Loading…

Barbados

Udvalgte rejseforslag i Barbados

{{package.Title}}

{{package.Teaser.trim() | limitTo: 100}}...

Varighed: {{ctrl.Duration(package, 'dage', 'nætter ', '/') }}

Priser fra: {{ctrl.FormatPrice(package.Price, 'Spørg på pris', 'kr')}}

Udvalgte udflugter i Barbados

{{activity.CountryTitle}}

{{activity.Title}}

{{activity.Teaser}}

Udvalgte hoteller i Barbados

{{hotel.CountryTitle}}

{{hotel.Title}}

{{hotel.Teaser}}

Læs mere

Rejser til Barbados

"Lille England" kaldes Barbados også. Her ligger der små typiske angelsaksiske kirker i hvert et sogn. Bilerne kører i venstre side. Der spilles cricket med en iver, som snildt matcher moderlandets. Politifolkenes flotte paradeuniformer er som fra en engelsk operette. Der drikkes afternoon tea under parasollerne, og den gamle oberst med det store overskæg spankulerer elegant rundt med stok på stranden. Jo, England i godt vejr. Men det er sandelig også Vestindien. For lige ved siden af drøner calypsoen. Sorte mænd sidder i rum-shops og ordner på deres kreolske dialekt hele det lille samfunds verdensproblemer, alt imens der dufter af vestindisk mad. Det engelske islæt har her fået lov at leve ugeneret, fordi øen ligger som spydspidsen mod Atlanterhavet, lidt afsides fra de andre øer. Englænderne nåede at have øen i fred i næsten 350 år, før den blev selvstændig, og landet er i dag veludviklet i enhver forstand.

Se vores forslag til individuelle rejser til Babados eller kontakt os og få et uforpligtende tilbud på din rejse.

Turismen er øens absolutte hovederhverv, så der er alle tænkelige tilbud om festlige aktiviteter til lands, til vands og i luften. Og Barbados byder på naturoplevelser, der varierer efter blot få minutters kørsel. Hovedstaden Bridgetown er en livlig handelsby, hyggelig og overskuelig. Her ligger fashionable forretninger side om side med kreolske markeder, rum-shops og gadehandlere. En turistø er og bliver det, men man bliver alligevel overrasket over, hvor få kilometer man behøver at køre uden for turistområderne, før man kan opleve rigtig landsbyliv. Man kan roligt spørge, om man må spille med, når de spiller bold i forstæderne. Bajanerne, som de kaldes, er rare mennesker. De har også humoristisk sans. Læg for eksempel mærke til deres gadenavne: Broad Street kan dårligt være smallere, Amen Alley ligger ved katedralen og Condemn Road ved fængslet.

Barbados ligger 160 kilometer øst for de andre Antiller. På østsiden hersker Atlanterhavet. Bølgerne brager ind mod klipperne og skaber et råt, smukt landskab. I vest er man i Caribien med de lange hvide palmestrande beskyttet af de store koralrev. Og midt på øen er der lavland til sukkerplantagerne. Her dyrker man stadig sukkerrør i stor stil, mest til rom. I undergrunden er der et helt landskab med drypstensgrotter. Regnvand har skåret sig ned gennem den porøse kalksten og dannet store underjordiske reservoirer, hvorfra man nu henter øens drikkevand. Den 500.000 år gamle Harrison’s Cave blev opdaget af en dansk geolog.

Krydstogter fra Barbados
Barbados er et sandt caribisk paradis, og med et krydstogt herfra, får du mulighed for at udvide din caribiske horisont med hele 5-6 øer på kun 7 dage. At kombinere Barbados med et krydstogt, danner rammerne for både en oplevelsesrig og afslappende ferie i maleriske omgivelser. Når du sejler fra en caribisk ø, får man mulighed for at udforske det sydlige Caribien. Her vil man i langt højere grad opdage, hvor forskellige øerne er sammenlignet med, hvis man tager med en afgang fra Miami. En anden fordel er, at man når hele 2-3 øer mere på de 7 dage, hvilket også betyder, at sejltiden er betydelig mindre.

Carnival Cruise Line byder ugentligt på afgange fra Barbados, men man skal være hurtig. Da den officielle afgang er fra San Juan, er der kun begrænsede kahytter fra Barbados. Dette har dog ingen betydning for, hvor mange øer eller hvor mange oplevelser, der venter jer. Om dagene på Barbados skal nydes før, efter, eller både før og efter krydstogtet er helt op til en selv.

Praktiske informationer

Barbados har et veletableret offentligt transportsystem, hvor de let genkendelige blå busser med gul stribe dækker det meste af øen. Ønsker man at tage med bussen, skal man holde øje med de røde, hvide og sorte skilte, som indikerer et stoppested, og man skal have 2 barbadiske dollars klar i kontanter.

Er man mere til private transportmidler, så er der mulighed for at tage med øens gule minibusser eller de mindre og dyrere ZR minibusser. ZR minibusserne er kendte for høj hastighed, høj musik og mange passagere.

Skal det være helt privat kan man enten tage taxa eller leje bil - som vi selvfølgelig gladelig hjælper med at booke. Tager man taxa, vil man opdage, at bilerne ikke er udstyret med taxameter. Priserne er fastsatte på forhånd, og varierer alt efter turens længde.

Drikkepenge etiketten på Barbados følger ikke nogen standard kutyme. Hoteller og restauranter kræver normalt et servicegebyr på 10-15 %, så derfor er det ikke et krav, at man giver mere. Det anses dog som passende at give ca 10 %, hvis man har fået ekstra god service. 10-15 % er også velanset til spapersonale, guides og taxachauffører.

Har man lyst til at give hotelpersonalet lidt ekstra er 4 barbadiske dollars pr. dag for rengøring eller pr. kuffert, man får leveret til værelset nok.  

Den barbadiske dollar er den lokale valuta, som kan bruges alle steder. Derudover kan amerikanske dollars og kredit kort bruges over det meste af øen i butikker, restauranter og på hoteller. Dog anbefales det at have lidt lokale valuta klar, hvis man skal handle i mindre kiosker, skal med bussen eller generelt hvis der er tale om små beløb.

Vejret

{{city.City}} {{data.MonthDisplay}}
Dagstemperatur (°) {{data.Temperature}}
Nedbør (mm) {{data.Rainfall}}

Bridgetown

Landets smukke hovedstad ligger lige ud til havet og simrer af liv. Den blev grundlagt i 1628 og opkaldt efter en bro, som indianerne havde bygget over floden. På grund af mangrovesumpene tog det lidt…
Læs mere
Bridgetown Parliament

Christ Church

Barbados er kendt for sine strande, natteliv og andre aktiviteter, der gør det til det ideelle tilflugtssted. Men der er også meget at lave for besøgende, der ønsker at planlægge en spændende familief…
Læs mere

Crane Beach

Crane Beach, der oprindeligt var en havn, anses af mange for at være en af øens smukkeste strande. Faktisk bedømte Lifestyles of the Rich and Famous det som "en af de ti bedste strande i verden"! D…
Læs mere
Crane Beach på Barbados er en af de smukkeste strande i verden.