Loading…

Chile

- En stjernekiggers drøm

Rejser til Chile - En stjernekiggers drøm

 

Chile er et sandt paradis for astronomi interesserede, og er et af de bedste steder i verden at observere stjerner.


Men listen over Chiles højdepunkter er lang: høje bjerge, dybe søer, frodige dale, brændende ørkner, brusende vandfald, mægtige vulkaner. Landet rummer også historiske byer og øer, som for eksempel den legendariske Påskeø.

 

Nedenfor ses et udbud af vores spændende rejser til Chile. De kan som altid skræddersyes efter netop jeres behov.

Udvalgte rejseforslag i Chile

{{package.Title}}

{{package.Teaser.trim() | limitTo: 100}}...

Varighed: {{ctrl.Duration(package, 'dage', 'nætter ', '/') }}

Priser fra: {{ctrl.FormatPrice(package.Price, 'Spørg på pris', 'kr')}}

Udvalgte udflugter i Chile

{{activity.CountryTitle}}

{{activity.Title}}

{{activity.Teaser}}

Udvalgte hoteller i Chile

{{hotel.CountryTitle}}

{{hotel.Title}}

{{hotel.Teaser}}

Læs mere

Rejser til Chile og Påskeøen


Som danskere støder vi dagligt på Chile, når vi handler i vores lokale supermarked. God vin, frugt og grøntsager er bare et lille udpluk af det, som vi fylder i vores indkøbskurve fra Chile. Mange har læst Isabel Allendes medrivende bøger, og de fleste midt i livet har også hørt om en anden berømt Allende og en general ved navnet Pinochet, det var med til at berige Danmark med flygtninge efter et kup tilbage i 1973. Alt dette har nok givet os en svag forestilling om, hvad der venter den besøgende, som måtte rejse til Chile.

Chile er 4.300 km langt - eller som fra Danmark til Gran Canaria. Forskellene mellem klima og natur varierer som mellem Norge og Afrika. Chile er i sandhed landet med høje bjerge, dybe søer, frodige dale, brændende ørkner, grønne skove, hede kilder, brusende vandfald, mægtige vulkaner og fascinerende historiske byer og øer, som for eksempel den legendariske Påskeø.

Se vores forslag til individuelle rejser i Chile eller kontakt os og få et uforpligtende tilbud på din rejse.

Atacama ørkenen


Atacama ørkenen fascinerer enhver, der rejser til Chile. Det er verdens tørreste ørken og et helt fantastisk sted. Her er kultur, natur og historie i overflod. De støvede, røde ørkenlandskaber tømmer hurtigt kameraets hukommelseskort for plads og en solnedgang ove Månedalen efterlader selv den mest garvede rejsende let mundlam.

Patagonien


I den ganske anden ende af det lange land finder man Patagonien.Her er farverne - i modsætning til Atacama ørkenens rødbrune farver - nærmest gråblå. Torres del Paine nationalparken står i skærende kontrast til landskaberne i den nordlige del af Chile, og man kan som rejsende slet ikke undgå at blive bjergtaget af, at en land kan rumme SÅ store naturmæssige kontraster.

Sø-distriktet


Midt mellem rød og blågrå - mellem ørken og gletchere - finder man Sølandet. Dette er muligvis et af de mest veludviklede turistområder i Chile. Her venter spejlblanke søer, hyggelige landsbyer og vandreture på smukke vulkaner. Hvis ikke man vidste bedre, kunne man næsten tro, man var trådt ind i et vaskeægte postkort!

Astronomi i Chile


Chile er et af de bedste steder i verden at observere stjerner. Især i det nordlige Chile, hvor man i højderne finder det tørre landskab og den klare himmel hele året rundt, som kan beskrives som et sandt paradis for astronomi interesserede. ALMA observatoriet har det mest kraftfulde teleskoper i verden. Paranal observatoriet er hjemsted for et imponerende teleskop, som kan besøges på lørdage med reservation. Vi har ruter, der byder på stjernekiggeri i Elqui-dalen, hvor der er indlagt besøg ved Mamalluca observatorietl. I Elqui-dalen findes desuden Astro-hotel, som tilbyder kuppelformede værelser med private teleskoper. Der er flere muligheder for udflugter med fokus på andinsk astronomi i Atacama ørkenen samt besøg ved det Andinske Astronomi Observatorium i Santiago de Chile. Et af de største amatør observatorier i Sydamerika beliggende ikke langt fra hovedstaden.

