Loading…

Nordlige Mauritius

Grand Bay er det, de fleste forbinder med det nordlige Mauritius og er gennem tiden blevet en af de mest populære turistmål i Mauritius.
Området har to strande, hvoraf La Cuvette er den bedste - et diskret gemmested med mulighed for skygge fra træerne.
Grand Bay er en charmerende frodig landsby, der byder på lidt af hvert og som især er kendt for sit brede udvalg af restauranter.

Strande
Det nordlige Mauritius har masser af strande – den ene smukkere end den anden. De mest populære blandt turister er Trou aux Biches, Pereybere og Mont Choisy, som byder på hvidt sand, krystalklart og stille vand samt mulighed for skygge fra træerne. Trou aux Biches er også et helt fantastisk sted at snorkle med et bredt udvalg af farvestrålende fisk.

Grøn turisme
Ikke langt fra Grand Bay ligger den flotte botaniske have, Pamplemousses. Haven er, i botanisk sammenhæng, verdenskendt for den store samling af indfødte samt eksotiske planter. Heriblandt den gigantiske Victoria Amazonica vandlilje, hvis blade er så stærke, at de kan holde til vægten af et menneske samt de mange arter af palmetræer. Den botaniske have er en have udover det sædvanlige og en stor attraktion.

Kultur
Cap Malheureux er Mauritius nordligste punkt. Det var her den øverstkommanderende John Abercromby samlede sine tropper, da englænderne tilbage i 1810 angreb øen for anden gang.
Foruden historien, er byen også kendt for en lille kirke ved navn Notre Dame Auxiliatrice, men ofte benævnt som kirken med det røde tag. Et sirligt tømmerarbejde af høj kvalitet med en skøn udsigt.

Goodlands Market er et stort marked, som finder sted i Goodland. En kæmpe landsby med 14.000 indbyggere, som bliver vakt til live flere gange om ugen, når der er forskellige markeder. Tirsdag og fredag er markedet fyldt med tøj, farverige tekstiler til selv at sy og meget mere. Onsdag og lørdag byder markedet på frisk frugt og grønt.

En anden unik oplevelse i Mauritius er Van Ann chokolade. Her kan turister såvel som lokale komme med bag om sættet og se hvordan, chokoladen bliver til.
Van Ann er grundlagt i 1992 af en belgisk dame og kendt for dets belgiske stil, innovative indpakning og delikate chokolade.

Aktiviteter
Skal der ske lidt mere, er der også mulighed for at cykle fra Cap Malheureux mod Calodyne og Saint Antoine gennem små landsbyer, sukkerrørsplantager og fyrretræsskove. På turen kan man også stoppe op og nyde udsigten over de ydre øer.

Dykning er også helt fantastisk i det nordlige Mauritius. Det siges, at den nordlige del af øen har nogle af de bedste spots heriblandt Gunner’s Coin, hvor man kan være sikker på at se papegøjefisk, samt Whale Rock, hvor man kan være heldig at støde på hammerhajer.
Er man ude efter dykkerområder, som er mere familievenlige, er Trou Aux Biches og Pointe Aux to gode bud.

Port Louis
Port Louis er Mauritius’ hovedstad samt den største by på øen. Byen er meget broget, idet man oplever glimt af forskellige lande og kulturer heriblandt Indien, Afrika, Europa, Kina og Mellemøsten.
Port Louis er et godt sted at mærke landets puls og se de kulturelle og historiske skatte, som gemmer sig i byen. Foruden det centrale marked, som er essentielt, hvis man vil mærke det ægte Mauritius, så er der mange andre historiske steder. Heriblandt Champ de Mars, som er den ældste racerbane på den sydlige halvkugle.

Udvalgte hoteller i Nordlige Mauritius

{{hotel.CountryTitle}}

{{hotel.Title}}

{{hotel.Teaser}}

Læs mere
Trustpilot