Argentina
Rejser til Argentina
Du er her:
  • Argentina

Rejser til Argentina

En Argentina rejse kan tilbyde store variationer - fra det kølige Patagonien i syd over de øde sletter på pampasen til den subtropisk regnskov ved Iguazu-vandfaldene i nord. Smag på vin ved Mendoza og se det højeste bjerg udenfor Himalaya. Se pingviner og hvaler i Puerto Madryn og oplev de farverige landskaber ved Salta.

Rejser til Argentina


Rejs til Argentina og bliv fortryllet. Som tangoens klassiske trin, tilsat en portion uberegnelige sving og en masse passion, sådan er Argentina. Landet har alt det, man forventer af et vidunderligt rejseland, dette tilsat en række små uventede krøller og en masse dybtfølt ægthed som landets stolte mennesker tilfører. Man siger - som en spøg - at argentinerne er italienere, som taler spansk, og ville ønske de var englændere, men opfører sig som franskmænd.
Argentina er et fantastisk land at besøge, fordi der er så meget forskelligt at opleve. Sneklædte bjergtinder i de betagende Andesbjerge, store gletsjere i det sydlige Argentina, uendelige græsstepper på Pampassen, vandfald, der kan tage pusten fra de fleste, og byer, som det er svært at undgå at blive forelsket i. Det eneste problem er de store afstande - men bare rolig, det er der også råd for.
Se vores forslag til individuelle rejser i Argentina eller kontakt os og få et uforpligtende tilbud på din rejse.


Udvalgte rejseforslag i Argentina

hans-jurgen-weinhardt-fB8AA00lEFk-unsplash
Argentinas naturvidundere - vinterrejse
francisco-ghisletti-VGEW_IAJf6I-unsplash
Argentinas kulturvidundere - sommerrejse
tango20
Tango & Samba i Argentina & Brasilien
nicolas-perez-eNWcXCbE5fI-unsplash
Argentina, Uruguay & Chile
wine3

Rejse til Buenos Aires

Buenos Aires er Sydamerikas Paris - blandet med New York - bare på sydamerikansk. Her er brede boulevarder og smuk arkitektur blandet med tango og fodboldfeber. Byen sover aldrig og på forunderlig vis føler man sig hjemme med det samme - selvom det måske er første gang, man sætter sine ben i Sydamerika. Buenos Aires er hovedstaden i Argentina og har et indbyggertal på ca. 15.300.000 (July 2021), hvilket er cirka hver tredje indbygger i Argentina.

Iguazu vandfaldene på grænsen til Brasilien

Mød gauchoerne på Pampasen

En rejse gennem Argentina - eller sølvlandet, som navnet retteligt kan oversættes til - bør føre den rejsende fra Buenos Aires til vild galop på pampaens vidtstrakte marker med Gauchos og møre bøffer. Bo på en estancia og fald i snak med en lokal gaucho. Spørg til hans "facon" - hans kniv. En rigtig gaucho sover med - og kendes på - hans kniv!

hans-jurgen-weinhardt-fB8AA00lEFk-unsplash

Patagonien

Videre går det mod fåreflokkene i Patagonien til de iskolde gletsjere, der vælter ned fra Andesbjergene mod Tierra del Fuego - Ildlandet - som fik sit navn af Magellan. På sin vej gennem dette sydlige stræde, så den portugisiskfødte opdagelsesrejsende en række store bål på land, som var tændt af de indfødte - det lignede, at der var ild i landet.

01-magdalena

Iberá og Iguazú

Det store vådområde, Iberá bliver ofte overset, når man planlæger en rejse til Argentina - og det er synd! Her venter en ganske anden verden med rislende floder og evigt våde enge. En ganske anden slags "vandoplevelser" venter i Iguazú. Her bliver vådområdets stille vand til et larmende, buldrende vandfald. Dette er et af de steder, man bare ikke MÅ snyde sig selv for!

