Loading…

Belize

- Jungle & paradisstrande

Rejser til Belize - Jungle & paradisstrande

 

Velkommen til landet hvor Jacques Cousteau møder Indiana Jones!

De fleste rejser til Belize for at dykke og nyde Det Caribiske Hav ligesom Jacques Cousteau. Men som ovennævnte indikerer, så er der rigtig mange andre ting at opleve i dette farverige, charmerende, lille land. Lige fra de skønne reggaerytmer til de mange mayaruiner, junglen, grotterne og de rivende floder.

 

Nedenfor ses et udbud af vores spændende rejser til Belize. De kan som altid skræddersyes efter netop jeres behov.

Udvalgte rejseforslag i Belize

{{package.Title}}

{{package.Teaser.trim() | limitTo: 100}}...

Varighed: {{ctrl.Duration(package, 'dage', 'nætter ', '/') }}

Priser fra: {{ctrl.FormatPrice(package.Price, 'Spørg på pris', 'kr')}}

Udvalgte udflugter i Belize

{{activity.CountryTitle}}

{{activity.Title}}

{{activity.Teaser}}

Udvalgte hoteller i Belize

{{hotel.CountryTitle}}

{{hotel.Title}}

{{hotel.Teaser}}

Læs mere

Rejser til Belize


Belize er et af de mindste lande i Mellemamerika - lidt mere end halvt så stort som Danmark og med et indbyggertal på godt 300.000. På grund af denne meget blandede historie ser man mange kulturelle forskelle i landet den dag i dag: Kreoler (afrikanere blandet med europæere), garifunas (afrikanere og indianere), mestizos (spaniere og indianere), mayaer, europæere og ja, endda en mennonitisk befolkning.

Se vores forslag til individuelle rejser i Belize eller kontakt os og få et uforpligtende tilbud på din rejse.

 

Historie

Oprindeligt var der mange mayabyer i området, indtil denne store civilisation gik i opløsning ved slutningen af det første årtusind E. Kr. Briterne og Spanierne kæmpede om området i det 17. og 18. århundrede, indtil det formelt blev en koloni af Britisk Honduras i 1854. Siden hen var der mange uoverensstemmelser mellem Storbritannien og Guatemala, hvilket gjorde at Belize først fik sin uafhængighed i 1981. Guatemala nægtede dog at anerkende den nye nation indtil 1992, og det er stadig et ret omdiskuteret emne.

Belize City
Et godt udgangspunkt for at gå på opdagelse i det smukke land er Belize City. Herfra kan man sejle ned ad floderne, trekke gennem bjergene, gå på opdagelse i den tykke jungle, eller dykke ned i den fortryllende undervandsverden langs landets kyster.

Sydkysten og de eksotiske øer
Det er som nævnt netop denne verden, der tiltrækker flertallet af turisterne til Belize, der kommer til dette verdens andet største rev på over 280 km og over 200 små øer, også kaldt "cayos på spansk/cayes på engelsk", hvoraf mange stadig er uberørt paradis for dykkere, snorklere og fiskere.

Det nordlige Belize
I denne nordlige del af landet er man mest kendt for landbruget - især markerne med sukkerrør. Drager man længere ind i landet finder man junglen mod vest og mod øst mangrovesumpe langs kystlinjen. Orange Walk og Corozal er hovedbyerne mod nord (Corozal ligger dog i Corozal District). Der er flere interessante biosfærereservater i området, hvoraf det største er Rio Bravo med omkring 1000 km2 tropisk regnskov, floder og arkæologiske mayaruiner.

Det vestlige Belize
Cayo distriktet udgør højlandet i Belize, som når op til 900 meter. Et skønt uspoleret naturområde med vandfald, grotter og mayaruiner omgivet af spændende dyreliv.

Vejret

{{city.City}} {{data.MonthDisplay}}
Dagstemperatur (°) {{data.Temperature}}
Nedbør (mm) {{data.Rainfall}}

Områder i Belize

 

Belize er et af de mindste lande i Mellemamerika - lidt mere end halvt så stort som Danmark og med et indbyggertal på godt 300.000.

 

Klik videre ind på de forskellige områder og bliv inspireret til hvad din rejse til Belize skal indebære.

Belize City District

I selve Belize District finder man en lang række andre byer og seværdigheder. Ca. 20 km fra Belize City ligger Belize Zoo. Crooked Tree og Monkey Bay Wildlife Sanctuaries, og mayaruinerne Altun Ha lig…
Læs mere

Los Cayos

Grundene til at Belize tiltrækker dykkere fra hele verden er klare: Belize Barrier Reef langs kysten er et af de største i verden, der er 3 utrolige atoller, 70 typer hårde koraller, omkring 500 slags…
Læs mere

Orange walk district

I denne nordlige del af landet er man mest kendt for landbruget - især markerne med sukkerrør. Drager man længere ind i landet finder man junglen mod vest og mod øst mangrovesumpe langs kystlinjen. Or…
Læs mere

Stann Creek

Stann Creek er en af de seks administrative regioner i Belize og ligger på landets caribiske kyst. Denne region er kendt for sin utrolige natur, frodige regnskove, floder, kystlinje og kulturelle rigd…
Læs mere

Cayo District

Hovedbyerne i det vestlige Belize er Belmopan, San Ignacio og Mountain Pine Ridge, som ofte er udgangspunkt for udflugterne i området. Guanacaste Nationalpark Ikke langt fra Belize City finder man det…
Læs mere