Loading…

Guadeloupe

Udvalgte rejseforslag i Guadeloupe

{{package.Title}}

{{package.Teaser.trim() | limitTo: 100}}...

Varighed: {{ctrl.Duration(package, 'dage', 'nætter ', '/') }}

Priser fra: {{ctrl.FormatPrice(package.Price, 'Spørg på pris', 'kr')}}

Udvalgte udflugter i Guadeloupe

{{activity.CountryTitle}}

{{activity.Title}}

{{activity.Teaser}}

Udvalgte hoteller i Guadeloupe

{{hotel.CountryTitle}}

{{hotel.Title}}

{{hotel.Teaser}}

Læs mere

Rejser til Guadeloupe

På grænsen mellem Atlanterhavet og Det Caribiske Hav ligger Guadeloupe, der set oppefra ligner en kæmpe sommerfugl omgivet af 6 ildfluer.

Guadeloupe, der er den største ø i gruppen, er adskilt af den smalle kanal Salt-floden. Den vestlige del af øen, Basse-Terre, har en tæt bevoksning, hvor de eventyrlystne kan gå på opdagelse i 17.000 hektar tropisk regnskov. Den anden del, Grande-Terre, er den beboelige og administrative del af øen. Det anbefales at slå et smut forbi Pointe-à-Pitre for at beundre arkitekturen.

Øgruppen har 4 beskyttede naturparker med 300 kilometer vandreruter, vandfald, floder og tropiske blomster i den frodige og tætte regnskov, der slynger sig omkring vulkanen La Soufrière. Det er så godt som umuligt ikke at lade sig forføre af dette tropiske paradis, hvor de milde passatvinde blander sig med subtile dufte af krydderier.

Den kreolske kultur bidrager til øens skønhed. Farverige og festlige traditioner, karnevalets rytmiske danse, krydrede vestindiske specialiteter og mange musikalske strømninger - her bliver alle sanser forkælet. Når man er mæt af synsindtryk og farver, kan man dase på de brede, fine sandstrande ved det klare hav. Guadeloupe tiltrækker også mange sejlsportselskere. Og det er et smukt syn at opleve de magiske og hemmelighedsfulde landskaber fra et sejlskib.

Les Saintes er et populært turistmål, der består af to beboede øer, Terre de Haut og Terre de Bas samt seks mindre øer med en vild natur og mange forskellige fuglearter. Terre de Haut er kendt for sin smukke bugt med krystalklart vand, den fantastiske Pain de Sucre og sin charmerende landsby med små, stille gyder.

Krydstogter fra Guadeloupe

Oplev den tropiske perle Guadeloupe med et tvist. For at få en uforglemmelig rejse, kan du kombinere en tur til Guadeloupe med hele 5-6 andre caribiske øer på et krydstogt. Sejler du fra Miami, når du typisk kun 3-4 af øerne; men er du allerede i Caribien, kan du skrue ned for sejltiden og på samme tid skrue op for oplevelserne. Ikke nok med at man når rundt til flere øer, så varierer øerne i det sydlige Caribien også i langt højere grad sammenlignet med det nordlige Caribien, hvilket giver et hav af oplevelser.

Både Costa Cruises og MSC Cruises har ugentlige afgange fra december til marts, hvor man blandt andet stopper på det smukke Martinique. Begge rederier inviterer deres gæster på fantastiske ruter, hvor man kan udforske de smukke øer om dagen og slappe af samt nyde et lækkert måltid om aftenen.

Seværdigheder på Guadeloupe

Guadeloupe og dets øer byder på mange naturskønne oplevelser og seværdigheder som Zoo de Guadeloupe, Petite Terre, Carbet Falls og mange flere. Vi har derfor 2 seværdigheder her som synes er besøget værd på Guadeloupe.

Pointe des Chateaux

Pointe des Châteaux, et beskyttet natur- og kulturarvssted, er et af de mest usædvanlige landskaber i den caribiske region. Denne klippefyldte, forrevne halvø, som omfatter enestående klippeformationer, der stikker ud af havet, sidder på den nordøstlige udkant af Guadeloupe og vender ud mod et vidt åbent, turbulent Atlanterhav. Imponerende bølger slår ned på kalkstensklipperne og ind på en smuk (men ikke svømmebar) hvid sandstrand. For enden af strækningen er der en sti, der fører dig på en 20-minutters vandretur til toppen af bakken, hvor der venter dig et fantastisk syn over vand og landskab.

Ilet Caret

Ilet Caret, en lille ø omgivet af krystalblåt vand. Øen er omringet af et beskyttet koralrev fuld af hav liv. Øen har fået sit navn fra Hawksbill Turtles, der kommer for at yngle på bestemte tidspunkter af året. Blødt hvidt sand kredser om stranden, med palmer spredt rundt. Snorkel i den farverige Snorkel i den farverige havbund, der flyder over med fisk og skaldyr.

