelse, og Trinidad & Tobago, der i tidernes morgen var en del af det sydamerikanske fastland. Dette afspejles tydeligt i øernes flora og fauna, der er deres sydlige nabo værdig. Ikke mindst fuglelivet er enestående. Alene Trinidad har over 420 forskellige fuglearter.

Se vores forslag til rejser i Trinidad og Tobago eller kontakt os og få et uforpligtende tilbud på din rejse.

Udvalgte rejseforslag i Trinidad og Tobago

Photo 26-05-14 14.57.18
Cykelferie på Trinidad & Tobago
t&t00001
Fugle og natur i Trinidad & Tobago
renaldo-matamoro-weJBleMT_CA-unsplash
Trinidad Og Tobagos højdepunkter
Klart vand, Little Tobago, Trinidad & Tobago
Øhop på Tobago & Barbados
Alene i verden ved Pigeon Point, Trinidad & Tobago
Øhop på Tobago & Barbados - luksus

Områder i Trinidad og Tobago

I:\AXUMIMAGES\Caribien\t&t\t&t00002

Befolkningen på Trinidad og Tobago


Frankrig, Holland og England har alle været med i kampen om magten over Trinidad & Tobago. Alligevel er det ikke europæerne, der har sat deres præg på befolkningen. De importerede slaver fra Afrika med det formål at arbejde på plantagerne, og afrikanerne blev hurtigt den største befolkningsgruppe. Da slaveriet blev forbudt, hentede man ”frivillig” arbejdskraft fra Indien, og senere (da Trinidad & Tobago’s olieproduktion toppede) kom folk fra mellemøsten også til. Langt størstedelen af befolkningen i dag er efterkommere af de afrikanske slaver, men både de indiske og mellemøstlige arbejdere sætter også deres præg på ”trinbagonierne”

Alene i verden ved Pigeon Point, Trinidad & Tobago

Cuisine


Den blandede befolkning på Trinidad & Tobago har sat deres præg på den lokale cuisine, der er en vidunderlig blanding af det afrikanske, europæiske, kinesiske, indiske og mellemøstlige køkken. Masser af krydderier, kylling, frisk fisk og skaldyr er hovedingredienserne sammen med sprøde grøntsager, ris og eksotiske frugter. Den lokale fast-food er roti som kan købes på gader, caféer og restauranter overalt. Den består af enten kylling, bøf, ged, rejer eller grøntsager, tilsat bønner og kartofler, godt krydret med karry, og til slut pakket sammen i en indisk pandekage.

Man kan se korallerne lige under havoverfladen, Trinidad & Tobago

Læderskildpadderne


Et stort tilløbsstykke på både Trinidad og Tobago er de enorme og fascinerende læderskildpadder, der i perioden marts til juni kommer på land for at lægge æg. Det er en af naturens største oplevelser at se disse blide kæmper slæbe sig op på stranden – fuldstændig uberørt af tilskuere – som de har gjort i millioner af år. I dag er de store læderskildpadder en truet dyreart, og Tobago er et af de få steder, der har det privilegium at være redested for skildpadderne. Æggene udklækkes efter 55-70 dage i sandet, men kun omkring en håndfuld ud af 1000 unger når at blive fuldvoksne. En hun-skildpadde er først fødedygtig som 25-årig, og lægger kun æg hvert andet år. Sætter man det sammen med det faktum, at redepladserne bliver færre og færre på grund af menneskets stadig større behov for plads, er det let at se, at skildpadderne har det svært. Heldigvis bliver der på Tobago gjort et stort stykke arbejde for at bevare redepladserne og holde øje med udviklingen. På Tobago kan man se skildpadderne på blandt andet Turtle Beach og omkring Speyside og Charlotteville. Vis hensyn – ingen lys eller blitz – vær stille og hold mindst 15 meters afstand – og man er sikret en oplevelse for livet.


Trinidad & Tobago er et paradis for både strandløver og naturelskere, og for dem der slet og ret er livsnydere!

Billeder fra Trinidad og Tobago

Praktisk info

Transport

Bus og taxa

Bussen kan tages fra den ene ende af øen til den anden på samme dag. En anden mulighed er de billige minibusser, der kører langs en bestemt rute, og som har faste priser for den bestemt rute den dækker.

 

Det er også muligt at køre med private taxaer, som findes ved større hoteller. Prisen på turen skal bekræftes inden afgang, fordi der ikke er taxameter i bilerne. Alle taxaer er marker med et H for "hire" på nummerpladen.

 

Bil

Det er muligt at køre selv på Trinidad og Tobago, men det kræver en masse tålmodighed og opmærksomhed. For den uerfarne billist anbefales taxa eller bus. For den erfarne billist anbefales det, at der læses op på lokale trafikregler da alt fra lysreguleringer til signaler fra andre billister er anderledes end man er vant til som dansk bilist. Blandt andet bruges håndsignaler til at indikere om man stopper eller om der er sket en ulykke. Mildt sagt kan kørsel i Trinidad og Tobago kan være lidt af et mareridt, så det anbefales at man overvejer alternativer med chauffør inden man tager beslutningen om kør-selv.

 

Fly

For at komme fra den ene ø til den anden kræver det en kort 25-minutters flyvetur. Vi er selvfølgelig klar til at hjælpe med billetterne.

Drikkepenge

Restauranter på Trinidad og Tobago pålægger ofte et servicegebyr. Hvis dette er tilfældet, så er det ikke nødvendigt, men altid velkommen, at betale mere. Hvis det ikke er pålagt er 10-15 % kutyme. På hotellet er det normalt at efterlade lidt til rengøringspersonalet. Drikkepenge til taxachauffører varierer alt efter, hvilken ø man befinder sig på. På Trinidad forventes der ikke drikkepenge, men på Tobago er 10 % standard, da de lokale her lever af turismen.

Valueta og kort

Den lokale valuta er Trinidad og Tobago dollaren. Amerikansk dollars accepteres også de fleste steder, men euro og pund kun få steder.

Internationale kredit kort kan bruges på de fleste hoteller, restauranter og i shoppingcentre. 

Oplever man steder, som kun accepterer kontanter, finder man hæveautomater fordelt de fleste steder, hvor kontanter kan hæves mod et gebyr.

Nyhedsbrev

Over 4.000 andre holder sig opdateret om skræddersyede rejser her - Der er nyheder, tips og forslag til rejser. Det koster kun din e-mail. Du kan altid afmelde dig.

https://www.rejsegarantifonden.dk/
https://www.travelassoc.dk/