Vietnam
Tu-Hieu-pagoda-hue-Vietnam-Best-Hue-City-Tour-1024x600
Du er her:
  • Vietnam

Rejser til Vietnam


Vietnam er alt, hvad man forventer sig af Østen - og mere til. I hele landets længde breder der sig et patchwork af grønne rismarker. Her er uspolerede strande, himmelstræbende bjerge, smukke vandfald og overvældende bjerglandskabe med stammeminoriteter. Uanset hvor man bevæger sig hen, er cyklen og knallerten de mest benyttede transportmidler. Piger cykler yndefuldt i deres traditionelle dragter, ao dai'en, med kegleformede hatte og lange handsker, imens Honda'erne suser forbi i høj fart. Sjældent oplever man sådan et venligt og smilende folkefærd. Deres motto er: selv om du ikke har succes, er der ingen grund til ikke at være glad.

Se vores forslag til individuelle rejser i Vietnam eller kontakt os og få et uforpligtende tilbud!
Udvalgte rejseforslag i Vietnam

tron-le-wUk2U5Wirxg-unsplash
Vietnam Fra Nord Til Syd
Traditionel klædedragt, Vietnam
Det bedste af Midt- og Sydvietnam
Cykler er et foretrukkent transportmiddel, Vietnam
Fra Saigon til Hanoi på cykel
Flotte hatte og smilende ansigter, Vietnam
Familieeventyr i Vietnam
DSCN3817
Grønne Nordlige Vietnam
Adstadig sejlads i Mekong deltaet, Vietnam
Grønne Sydlige Vietnam
cambodia_rockpools.original
Vietnam & Cambodia for de unge & unge af sind
Tu-Hieu-pagoda-hue-Vietnam-Best-Hue-City-Tour-1024x600


Hanoi


Hanoi er Vietnams hovedstad og er en pragfuld by beliggende i den nordige del af landet. Byen er rig på historie og er meget charmerende med en blanding af fransk kolonitidshistorie og asiatiske traditioner. Her er brede boulevarder, hvor der til tider hersker kaos med de - efter sigende - godt 3 millioner scooter, der er i byen og masser af interessante seværdigheder og museer.

HalongBay-aa0f7e71a1db


Ha Long Bay


Nord for Hanoi lokker Ha Long Bugten med sit jadegrønne hav. Her rejser kalkstensformationerne sig brat op af vandet og danner en skærrende kontrast til det smukke, grønne vand. En del af de mere end 3000 øer rummer flotte drypstenshuler med dertilhørende myter og sagn. Den bedste måde at opleve Ha Long Bay er en sejltur, hvor man overnatter på båden.

best-things-to-do-in-hoi-an-main-image-op


Sa Pa


Helt mod nord - tæt på grænsen til Kina - ligger Sapa. Området omkring Sapa er hjemsted for lang række etniske minoriteter, og det er også her, man finder Vietnams højeste bjerg. Flotte, grønne risterrasser ligger spredt ud over bjergsiden og hele egnen indbyder til vandreture i de smukke landskaber mellem etniske minoriteter ikældt de mest farvestrålende klædedragter.

Overlæsset cykel, Vietnam

Hue


Hué er Vietnams tidligere hovedstad og har vræet hjemby for hele 13 kejsere. Hué er en sandt skatkammer for dem, som er historieinteresserede! Her er citadeller, kejsergrave og pagoder, som rummer mange hundrede års drabelig, fascinerende og betagende historie. Sejl på Parfumefloden og tag på cykeltur i den tildigere kejserby.


Frugter, Sapa, Vietnam

Hoi An


Når man går rundt i Hoi An føles det lidt, som at gå rundt i et postkort. Byen er egentlig relativ stor, men selve bykernen er så charmerende, at det føles som om, man er i verdens mindste og hyggeligste landsby. Når solen går ned, oplyses gaderne af farverige lanterne, hvilket bestemt ikke mindsker den hyggelige stemning.
Ho Chi MinhSelvom Ho Chi Minh er Vietnams største by, er den ikke hovedstad. Taler man med den ældre generation i Vietnam, vil mange af dem af gammel vane stadig kalde Ho Chi Minh for Saigon, selvom byen officielt skiftede navn i 1976. Byen har en del historiske bygninger og alt, hvad en storby ellers byder på. Og så er den et fremragende undgangspunkt for besøg i Mekong Deltaet.


Mekong Deltaet


Mekong Deltaet er Vietnams spisekammer. Her er floder, kanaler og bifloder, som alle bidrager til den enorme ris- og grønstsag- og frugt produktion. En bådtur på Mekong er et must, når man er i Vietnam. Vi kan varmt anbefale, at man overnatter i Mekong - enten på en båd eller måske på et homestay.

Billeder fra Vietnam

Praktisk info

Transport

Taxa

I de større byer anbefales det at benytte taxa, som er en nem og billig måde at komme rundt på. Taxaer er generelt billige, men når der ikke er taxameter eller faste priser, skal man forsøge at forhandle om prisen på forhånd.

Det er naturligvis også muligt at få tilknyttet sin egen chauffør, hvilket giver en større frihed – især på kortere strækninger, og når man skal på udflugt.

 

Tog & Bus

Eftersom strækningerne med fly foregår om dagen, er tog et rigtig godt alternativ. På de lange strækninger mellem Hanoi, Hue og Ho Chi Minh City kører der nemlig nattog, hvilke er både billige og behagelige, hvis man booker de bedste klasser. Også her står vi selvfølgelig til rådighed til at guide jer.

 

På kortere strækninger mellem byer er bus dog et fint og billigt transportmiddel. Det kan også lade sig gøre at komme rundt i byerne med lokale busser, men ruterne kan være vanskelige at finde rundt i, hvis ikke man forstår og taler vietnamesisk.

 

Fly

Hvis man er begrænset på tid, eller bare gerne vil opleve så meget som muligt, kan fly anbefales. I Vietnam er der gode og relativt billige forbindelser mellem Hanoi, Da Nang og Ho Chi Minh City. Alt efter jeres rejsetype, -længde og -budget, står vi selvfølgelig til rådighed til at guide jer.

Drikkepenge

Drikkepenge er almindelig praksis i turistbranchen – dvs. hoteller, restauranter, taxaer, guider osv. I Vietnam er det fint at give 5-10 % af den samlede regning i drikkepenge. Ofte kan det også være nok, hvis man blot giver en mindre seddel eller mønt. Tilpas gerne selv beløbet, alt efter hvor tilfredse I har været med servicen.

 

Man skal i øvrigt være opmærksom på, om drikkepengene i forvejen er lagt oveni den samlede regning. Hvis det er tilfældet, er det stadigvæk fint at give lidt ekstra ved siden af.

Valueta og kort

Valutaen i Vietnam hedder dong (VND). Man kan hæve dong stort set overalt i Vietnam. Hvis man gerne vil undgå at hæve penge og hellere vil medbringe valuta hjemmefra, vil amerikanske dollars (USD) være bedst, da dong ikke kan købes i Danmark, og fordi USD kan veksles til dong i hele Vietnam.

 

Kreditkort (MasterCard og Visa) kan benyttes i nogle butikker og på de fleste hoteller. Det er ikke sikkert, at disse kreditkort kan benyttes som hævekort alle steder, men de kan benyttes til at hæve dong i alle større byer.

Nyhedsbrev

Over 4.000 andre holder sig opdateret om skræddersyede rejser her - Der er nyheder, tips og forslag til rejser. Det koster kun din e-mail. Du kan altid afmelde dig.

https://www.rejsegarantifonden.dk/
https://www.travelassoc.dk/