Praktiske informationer

Taxa & bus

De mest almindelige transportformer i byerne i Chile er taxa og bus. Busser kører ofte og på faste ruter og tidspunkter. Taxa er også en hurtig og nem måde at komme rundt på de kortere strækninger. Taxa er noget dyrere end bus, men stadigvæk billig sammenlignet med danske priser. I Santiago er det også muligt at tage metro.

 

I Chile kan man også benytte bus mellem byerne. De findes i forskellige klasser fra forskellige selskaber – man får, hvad man betaler for. På de helt lange strækninger er det også muligt at køre med bus (oftest natbusser). Her kan sæderne lægges ned, og flere selskaber har busser med god komfort og en lille tv-skærm tilknyttet hvert sæde. Maden på disse strækninger er også udmærket.

 

Det er naturligvis også muligt at arrangere privat transport med egen chauffør, hvilket giver en større frihed – især på kortere strækninger, og når man skal på udflugt.

 

Fly
Chile er et aflangt land, og strækningerne kan derfor blive forholdsvist lange i bus – især hvis det er nødvendigt at skifte bus undervejs. Derfor kan et godt – men dyrere – alternativ til bus være fly. Der er indenrigsflyvninger mellem alle større byer. Alt efter jeres rejsetype, -længde og -budget, står vi selvfølgelig til rådgihed til at guide jer.

 

Billeje

Det er også muligt at køre-selv i Chile. Forhør os endelig ift. billeje.

Drikkepenge er almindelig praksis i turistbranchen – dvs. hoteller, restauranter, taxaer, guider osv. Flere steder er drikkepengene i forvejen lagt på den samlede regning. Hvis det er tilfældet, er det god kutyme at lægge yderligere 5% af den samlede regning oveni. Ellers anbefales det at lægge 10-15% af den samlede regning i drikkepenge – alt afhængigt af, hvor god servicen har været. Ved mindre tjenester (piccolo, concierge osv.) kommer man langt med 2 USD (1.000-1.500 peso).

Valutaen i Chile hedder peso (CLP). Man kan hæve og veksle til peso mere eller mindre alle steder i Chile. Pesos kan også bestilles og medbringes hjemmefra. Derudover kan amerikanske dollars (USD) også veksles til pesos de fleste steder i landet.

 

Kreditkort (MasterCard og Visa) kan benyttes i mange butikker og på de fleste hoteller. Derudover kan de også benyttes som hævekort i de fleste byer.

Vejret

{{city.City}} {{data.MonthDisplay}}
Dagstemperatur (°) {{data.Temperature}}
Nedbør (mm) {{data.Rainfall}}

Områder i Chile

 

Chile er 4.300 km langt - eller som fra Danmark til Gran Canaria. Forskellene mellem klima og natur varierer som mellem Norge og Afrika.

 

Klik videre ind på de forskellige områder og bliv inspireret til hvad din rejse til Chile skal indebære.

Atacama

Acatama ørkenen er et fantastisk skue og et alsidigt sted med natur, kultur og historie i overflod. Her er byer fra kolonitiden, saltsøer, inka ruiner og nationalparker. Der er verdens højst beliggend…
Læs mere
sonedgang

Chiles Patagonien

Patagonien er den mest berømte region i Chile. Her er alt det dramatiske landskab, som man kan forvente ved verdens ultimativt sidste station til lands. Her forsvinder det sydamerikanske kontinent i e…
Læs mere
sødistriktet

Det centrale Chile

I denne smukke midterste del af landet ligger Chiles hovedstad Santiago de Chile med udsigt til de snetoppede Andesbjerge, som danner en smuk kulisse i baggrunden. Santiago er en moderne og ren storby…
Læs mere
kabelbane

Det nordlige Chile

I det andine højland i det nordlige Chile strækker de mægtige vulkaner med snedækket top sig omkring 4000 meter i vejret. Her finder man ældgamle mumier bevaret af sandet, præ-inka genstande, præ-colu…
Læs mere
vicuna

Norte Chico

Syd for Atacama ørkenen passerer man nogle ensomme strande, den fantastiske Pan de Azúcar nationalpark med den utrolige variation af kaktusser, øer fulde af pingviner og Copiapó dalen, hvorefter man a…
Læs mere
elqui dalen

Påskeøen

Midt imellem Tahiti og Chile, 3760 km ude i Stillehavet fra Chiles kyst ligger Påskeøen, der har været genstand for megen spekulation og intensive studier i årene løb. Hvordan og hvorfor udhuggede og…
Læs mere
påskeøen

Sølandet, Chile

Området, der strækker sig fra floden Río Biobío og sydover til Puerto Montt i bunden af Golfo de Reloncaví, tåler sammenligning med verdens smukkeste steder. I et sandt paradis af smukke vulkaner, fyr…
Læs mere
osorno