Namibia
Sossusvlei, dyr i ørkenen
Du er her:
  • Namibia

Rejser til Namibia


Namibia betyder "åbne sletter" på det gamle Namib-sprog. Landet er nok mest kendt for sine unikke og fantastiske ørkenlandskaber - ikke mindst verdens højeste sandklitter i Sossusvlei. Landet ligger mellem Kalahari-ørkenen i øst og Namib-ørkenen i vest, der menes at være verdens ældste ørken.

Men der er meget mere at komme efter på en rejse til Namibia, der har nogle af verdens måske smukkeste naturscenerier. Op mod 16% af landets areal er udlagt til nationalparker, så der passes godt på Namibias skrøbelige natur, der også består af mange sjældne dyre- og plantearter.

Se vores forslag til individuelle rundrejser i Namibia eller kontakt os og få et uforpligtende tilbud på din rejse.Udvalgte rejseforslag i Namibia

birger-strahl-vsHEXpJ5Db8-unsplash
Namibia: Roadtrip til Ørkenens Oase
chris-stenger-uratNQhisao-unsplash
Namibia nord til syd: Grupperejse
alan-j-hendry-sJQTvXc7mNY-unsplash
Namibias højdepunkter: Grupperejse
Malansrus
Glamping i Namibia
arne-smith-jRYBR41lx3Y-unsplash
Namibias Vilde Nordvest & Etosha
chris-stenger-e9k9i2JKnnA-unsplash
Namibia, Botswana & Zimbabwe Grupperejse
Sossusvlei, dyr i ørkenen

Storslået natur


Namibia er berømt for sin betagende natur og nogle af de mest spektakulære landskaber i verden. Den ikoniske Namib-ørken er en af de ældste ørkener i verden og byder på enestående skønhed. I vil blive fortryllet af de gigantiske røde klitter, der ændrer farve med solens gang, hvilket skaber betagende fotomuligheder ved solopgang og solnedgang.

Namibie_Waterberg, Namibia

Et uspoleret dyreliv


Namibias nationalparker er hjemsted for masser af dyreliv. Etosha National Park er et af de bedste steder i Namibi, hvis man vil se vilde dyr i deres naturlige habitat. Mellem ørkenerne ligger intet mindre end 820.000 km2 land - samme størrelse som Frankrig og England tilsammen, men kun beboet af lidt over 2 mio. mennesker. Her kan man opleve det ene smukke landskab efter det andet, forhistoriske fossiler, små byer, fantastiske kyststrækninger, stammelandsbyer og meget mere. Undervejs kan man nemt komme til at føle sig som det eneste menneske i dette land, hvor man mange steder kan dreje 360 grader rundt om sig selv, og kun se horisonten, en lang lige grusvej, en støvsky, måske et træ og ellers absolut ingenting.

To elefanter i vandhul i Etosha nationalpark - redigeret

Unikke safarioplevelser


I Namibia er der mulighed for en række unikke safarioplevelser. Ud over klassiske jeep-safarier kan I tage på gå-safari sammen med dygtige guider og spotte vilde dyr til fods. Dette giver en helt anden nærhed til naturen og dyrene, hvilket gør det til en utrolig spændende og lærerig oplevelse.

Hulemalerier, Namibia

Fotografering


For fotografer er Namibia en sand perle. Landets spektakulære landskaber, kontrasterende farver og enestående lysforhold giver utallige muligheder for fantastiske billeder. Fra ørkenens gyldne klitter til de dramatiske klippeformationer og det vilde dyreliv - der er en mangfoldighed af motiver at fange på kameraet. Stjernehimlen i de øde områder er også en stor attraktion for nattefotografering.

Sti i den namibiske ørken

Tidligere tysk koloni


Namibia var tidligere kendt som Tysk Sydvestafrika, og der er stadig mange tyske efterkommere i landet. Også mange byer bærer tydeligt præg af de tidligere tyske kolonister, f.eks. kystbyen Swakopmund.  Det officielle sprog er egentlig engelsk, men størstedelen af befolkningen taler tysk eller afrikaans, og flere indfødte sprog. Namibias bedst kendte stammefolk er nok Ovambo, Herero og ikke mindst Himba.


Velkommen til Namibia, hvor man virkelig føler, man er kommet til verdens ende!

Billeder fra Namibia

Nyhedsbrev

Over 4.000 andre holder sig opdateret om skræddersyede rejser her - Der er nyheder, tips og forslag til rejser. Det koster kun din e-mail. Du kan altid afmelde dig.

https://www.rejsegarantifonden.dk/
https://www.travelassoc.dk/