Loading…

Trinidad og Tobago

- et paradis for livsnydere

Rejser til Trinidad & Tobago

Trinidad & Tobago oser af enestående natur og et rigt dyreliv. Det er en helt ideel destination til jer som drømmer om at kombinere aktiv ferie, med hvide bounty strande. 

Nedenfor ses et udbud af vores spændende rejser til Trinidad & Tobago. De kan som altid skræddersyes efter netop jeres behov.

 

 

Udvalgte rejseforslag i Trinidad og Tobago

{{package.Title}}

{{package.Teaser.trim() | limitTo: 100}}...

Varighed: {{ctrl.Duration(package, 'dage', 'nætter ', '/') }}

Priser fra: {{ctrl.FormatPrice(package.Price, 'Spørg på pris', 'kr')}}

Udvalgte udflugter i Trinidad og Tobago

{{activity.CountryTitle}}

{{activity.Title}}

{{activity.Teaser}}

Udvalgte hoteller i Trinidad og Tobago

{{hotel.CountryTitle}}

{{hotel.Title}}

{{hotel.Teaser}}

Læs mere

Om at rejse til Trinidad og Tobago


T&T, som søster-øerne også kaldes, er synonym med livsglæde, eksotiske rytmer og fantastisk natur. Her "hænger man ud" (eller limer som øboerne selv kalder det) med vennerne på gadehjørner og caféer, nyder livet på stranden under svajende palmer og danser natten lang til lyden af den medrivende calypso, der kan få selv den mest danse-sky tilskuer op af stolen.

Man må endelig ikke glemme den fantastiske natur, som de to øer gemmer på. Der er milevid forskel på de nordlige øer i Caribien, der er af vulkansk oprindelse, og Trinidad & Tobago, der i tidernes morgen var en del af det sydamerikanske fastland. Dette afspejles tydeligt i øernes flora og fauna, der er deres sydlige nabo værdig. Ikke mindst fuglelivet er enestående. Alene Trinidad har over 420 forskellige fuglearter.

Se vores forslag til rejser i Trinidad og Tobago eller kontakt os og få et uforpligtende tilbud på din rejse.

Befolkningen på Trinidad og Tobago

Frankrig, Holland og England har alle været med i kampen om magten over Trinidad & Tobago. Alligevel er det ikke europæerne, der har sat deres præg på befolkningen. De importerede slaver fra Afrika med det formål at arbejde på plantagerne, og afrikanerne blev hurtigt den største befolkningsgruppe. Da slaveriet blev forbudt, hentede man ”frivillig” arbejdskraft fra Indien, og senere (da Trinidad & Tobago’s olieproduktion toppede) kom folk fra mellemøsten også til. Langt størstedelen af befolkningen i dag er efterkommere af de afrikanske slaver, men både de indiske og mellemøstlige arbejdere sætter også deres præg på ”trinbagonierne”

Cuisine

Den blandede befolkning på Trinidad & Tobago har sat deres præg på den lokale cuisine, der er en vidunderlig blanding af det afrikanske, europæiske, kinesiske, indiske og mellemøstlige køkken. Masser af krydderier, kylling, frisk fisk og skaldyr er hovedingredienserne sammen med sprøde grøntsager, ris og eksotiske frugter. Den lokale fast-food er roti som kan købes på gader, caféer og restauranter overalt. Den består af enten kylling, bøf, ged, rejer eller grøntsager, tilsat bønner og kartofler, godt krydret med karry, og til slut pakket sammen i en indisk pandekage.

Læderskildpadderne

Et stort tilløbsstykke på både Trinidad og Tobago er de enorme og fascinerende læderskildpadder, der i perioden marts til juni kommer på land for at lægge æg. Det er en af naturens største oplevelser at se disse blide kæmper slæbe sig op på stranden – fuldstændig uberørt af tilskuere – som de har gjort i millioner af år. I dag er de store læderskildpadder en truet dyreart, og Tobago er et af de få steder, der har det privilegium at være redested for skildpadderne. På Tobago kan man se skildpadderne på blandt andet Turtle Beach og omkring Speyside og Charlotteville. Vis hensyn – ingen lys eller blitz – vær stille og hold mindst 15 meters afstand – og man er sikret en oplevelse for livet.

