Antarktis
kejser pingviner
Du er her:
  • Antarktis

Rejser til Antarktis


Under den sydlige jordkugles sommertid (november - marts) er der store isfri områder på den antarktiske halvøs nordvestkyst, som fungerer som ynglested for et stort antal havfugle såsom stormsvaler, skua'er samt fire pingvinarter.

På strandene og de spredte isflager ses et utal af pelssæler, krabbesæler, leopardsæler samt Weddell sæler. I vandene omkring halvøen svømmer finhvaler, pukkelhvaler, vågehvaler samt spækhuggere.

Vegetationen er sparsom på halvøen. Mos og lav vokser i overflod, mens de eneste højere plantearter er antarktiske dværgbunker og firlinge.

Se vores rejser til Antarktis eller kontakt os og få et uforpligtende tilbud på din rejse.

Udvalgte rejseforslag på Antarktis

I land med gummibåd, Antarktisk
10 dages krydstogt til Antarktika

Områder på Antarktis

kejser pingviner

Cuverville øen


Øen, ved indgangen til den smukke Errera kanal, er omgivet af stejle bjerge og gletschere på det Antarktiske fastland. Øen befolkes af en stor koloni Gento- pingviner, og de antarktiske planter kan også findes på øen. Vandet omkring øen er perfekt til at sejle rundt i zodiac både, da isbjerge ofte støder på land i nærheden.

pingvin under vand

Neko Havnen


Havnen er opkaldt efter et hvalfangerskib, som engang lå i havnen. Havnen er afgrænset af spektakulære gletschere og er et perfekt gå-i-land sted på det antarktiske kontinent. Gentoo-pingviner yngler på bakken ovenfor stranden. Desuden kan man ofte spotte Weddell sæler og pelssæler.

I:\AXUMIMAGES\Antarktis\Mv_Sea_Spirit_in_Antarctica

Paradise Bugten


Bugten er næsten ubeskrivelig på grund af det imponerende natusceneri. En ægte Antarktis oplevelse dannet af de dramatiske gletschere, som skyder op omkring bugten, hvor katedral formede isbjerge flyder rundt. Ind imellem kommer hvalerne også på besøg. Fra den argentinske Almirante Brown station kan man nå det Antarktiske kontinent.

I:\AXUMIMAGES\Antarktis\Landscape

Port Lockroy


Port Lockroy ligger på Goudier Øen. Under 2. verdenskrig byggede den britiske hær flere stationer på Antarktis. En af dem var Base A ved Port Lockroy. Efter krigen blev stationerne en samlet forskerstation indtil 1962. Bygningen er blevet renoveret og fungerer som museum samt posthus.

I:\AXUMIMAGES\Antarktis\Emperorpenguins

Lemaire kanalen


Den smalle og spektakulære kanal er omgivet af bjerge og gletschere, hvilket gør passagen til et smukt syn. Desuden rejser flere hvalarter igennem passagen, da kanel fungerer som en beskyttet vandvej for den antarktiske halvø.


Petermann Øen


Øen er beliggende syd for Lemaire kanalen. Her findes en af de mest nordlige Adélie pingvin kolonier. Desuden lever der Gentoo pingviner, og blåøjede topskarver yngler på den smukt placerede ø.


De argentinske øer


Dette er oftest den sydligste destination på den antarktiske halvøs krydstogter. Den lille halvø er beliggende ved breddegrad 65. Den ukrainske forskerstation Vernadskiy, som tidligere var britisk, er beliggende på Galindez øen. Her kan man opleve det hårde antarktiske klima og få et indblik i livet som forsker på dette sted.

Billeder fra Antarktis

Nyhedsbrev

Over 4.000 andre holder sig opdateret om skræddersyede rejser her - Der er nyheder, tips og forslag til rejser. Det koster kun din e-mail. Du kan altid afmelde dig.

https://www.rejsegarantifonden.dk/
https://www.travelassoc.dk/