Rejser til Mozambique


Mozambique er eftertragtet blandt de turister, der ønsker en badeferie som afslutning på en rundrejse i f.eks. Sydafrika. I Mozambique er strandene stadig øde og uberørte, naturen er fantastisk, og den afrikanske afslappede atmosfære er til stede overalt - både på strandene og på de hyggelige hoteller og strandlodges. Især byen Vilanculos er ideel til badeferie!

Hvis man ikke kun ønsker en daseferie, har Mozambique mange muligheder både i vand og på land. På de omkringliggende øer og på fastlandets mange flotte strande, er der gode muligheder for snorkling og dykning i det smukke krystalklare vand, hvor man kan være heldig at spotte delfiner, skildpadder, pukkelhvaler eller nogle af de 1200 arter af fisk.


Til lands er der et stort udvalg af nationalparker. Enten med savannens imponerende dyr eller med skovområder, som består af blandt andet baobabtræer og febertræer. Mozambique har også en dyb regnskov, der først blev kendt i år 2005 af forskere, der ved hjælp af Google Earth var på udkig efter et område, der var egnet som bevaringsprojekt. I dén forbindelse opdagede de regnskoven på toppen af Mount Mabu.

Hvis man vil opleve noget af Mozambiques portugisiske historie, er hovedstaden Maputo bestemt et besøg værd. Hovedstaden har stadig bevaret meget af sin portugisiske charme, som både kan ses og høres i bybilledet. Portugisisk er det officielle sprog i Mozambique, men de indfødte taler også swahili, makhuwa og sena. Hvis man går en tur gennem byen, kan man derfor høre det portugisiske sprog, imens man udforsker den gamle bydel smalle gader, markeder og historiske bygninger - og ikke mindst opleve nattelivet til lyden af jazz og latinske rytmer.