Zambia
Zambia
Du er her:
  • Zambia

Rejser til Zambia


De spektakulære Victoria Falls, den mægtige Zambezi River, enestående dyreoplevelser og arnested for Walking Safaris, som den safari-legendariske Norman Carr pionerede i 1950'erne. Den dag i dag er Zambia stadig på den absolutte førsteplads, når det kommer til den "ægte" safarioplevelse til fods! Med sin bjergtagende og uberørte natur, fantastiske dyreliv, unikke safari lodges og camps, er Zambia på lige fod med sine naboer og "konkurrenter" Tanzania, Zimbabwe og Botswana - måske endda bedre!

Når man lander i Lusakas internationale lufthavn, ved man med det samme, at man er ankommet til Afrikas indre. Det er varmt og svedigt, lidt faldefærdigt - eller måske ufærdigt - og letter kaotisk. Men mest af alt mødes man af et farverigt og smilende menneskemylder - når man da lige ser bort fra de alvorligt udseende immigrationsbetjente. Udenfor lufthavnen bombarderes sanserne med den afrikanske storbys overvældende lyde, farver og lugte. Øjnene har svært ved at følge med, når man kører gennem det "moderne" centrum mod udkanten af byen, hvor kontorbygningerne afløses af faldefærdige frugt- og tøjboder, og farverige skure hvor man finder alt lige fra mobiltids optankning og supermarkeder til mekanikere og lampeforretninger - hvor man i øvrigt også kan blive klippet eller købe en brudekjole i baglokalet. Gaderne er et sandt sammensurium af alt, hvad der kan sælges og handles med! Har man ikke tid til at stå ud af bilen, kan man bare rulle vinduet ned og købe t-shirts, bælter, frugt, ure, aviser, drikkevarer eller høns af sælgerne der zig-zagger sig vej mellem bilkøerne.

Med Lusaka som entré til Zambia er første indtryk overvældende og vidunderligt afrikansk! Samme ord kan overføres til Zambias fantastiske nationalparker og beskyttede vildtområder, der dækker hele 30% af landets samlede areal, der er på størrelse med Tyskland, Holland, Belgien, Østrig, Schweiz og Ungarn tilsammen. Med de mægtige floder, eventyragtige skove og uberørte slettelandskaber er Zambia dramatisk og dog så fredfyldt!

Udvalgte rejseforslag i Zambia

Safari fra Chamilandu
Bushcamps i Zambia
island-bush-camp-zambia-safari-kafunta-safaris-south-luangwa-africa-river-travel-tours-wildlife
Livingstone & South Luangwa
Teltene i Nkonzi Bushcamp
Flatdogs & Nkonzi
Flatdogs og elefant
Safari Med Indsigt Og Autentisk Landsbyliv
South Luangwa, Zambia

Livingstone, Victoria Falls & Mosi-oa-Tunya Nationalpark


Det absolutte højdepunkt er det verdensberømte vandfald, og ét af verdens syv naturlige vindundere,  Victoria Falls. Nationalparken Mosi-oa Tunya er én af Zambias mindste, men det eneste sted i Zambia man kan se det hvide næsehorn.

Luangwa, Zambia

Lower Zambezi National Park


I det hele taget safari til vands er denne nationalparks varemærke. Der er hverken giraffer eller geparder, men flodheste og elefanter undgår man næsten ikke, og leoparder trives langs de træbevoksede flodbredder.

Luangwa, Zambia


Kafue National Park


Landets største national Park med landets største bestand af den afrikanske vilde hund og geparden. Især den nordlige del af parken og området kaldt Busanga Plains, byder på fantastiske safarioplevelser i perioden juli - november.

Luangwa, Zambia

South Luangwa National Park


Zambias måske smukkeste og mest storslåede nationalpark! Kendt for leoparder og løver, unikke bush camps og walking safari. Uden tvivl Zambias bedste safari-område, når det kommer til mængde og variation af dyreliv.

P1070187

North Luangwa National Park


Ikke bare Zambias, men Afrikas topdestination når det gælder Walking Safari. Her er meget få "veje", ingen permanente camps eller lodges, og størstedelen af parken er desuden lukket for offentligheden. North Luangwa er også det eneste sted i Zambia, hvor det sorte næsehorn igen kan ses efter en re-introduktion.[youtube]https://youtu.be/OFm5TGZaRRM[/youtube]

Billeder fra Zambia

Nyhedsbrev

Over 4.000 andre holder sig opdateret om skræddersyede rejser her - Der er nyheder, tips og forslag til rejser. Det koster kun din e-mail. Du kan altid afmelde dig.

https://www.rejsegarantifonden.dk/
https://www.travelassoc.dk/