Bolivia
sifan-liu-Ry6Imrao4hE-unsplash
Du er her:
  • Bolivia
Bolivia er opkaldt efter den sydamerikanske frihedshelt Simon Bolivar, som frigjorde Bolivia fra spansk koloniherredømme.

Rejser til Bolivia


På en rejse i Bolivia oplever man, at det i sandhed er et kontrasternes land. Uanset om man er til mylderet i hovedstadens La Paz gader og markeder, larmen fra junglens rige dyreliv eller den dybe stilhed ved solopgang over Titicacasøen, så kan Bolivia tilbyde det hele - på nær strande.

Se vores forslag til individuelle rejser i Bolivia eller kontakt os og få et uforpligtende tilbud på din rejse.
 
En Bolivia rejse vil bestemt efterlade et dybt indtryk på den, der vil ofre tid på dets enestående kultur og storslåede natur, hvor tropiske strande er det eneste, der synes at mangle.

Bolivia er kontrasternes land, alt under en bowlerhat!

Udvalgte rejseforslag i Bolivia

Bolivias flag med udsigt til bjergene
Bolivias Højdepunkter
Båd i Titicaca-søen
Bolivias Natur & Kultur
332516021_6209920049060945_2800785459937018977_n

Bolivia åndeløs skønhed

Bolivia ligger verdens højest beliggende navigerbare sø og verdens højest beliggende by, Potosí. Klimaet spænder fra de ekstremt tørre sletter i Chaco provinsen i sydvest til den tætte fugtige jungle på den østlige side af Andesbjergene. Bolivia er åndeløs skønhed, som man oplever det ved den dybblå Titicacasø mod nord og på de bare og kridhvide saltsletter ved Salar de Uyuni mod syd.

Båd i Titicaca-søen

La Paz og Sucre

Hovedstaden La Paz, verdens højest beliggende hovedstad, er en moderne by med en imponerende skyline i bunden af en dal. Bolivia byder også på Sucre, der, beliggende i højlandet, lyser op som en perle af hvidkalkede huse i spansk kolonistil. Gennem et smukt grønt landskab til toppen af verden - her ligger Potosí med de fantastiske sølvminer, hvor meget lidt er forandret, siden spanierne i 1600-tallet begyndte at bryde sølv her. Bolivia er i sandhed et mikro kosmos på vores planet, da det tilbyder alle typer flora, fauna og mineraler.

11112016114911-The-Death-Road-Bolivia

Sydamerikas lillebror

Bolivia opfattes som lillebroderen i sammenligning med sine berømte naboer, der i tidligere tider har bekriget Bolivia og har afskåret Bolivia fra at have en kyststrækning. Flåden eksisterer dog stadig i Bolivia, men er forvist til at skulle navigere på Titicacasøen. Turister i Peru krydser ofte grænsen til Bolivia for at sejle på besøg på Solens Ø og Månens Ø i Titicacasøen. Det er dog at snyde sig selv for de mange betagende og smukke oplevelser, som Bolivia vil byde interesserede rejsende på.

received_1247722256179973

Bolivias indianere

Bolivia er blevet synonym med dets indianske befolkning og deres rige kulturer, som synligt ses i gadebilledet med deres farverige klædedragter. De indianske kvinder springer i øjnene med deres mange broderede lag på lag skørter, store oppakninger på ryggen og sorte bowlerhatte, der er så specielle for deres kultur. Størstedelen af befolkningen lever i højlandet, som nogle steder synes at være det mest vidtstrakte og mennesketomme område, man kan forestille sig, men som samtidig byder på gamle koloniale byer - en koloniarv på højde med Colombias. Rejser man ned mod junglen i det nordlige lavland, vil man blive omsluttet af en utrolig frodighed og opleve et rigere dyreliv end noget som helst andet land, der grænser op mod Amazon-bassinet, kan byde på.

Praktisk info

Transport

Taxa

Taxaer er til rådighed i alle byerne, og kan nemt tilkaldes på gaden. Vælger man at gøre brug af denne mulighed, bør man aftale prisen med chaufføren på forhånd – ellers er der en risiko for at man bliver snydt som turist. Hold også øje med, at det drejer sig om en officiel taxa. Disse har et tydeligt logo på taget og et taxameter.

Det kan være en fordel at arrangere privat transfer. på forhånd

 

Offentlig transport

Rejser man med de lokale busser, enten inde i byerne eller mellem de små landsbyer, kan der vente mange overraskelser. Busserne har en tendens til at være alt for fyldte, heriblandt er der lokale som transporterer høns, sække med cocablade eller håndlavede produkter, som de ønsker at sælge på markedet. Komfort finder man sjældent i de mindre busser, derfor anbefaler vi privat transport med egen chauffør, som vi gerne arrangerer for jer.

 

Langdistance med bus og fly

Rejser man med de større busselskaber mellem byerne er transporten pålidelig og komfortabel, sæderne er behagelige og kan lænes tilbage – her er rejsen med bussen intet problem.

Generelt er det dog vigtigt at være opmærksom på, at de mange bjerge og den til dels dårlige infrastruktur ofte betyder, at det tager lidt længere tid at komme frem i Bolivia. Desuden går mange af ruterne igennem bjerge og højden kan af mange mærkes i kroppen. Selvom flyene ofte er dyre i Bolivia, er det nogle gange den bedste løsning, skal man rejse rigtig langt. De bedste afgange finder man fra La Paz eller Santa Cruz.

Vi hjælper selvfølgelig med at arrangere både bus og fly, og vejleder gerne om mulighederne.

Drikkepenge

I Bolivia er et servicegebyr ofte inkluderet, når man får regningen, som ligger på ca. 10% - det er derfor ikke obligatorisk at give drikkepenge. Da lønningerne dog er lave, og mange lever af drikkepengene, er det velset i restauranter, på cafeer eller på udflugter at give en smule ekstra.

Valueta og kort

Den lokale valuta er Bolivianos (BOB), og den har næsten nøjagtig den samme værdi som den danske krone. I Bolivia er det stadig meget udbredt med små lokale butikker, markeder og familierestauranter, hvor man ikke kan betale med kort. Det er derfor en god idé at have småpenge med. I de større supermarkeder eller restauranter kan man som regel betale med Visa eller MasterCard. Desuden er de er hæveautomater overalt i Bolivia, så det er nemt at komme i besiddelse af bolivianos, hvis blot man medbringer sit kreditkort. I anbefales også at medbringe US dollars, da mange hoteller og rejsearrangører også accepterer dette.  

Nyhedsbrev

Over 4.000 andre holder sig opdateret om skræddersyede rejser her - Der er nyheder, tips og forslag til rejser. Det koster kun din e-mail. Du kan altid afmelde dig.

https://www.rejsegarantifonden.dk/
https://www.travelassoc.dk/