Rejser til Zimbabwe


Zimbabwe er endelig ved at vende tilbage som turistland – og det er længe ventet!

Det er et af Afrikas smukkeste og mest fascinerende lande, hvor oplevelserne kommer som perler på en snor. Det er ikke bare de mægtige Victoria Falls – et af verdens naturlige vidundere – der fortjener spalteplads. Zimbabwe byder sine gæster på storslåede naturoplevelser, ældgamle historiske levn, små traditionelle landsbyer, Big 5-safari, farverige markeder og aktiviteter, der kan få adrenalinet til at pumpe på højtryk!

Selvom der politisk stadig er et stykke igen, når det gælder demokrati og stabilitet, går det nu den rigtige vej i Zimbabwe. Der er optimisme blandt befolkningen, der byder turister velkomne med åbne arme og er ivrige efter igen at få gang i hjulene. Med indførslen af USD som den ”nationale” valuta, er inflationen under kontrol, og man skal ikke længere have en trillebør med værdiløse billion-pengesedler med i supermarkedet, hvor der nu også er varer på hylden igen.

En del af Zimbabwe består af højslette, der løber som et bakkedrag diagonalt gennem landet fra sydvest mod de storslåede Nyanga-bjerge i nordøst. På højsletten, der ligger 1500 m over havets overflade, ligger hovedstaden Harare. Højsletten gennemskæres af en 515 km lang, og på de smalleste, 11 km bred forkastning. Denne forkastning menes at være forbundet med Great Rift Valley, der løber fra de østlige middelhavslande gennem Østafrika til Lake Malawi. Eastern Highlands, i Zimbabwes nordøstlige del, er landets mest bjergrige område med Nyangani som det højeste punkt (2592 m.o.h). Mod nord falder landskabet ned mod den frodige Zambezi Valley, Zambezi River og Lake Kariba.

Zimbabwe har hele fem lokaliteter med på UNESCO’s liste over verdens natur- og kulturarvsteder – de såkaldte ”World Heritage Sites”: Victoria Falls, Mana Pools Nationalpark, Great Zimbabwe Ruins, Kame Ruins og Matopo Hills.