Italien kan tilbyde stort set alt det, vi danskere elsker. Det gode vejr, et fantastiske køkken, smuk natur, gammel historie og en levende kultur. Og mange af os nordeuropæere har nok også svært ved ikke at være en smule betaget af det italienske folkefærd. Følelserne sidder lidt mere ude på tøjet, charme er der masser af og stoltheden over deres land og alle de ting, som Italien kan tilbyde, er stor.

Et af Italiens helt tunge trækplastre er selvfølgelig deres køkken. Hvem elsker ikke at starte dagen med en espresso eller cappucino kombineret med et stykke bagværk? Mange af de retter, som danskerne ofte har på menuen herhjemme; for eksempel de lækre pastaretter eller sprøde pizzaer, er bare en tand mere lækre i Italien. Og så har vi ikke engang nævnt vinen. Hvem kunne ikke nyde et glas italiensk rødvin med udsigt over de bakkede vinmarker?

Italien gemmer også på fantastisk historie, kultur og arkitektur. Uanset om man besøger Roms Colloseum, Milanos Duomo, Pisas skæve tårn eller Veronas Amfiteater, så kan man ikke undgå at være imponeret over de imponerende bygningsværker. Men de italienske byer har langt mere at tilbyde end de store vartegn. At slentre gennem gaderne i en lille italienske by, finde det lokale torv og tage en pause på en fortovscafe er næsten indbegrebet af ferie.

Det lange land byder også på store forskelle: fra nord til syd. Både i kultur, væremåde og natur. Oplevelserne er dog store uanset, hvilken del af Italien, man rejser til.