Rejser til Albanien


Albanien er for mange et relativt ukendt land, og det er med god grund. For landet har i mange år været et lukket, kommunistisk land, der først efter Sovjetunionens sammenbrud i 1991, begyndte at overgå til en demokratisk styreform. I dag er flere og flere rejsende begyndt at få øjnene op for det fortryllende Middelhavsland, der ligger klemt inde mellem Montenegro og Grækenland. Albanien er nemlig et skatkammer af kultur, natur og historie.


Historisk set har Albanien været hjemsted for en række civilisationer, hvilket afspejles i dens varierede arkitektur og kulturelle traditioner. Fra illyrerne og grækerne til romerne og osmannerne har Albanien været en korsvej for kulturer og civilisationer gennem årtusinder, og du kan dykke ned i den rige historie ved at besøge middelalderlige borge, religiøse monumenter og maleriske landsbyer. Dybt forankret i sin fortid, kan landet prale af imponerende arkæologiske steder som blandt andet det gamle romerske amfiteater i Durrës og de gamle byer Butrint og Gjirokastër, der begge er UNESCO-verdensarvsteder. Albanien er også stolt af sin unikke kultur, der fusionerer balkanske, middelhavs- og osmanniske indflydelser, og dette har sat sine spor i alt fra landets traditionelle musik til dans og madlavning. 


Naturen i Albanien er lige så fortryllende som dens kultur og historie. Fra de majestætiske bjerge i nord, der tiltrækker vandrere og eventyrlystne sjæle til de billedskønne kyststrækninger langs Det Ioniske og Adriatiske Hav, der byder på solrige strande og krystalklart badevand. Er man vild med billedskønne udsigter, uspoleret natur og dejlige vandreruter, så er nationalparker som Theth og Valbona to steder i Albanien, som man ikke må undgå at tage på opdagelse i.


Med sin kombination af enestående kultur, storslået natur og rige historie er Albanien en destination, hvor du kan få lidt af det hele -  uden at skulle dele det med en masse andre turister.