02-cabo-de-hornos-2

Verdensklasse vin i Mendoza

Rejsen kan gå videre over det centrale Argentinas kulturelle vugge mod vinmarker i Mendoza, der producerer ædle dråber, som kan nydes med udsigt til det højeste bjerg udenfor Himalaya. I Salta - i det nordvestlige Argentina - får farven en anden lyd. Bjergene her er stribede gule, brune og røde og helt anderledes end de gråblå Andesbjerge længere med vest. I denne nordlige del er man tæt på Bolivia, og det ses tydeligt i den indianske Andeskultur, som ikke lader sig fornægte. I Andesbjergene  finder man Amerikas højeste bjerg, Aconcagua som er 6.962 m. højt.Lær spansk i Buenos Aires, rejs med skib over Andesbjergene i sølandet, tag jernbanen til skyerne, eller følg os på en rejse rundt til nogle af Argentinas andre små hemmeligheder.Den største udfordring på en rejse til Argentina er faktisk at vælge. Landet er enormt og afstandene store - den rigtige rejse kræver den rigtige planlægning. Vi kender Argentina bedre end de fleste.

Billeder fra Argentina

Praktisk info

Transport

Taxa & bus
Det er meget almindeligt at benytte både taxa og bus i byerne i Argentina. I Buenos Aires kører der også metro, som er både hurtig og billig.

I Argentina kan man også benytte bus mellem byerne. De findes i forskellige klasser fra forskellige selskaber – man får, hvad man betaler for. På de helt lange strækninger er det også muligt at køre med bus (oftest natbusser). Her kan sæderne lægges ned, og flere selskaber har busser med god komfort og en lille tv-skærm tilknyttet hvert sæde. Maden på disse strækninger er også udmærket.

Det er naturligvis også muligt at arrangere privat transport med egen chauffør. Det giver naturligvis en større frihed – især på kortere strækninger, og når man skal på udflugt.

Fly
Hvis man er begrænset på tid, eller hvis man bare vil opleve så meget som muligt, så kan fly anbefales. Argentina er et stort land, og der er indenrigsflyvninger mellem alle større byer. Alt efter jeres rejsetype,-længde og -budget, står vi selvfølgelig til rådgihed til at guide jer.

Billeje
Det er også muligt at køre-selv i Argentina. Forhør os endelig ift. billeje.

Drikkepenge

Drikkepenge er almindelig praksis i turistbranchen – dvs. hoteller, restauranter, taxaer, guider osv. I Argentina er det generelt velset, hvis man lægger 10–15 % i drikkepenge af den samlede regning. Tilpas gerne selv beløbet alt efter hvor tilfredse I har været med servicen.

Valueta og kort

Valutaen i Argentina hedder peso (ARS). Man kan hæve peso stort set overalt i Argentina. Hvis man gerne vil undgå at hæve penge og hellere vil medbringe valuta hjemmefra, vil amerikanske dollars (USD) være bedst, da de kan veksles til pesos i hele Argentina.

Kreditkort (MasterCard og Visa) kan benyttes i mange butikker og på de fleste hoteller. Det er dog ikke sikkert, at disse kreditkort kan benyttes som hævekort alle steder.

Vejret

Buenos Aires Ushuaia
Buenos Aires jan feb mar apr maj jun jul aug sep okt nov dec
Dagstemperatur (°) 30 29 26 23 19 16 15 17 19 23 25 28
Nedbør (mm) 120 125 125 105 90 50 55 65 80 140 130 105
Ushuaia jan feb mar apr maj jun jul aug sep okt nov dec
Dagstemperatur (°) 15 14 12 10 6 5 5 6 9 11 11 13
Nedbør (mm) 30 35 50 50 55 55 45 60 40 35 35 40

Nyhedsbrev

Over 4.000 andre holder sig opdateret om skræddersyede rejser her - Der er nyheder, tips og forslag til rejser. Det koster kun din e-mail. Du kan altid afmelde dig.

https://www.rejsegarantifonden.dk/
https://www.travelassoc.dk/