Trinidad & Tobago er et paradis for både strandløver og naturelskere, og for dem der slet og ret er livsnydere!

Praktiske informationer

Bus og taxa

Bussen kan tages fra den ene ende af øen til den anden på samme dag. En anden mulighed er de billige minibusser, der kører langs en bestemt rute, og som har faste priser for den bestemt rute den dækker.

 

Det er også muligt at køre med private taxaer, som findes ved større hoteller. Prisen på turen skal bekræftes inden afgang, fordi der ikke er taxameter i bilerne. Alle taxaer er marker med et H for "hire" på nummerpladen.

 

Bil

Det er muligt at køre selv på Trinidad og Tobago, men det kræver en masse tålmodighed og opmærksomhed. For den uerfarne billist anbefales taxa eller bus. For den erfarne billist anbefales det, at der læses op på lokale trafikregler da alt fra lysreguleringer til signaler fra andre billister er anderledes end man er vant til som dansk bilist. Blandt andet bruges håndsignaler til at indikere om man stopper eller om der er sket en ulykke. Mildt sagt kan kørsel i Trinidad og Tobago kan være lidt af et mareridt, så det anbefales at man overvejer alternativer med chauffør inden man tager beslutningen om kør-selv.

 

Fly

For at komme fra den ene ø til den anden kræver det en kort 25-minutters flyvetur. Vi er selvfølgelig klar til at hjælpe med billetterne.

Restauranter på Trinidad og Tobago pålægger ofte et servicegebyr. Hvis dette er tilfældet, så er det ikke nødvendigt, men altid velkommen, at betale mere. Hvis det ikke er pålagt er 10-15 % kutyme. På hotellet er det normalt at efterlade lidt til rengøringspersonalet. Drikkepenge til taxachauffører varierer alt efter, hvilken ø man befinder sig på. På Trinidad forventes der ikke drikkepenge, men på Tobago er 10 % standard, da de lokale her lever af turismen.

Den lokale valuta er Trinidad og Tobago dollaren. Amerikansk dollars accepteres også de fleste steder, men euro og pund kun få steder.

 

Internationale kredit kort kan bruges på de fleste hoteller, restauranter og i shoppingcentre. 

 

Oplever man steder, som kun accepterer kontanter, finder man hæveautomater fordelt de fleste steder, hvor kontanter kan hæves mod et gebyr.

Vejret

{{city.City}} {{data.MonthDisplay}}
Dagstemperatur (°) {{data.Temperature}}
Nedbør (mm) {{data.Rainfall}}

Områder i Trinidad & Tobago

Trinidad og Tobago er de sydligste ø'er i Vestindien og ligger kun 11 kilometer fra Venezuela placeret i mellem det Caribiske Hav og Atlanterhavet. Øerne er i den grad præget af forskellighed, hvor Trinidad består mest af lavland med sumpområder, regnskov og græssletter, så består Tobago af lave bjerge, bounty strande, og koralrev langs kysten.

Klik videre ind på de forskellige områder og bliv inspireret til hvad din rejse til Trinidad & Tobago skal indebære.

Trinidad

Trinidad er den sydligste af alle de caribiske øer med kun 11 km til Venezuela. Det er med sine 4828 km2 den største af duoen Trinidad & Tobago, og det er her, man finder hovedstaden Port of Spain. De…
Læs mere
trinidad

Tobago

Hvis Trinidad er den livlige og sprælske storebror, er Tobago den kønne og rolige lillesøster. Den lille tropeø lige nord for Trinidad har ikke forandret sig meget de sidste 50 år, og er relativ upåvi…
Læs mere
tobago