Rejser til Bonaire


Hvem fantaserer ikke om at ligge på kridhvide sandstrande og solbade eller måske snorkle på koralrevene? Bonaire er en del af de Hollandske Antiller, og har i vid udstrækning beholdt sin tætte tilknytning til Holland. Det faste indbygger tal er ca.14.000. Her ånder alt fred og ro og der er en typisk ”Østemning” hvor alt foregår i et behageligt, afslappet tempo.

Bonaire huser et af verdens sundeste koralrev og er dermed en særdeles populær destination blandt dykkere. Øen er omringet af koralrev og farvestrålende fisk og der er derfor rig mulighed for at starte dykker- eller snorkel turen fra strandbredden, hvor man kan se alt fra havskildpadder, trompetfisk, hummere og meget mere.

Men den lille ø som tilhører de hollandske Antiller, og er beliggende tæt på den venezuelanske kyst, byder også på interessante oplevelser på land. Nyd synet af flamingoerne, leguanerne, den farvestrålende arkitektur samt de historiske monumenter. Her er kriminaliteten lav, temperaturen er stort altid omkring de 28 grader og der er ingen trafiklys. Livet leves i et afslappet tempo og her er der plads til alle. Da øen er udenfor orkanbæltet er den ligesom Aruba og Curacao en velegnet feriedestination året rundt, hvis man søger sol og varme.

Overalt på øen træffer man på de vilde æsler, som færdes i små flokke mellem de mange kaktusagtige vækster. I hovedstaden Kralendijk finder man små restauranter og barer ved havnefronten. Her foregår en livlig handel med friskfanget fisk, tropiske frugter og tekstiler i spraglede farver.

Bon Bini na Boneiru! Velkommen til Bonaire!