Loading…

Sri Lanka

- En skatkiste af oplevelser

Udvalgte rejseforslag i Sri Lanka

{{package.Title}}

{{package.Teaser.trim() | limitTo: 100}}...

Varighed: {{ctrl.Duration(package, 'dage', 'nætter ', '/') }}

Priser fra: {{ctrl.FormatPrice(package.Price, 'Spørg på pris', 'kr')}}

Udvalgte udflugter i Sri Lanka

{{activity.CountryTitle}}

{{activity.Title}}

{{activity.Teaser}}

Udvalgte hoteller i Sri Lanka

{{hotel.CountryTitle}}

{{hotel.Title}}

{{hotel.Teaser}}

Læs mere

Rejser til Sri Lanka

Sri Lanka er kun halvanden gang større end Danmark, men byder på stor diversitet - høje bjerge, udstrakt savanne og palmefyldte sandstrande. Landet gemmer også på spændende historie og kultur, befolkningen er venlig og smilende og køkkenet er krydret og spændende.

Øen gemmer på et utroligt smukt landskab, som forandres gradvist, efterhånden som man bevæger sig fra kysten til de mere bjergrige egne. De grønne teplantager og rismarker med vandbøfler brydes af de hvideste stupaer og templer. I højlandet kan man vandre op af det legendariske Adams Peak. Tæt ved toppen er det berømte fodspor, der i buddhismen siges at være buddhas fodspor, i hinduismen Shivas fodspor og i kristendommen og islam Adams fodspor. I januar oplyses hele bjerget fra midten af natten og til solopgang af de mange pilgrimme, der i fælles flok vandrer mod toppen.

De smukke strande strækker sig rundt om hele øen, og der er rig mulighed for diverse vandsportsaktiviteter i det varme hav. Sri Lankas østlige kyst er velbesøgt af surfere, der nyder de gode bølger og den afslappede stemning, for eksempel ved Arugam Bay. De sydlige kyster er et paradis, hvis man drømmer om hvide sandstrande og roligt hav.

Et andet af landets helt store højdepunkter er nationalparkerne. Gå ikke glip af tidligt om morgenen at begive jer ud for at spotte elefanter, påfugle og jaguarer i de smukke omgivelser. Nationalparker såsom Yala og Udawalawe byder på store naturoplevelser.

De historieinteresserede bliver også forkælet i rigt mål på Sri Lanka. Her er både rester fra hollandske, portugisiske og engelske koloniherrer i kystbyerne og teplantagerne. Rundt i landet finder man de ældgamle tidligere hovedstæder med kæmpe ruinkomplekser og store pagoder. I det nordlige Sri Lanka mindes man stadigt om borgerkrigen, der hærgede det smukke land i så mange år.

I Colombo kan man nyde det spændende køkken og gå en tur langs havet, hvor de lokale mødes i weekenden og efter arbejde. Srilankanerne er utrolig venlige, farverigt klædt i sarier og saronger og smitter med deres livsglæde. Ved første øjekast kan trafikken i Colombo virke kaotisk og larmende, men når man først har forstået det oftest venligt mente dytteri, glemmer man det hurtigt.

En af de bedste måder at opleve landet er på en af de smukke togture, som zigzagger gennem teplantagerne, bjerge og langs kysten. Fra vinduet kan man beundre det afvekslende landskab og få et indblik i de lokales dagligdag.

Sri Lanka er en skatkiste af oplevelser, som blot venter på at blive åbnet.

Se vores forslag til individuelle rejser i Sri Lanka eller kontakt os og få et uforpligtende tilbud på din rejse.

Vejret

{{city.City}} {{data.MonthDisplay}}
Dagstemperatur (°) {{data.Temperature}}
Nedbør (mm) {{data.Rainfall}}

Vestkysten

Vestkysten byder på alsidige strande fra nord til syd med både gode kitesurfer laguner, smukke badestrande, store resorts, små fiskerlandsbyer, svajende kokospalmer og gode surf-muligheder. De fleste…
Læs mere
Tid til afslapning, Kalpitiya, Sri Lanka

Sydkysten

Sydkysten tiltrækker med sine smukke lange sandstrande med svajende kokospalmer og gode bølger både de sol- og strandhungrende og surferne. Galles gamle bydel er charmerende omkranset af borgmure. Vil…
Læs mere
Tid til afslapning i Galle, Sri Lanka

Centrale Sri Lanka

Det centrale Sri Lanka kan deles op i to dele; den flade nordlige del og den bjergrige sydlige del. Mod nord venter de ældgamle byer, som tidligere var forskellige kongers foretrukne hovedstæder. Det…
Læs mere
Ruiner på Sigiriya, Sri Lanka

Nordlige Sri Lanka

Det nordlige Sri Lanka er nok den mest uudforskede del af landet og samtidig markant anderledes end landet mod syd. Tamilere udgør størstedelen af befolkningen, og Jaffna var hovedbyen under borgerkri…
Læs mere