Loading…

Cuba

Udvalgte rejseforslag i Cuba

{{package.Title}}

{{package.Teaser.trim() | limitTo: 100}}...

Varighed: {{ctrl.Duration(package, 'dage', 'nætter ', '/') }}

Priser fra: {{ctrl.FormatPrice(package.Price, 'Spørg på pris', 'kr')}}

Udvalgte udflugter i Cuba

{{activity.CountryTitle}}

{{activity.Title}}

{{activity.Teaser}}

Udvalgte hoteller i Cuba

{{hotel.CountryTitle}}

{{hotel.Title}}

{{hotel.Teaser}}

Læs mere

Rejser til Cuba

Cuba er den største ø i Caribien, og er en destination både for børn og voksne. Øen byder både på oplevelser, og fantastiske strande til en tropisk badeferie. Der er så meget man skal se, at der er nok til mere end en rejse. Her er 7000 km kystlinie, tusindvis af små-øer og over 300 strande. Christoffer Colombus gik i land på Cuba i 1492, og øen rummer masser af minder fra netop kolonitiden. I Havana, Trinidad og Santiago de Cuba finder man koloniale kirker, paladser og museer. Cuba byder også på storslået natur i Viñales dalen, og over alt møder man en venlig og imødekommende befolkning.

Cuba var i mange år et lukket land, men i de seneste år er dørene blevet åbnet til denne socialistiske stat i den vestlige verden. Et land med en umådelig charme og en forfalden skønhed, der kun overgås af de smukke, kridhvide sandstrande og det krystalklare vand, som danner den perfekte ramme for en afslappende badeferie. Fra spændende kultur i hovedstaden Havana og kolonial charme i evigt smukke Trinidad til fantastisk natur i Vinales og smukke strande ved Cubas kyster og tropiske øer. Cuba er en fantastisk destination, hvor man aldrig løber tør for oplevelser. Det er lige meget om single eller familie med børn, om man søger kør selv ferie eller afslapning med all-inclusive – en rejse til Cuba har det hele.

Se vores forslag til individuelle rejser i Cuba eller kontakt os og få et uforpligtende rejsetilbud.

Bo lokalt på Cuba

Vi kan tilbyde jer muligheden for at overnatte hos cubanske familier. I får dermed muligheden for at komme endnu tættere på cubanerne og opleve, hvordan deres dagligdag ser ud. Da cubanerne lægger hjerte og sjæl i deres hjem, vil man ofte opleve bedre standard end på nogle af de statsejede 3* hoteller. Da reglerne blev lempet for cubanerne, og det blev tilladt at drive en lille forretning, åbnede flere cubanere deres hjem op for turister og indrettede 2-3 værelser til formålet. Udover værelse med eget badeværelse og en hjemlig fornemmelse er morgenmad samt det første aftensmåltid altid inkluderet - og maden er af en hel anden kvalitet end den, de statsejede restauranter kan tilbyde.

Cuba - tag bare børnene med på en uforglemmelig familieferie

Fra Trova'en lyder musikken allerede fra tidligt om eftermiddagen, og det lille cubanske orkester inviterer gerne børnene til at spille med på maracas. Figurer på meterhøje stylter omdanner Plaza de Armas i Havana til et børnekarneval. Ved poolen eller stranden er der rig mulighed for, at børnene kan slå sig løs og lege, mens forældrene slapper af. Skal det være ekstra let, er der selvfølgelig masser udmærkede muligheder for all-inclusive på Cuba. Der er noget at hente for hele familien, når turen går til Cuba. Uanset om I ønsker natur, kultur, leg eller afslapning ved kilometerlange strande.

Cuba er for enhver

Cuba er en god rejsedestination uanset ønsker og temperament for ferien. Ønsker man, at rejsen er fuldt planlagt hjemmefra kan vi tilbyde pakkerejser med hoteller, udflugter, rejseguides, transport, og hvad man ellers skulle ønske sig. Har man derimod ønske om i større grad at udforske Cuba på egen hånd, er der også masser gode muligheder. I kan leje bil, så I får den frihed, der hører til en kør selv ferie.

Praktiske informationer

Der kører Viazul busser, som primært benyttes af turister, mellem de større byer i landet. Busserne er generelt i rimelig stand og går på faste tidspunkter.

Derudover er det muligt at komme rundt med privat taxa i Cuba. Det giver selvsagt større frihed til at bestemme afgangstidspunkt og stop på vejen.

Det er også muligt at køre-selv i Cuba. Forhør os endelig ift. billeje.

Drikkepenge er almindelig praksis i turistbranchen - dvs. hoteller, restauranter, taxaer, guider osv. Som alle andre steder i verden afhænger beløbet selvfølgelig af den service, man får. For mange cubanere er drikkepengene den eneste vej til de konvertible peso, der giver en helt anden købekraft end den almindelig peso. Derfor bliver drikkepengene også glædeligt modtaget - ofte kommer man langt med en til to konvertible peso. På en god restaurant eller efter en dagsudflugt med guide er det dog en god ide at give lidt mere.

Der er to officielle valutaer i Cuba: Cubansk konvertibel peso (CUC) og Cubansk Peso (CUP). Peso'en bruges primært af den menige cubaner, mens den konvertible peso er beregnet til turisterne. Det er derfor i udgangspunkt også kun nødvendigt at forholde sig til den konvertible peso som turist - de steder, hvor der kommer turister, vil prisen nemlig også være vist i CUC.

Man veksler til konvertible peso i lufthavnen, på nogle hoteller eller i specielt indrettede vekslingskontorer. På vekslingskontorerne er der ofte lang kø, og da det ofte er store kontantbeløb, man hæver, er det altid en god ide at tjekke, om pengene tæller. I nogle byer kan man være heldig at finde en hæveautomat - der er dog ingen garanti for, at den virker. 

Kreditkort (Visa og MasterCard) kan efterhånden anvendes flere steder, men er stadig ikke særligt udbredte. Benytter man kreditkort tillægges der ofte et stort gebyr for brugen heraf. I nogle hæveautomater tages der ikke MasterCard, og det er derfor en god ide at medbringe Visakort.

Vejret

{{city.City}} {{data.MonthDisplay}}
Dagstemperatur (°) {{data.Temperature}}
Nedbør (mm) {{data.Rainfall}}

Centrale Cuba

Det centrale Cuba byder på spændende byer rige på historie - udenfor Trinidad vidner sukkermøllerne om hvordan spanske plantageejere udnyttede slaverne og i Santa Clara er revolutionshelten Che's maus…
Læs mere
cienfuegos

Nordvestlige Cuba

Det nordvestlige Cuba tilbyder super dykning ved Maria la Gorda, dejlige strande og små øer ved Cayo Levisa og Jibacoa og all inclusive resorts ved Varaderos strande. Der er grønne tobaksmarker og fin…
Læs mere
havana

Sydøstlige Cuba

Sydøstlige Cuba er rig på Cubas historie igennem Camagüey, Bayaoamos og Santiagos gader, hvor sange, kirker og ældre bygninger fortæller Cubas historie. Baracoa er den østligste by på Cuba, lidt hengl…
Læs mere
humboldt np