Rejser til Hong Kong


En rejse til Hong Kong kan nemt kombineres med en rejse til f.eks. Australien, New Zealand, Stillehavet eller til et af landene i Asien. Det er det perfekte sted at lave et stop på rejsen!

Formelt set tilhører den tidligere engelske koloni igen det store kinesiske rige, men i praksis har Hong Kong altid været sydende kinesisk under samtlige 130 år med engelsk herredømme. Gaderne oser af eksotisk charme. Fra de små fine gadekøkkener i gyderne smyger sig en liflig duft af krabbesuppe og stegte nudler.

Gør som de lokale ved frokosttid, find et bord og et par plastik stole - indrømmet, det kan være svært - og krydder jeres ferieminder med en kulinarisk og kulturel oplevelse. Hong Kong dækker et område på størrelse med Lolland. Pulsen i den lille bjergrige provins er enestående og bliver ofte kaldt Østens New York.

Ø-hopping og naturparker
Med sine 7 millioner kan pladsen godt føles lidt trang til tider. Hong Kong byder heldigvis på mere end en storby. Der er 260 øer, mange af dem ubeboet, hvortil man kan tage endagsturer til små fiskelandsbyer eller en afsides beliggende strand. Mere end 75% af Hong Kongs areal er naturparker, hvor der er pragtfulde muligheder for at vandre. Byen har flere små oaser, tag f.eks. sporvognen op til Victoria Peak på Hong Kong Island, hvorfra der er en storslået udsigt over Hong Kong og et af verdens travleste havneområder. Besøg også Aberdeen Harbour, der er et populært udflugtsmål. Her ligger et stort antal flydende restauranter med fornuftige priser og en god og afslappet atmosfære.

Men Hong Kong er også en moderne storby med gigantiske skyskrabere klædt i glas og stål, fashionable designforretninger, stormagasiner, en velfungerende infrastruktur og en af verdens mest moderne lufthavne Chek Lap Kok. Prisniveauet på mærkevarer er stort set det samme som i Danmark, men er man knap så kritisk mht. mærkevarens ægthed, er der rigtig mange penge at spare. Besøg gademarkederne, fabriksudsalg eller natmarkedet ; her er alt, hvad hjertet kan begære fra tøj til CDer, elektronik og legetøj - kort sagt: alt hvad der kan laves i plastik.