Praktiske informationer

Privat transport

Ligemeget om du er til transport på to eller fire hjul er der rig mulighed for at opleve Guadeloupe. Der findes cykeludlejningsbutikker, hvor der kan lejes cykler og knallerter, samt biludlejningsfirmaer, hvor man kan leje bil til fri afbenyttelse på øens gode vejsystem.

 

Taxa og offentlig transport

Taxaer er et populært transportmiddel - men modsat mange af de andre caribiske øer, så er der taxameter i bilerne, og beløbet kan derfor lettere løbe op.

 

Skal det være billigere end taxa, så kan man hoppe på bussen i næste alle øens byer. En udfordring er dog, at de fleste chauffører kun taler fransk, så det er en god ide med en lille rejseordbog eller et kort, så man kan vise, hvor man skal hen.

 

Færger

Er man interesseret i, at opleve Guadeloupes naboøer, kan man tage færgen til både større og mindre øer som St. Lucia og Guadeloupe for en oplevelsesrig dagstur.

På Guadeloupe afspejler de drikkepenge man giver i høj grad, den oplevelse man har af den service, man har fået. Der er ofte medregnet et 10-15 % servicegebyr på eksempelvis restauranter eller hoteller. Derfor forventes det ikke, at man giver yderligere. Dog er det velanset, at man giver lidt ekstra, hvis man har modtaget en ekstra god service da servicegebyret fordeles ud over alle de ansatte.

 

Drikkepenge til taxachauffører er en lidt mere kompleks sag. Ejer chaufføren selv bilen forventes der ikke drikkepenge - igen, er det velanset at give lidt, hvis man har fået ekstra god service eller chaufførren har fungeret som jeres guide på øen. Er taxaen ejet af et taxaselskab forventes der ca. 10 % i drikkepenge.

Guadeloupe er et fransk territorium, og derfor er euro den lokale valuta. Amerikanske dollars accepteres få steder, men der er ikke noget specielt system over hvor.

 

Kort kan også bruges over det meste af Guadeloupe. Dog kan man opleve små kiosker osv., som kun accepterer kontanter. I det tilfælde finder man hæveautomater i øens mere befolkede områder. 

Vejret

{{city.City}} {{data.MonthDisplay}}
Dagstemperatur (°) {{data.Temperature}}
Nedbør (mm) {{data.Rainfall}}

Områder i Guadeloupe

Guadeloupe byder på mange områder, byer og øer som kan tilbyde alt fra naturskønne oplevelser, smukke strande, klart blåt vand, vandrestier, dyreliv og alt ind imellem.

 

Pointe-á-Pitre er Guadeloupes hovedstad der befinder sig på øen Grande-Terre. Dette ligner ved første øjekast en betonjungle der er kastet ind I et tropisk paradis. Men man skal ikke snyde sig selv for at besøge byen, da der er blevet gjort meget de seneste år for at forskønne byen. Dette ses især ved hovedpladsen Place de la Victorie og havnen, der fremstår smuk og charmerende efter renoveringerne af byen.


Deshaies ligger på øen Basse-Terres på dets vestkyst. Deshaies har beliggenhed mellem frodige bjerge og klart blåt hav. Denne charmerende fiskerby ånder af autenticitet og ro.


Le Gosier er en hyggelig by langs Grande-Terres sydlige kyst der ikke ligger langt fra Pointte-á-Pitre. Byen byder på smukt vand, lækre strande, gode restauranter og sjove aktiviteter.


Sainte-Anne er en livlig turistby der har beliggenhed på øen Grande-Terre. Byen er især kendt for dets antal af fantastiske strande. Sainte-Anne er derfor en by fuld af liv, aktiviteter, restauranter og barer der holder sent åbent.

Pointe-á-Pitre

Guadeloupes hovedstad, Pointe-à-Pitre, kan ved første øjekast - en betonjungle med tung traffik - synes som en underlig størrelse i det paradis som øgruppen ellers fremstår som. Det er dog værd at giv…
Læs mere
Både i havnen

Deshaies

Beliggende mellem de frodige bjerge og det glitrende hav på Basse-Terres vestkyst finder man den charmerende fiskerby Deshaies, der synes at passe perfekt til motivet på et postkort. Små kreolske huse…
Læs mere

Le Gosier

Ikke langt fra Pointe-à-Pitre på Grande-Terres sydlige kyst ligger den hyggelige by Le Gosier. Her er smukt vand, lækre strande, gode restauranter, sjove aktiviteter og meget mere. Byen har et aftenma…
Læs mere
Bas du Fort, Le Gosier, solnedgang ved stranden

Sainte-Anne

Sainte-Anne ligger på Grande-Terre og er en livlig turistby, der er kendt for sine fantastiske strande. Der er liv og glade dage ved stranden, masser aktiviteter, og restauranter og barer holder sent…
Læs mere
Strand og palmer på Sainte-Anne, Guadeloupe