Loading…

Curacao

Rejser til Curacao


Curacao er den største af de tre ABC-øer og ligger mellem Aruba og Bonaire. Øen tilbyder mere end 35 smukke strande, hvor du kan nyde din ferie i Caribien. Langs Curacaos sydvestlige kyst er vandet roligt, og der er gode muligheder for at nyde det azurblå hav. Det får man heldigvis god mulighed for, da Curacao ligger udenfor orkanbæltet, og derfor er en god rejsedestination året rundt.

Øen byder dog ikke kun på strand og badeferie. På en rejse til Curacao bør man opleve den helt specielle flora og fauna, der blandt andet viser sig i nationalparken på den nordlige del af øen. Gå heller ikke glip af den caribiske kultur, livsstil og charme som særligt kommer til udtryk i øens hovedstad Willemstad.

Dykning, snorkling og unik natur på Curacao


Curacao er kendt for øens gode muligheder for dykning, snorkling og andre aktiviteter i og på vandet. Der er et væld af områder under vandet, der er værd at udforske, og gode chancer for at opleve havskildpadder, farverige fisk og smukke koraller.

Øen har også en helt speciel flora og fauna på land. Nationalparken, Christoffelpark, på den nordlige del af øen er bestemt et besøg værd. Her finder man et spændende landskab præget af klippeformationer, mandshøje kaktusser, farvestrålende fugle og vævre leguaner. Fra det højeste punkt i parken, er der en smuk udsigt langt ud over havet.

Willemstad


Willemstad er hovedstaden på Curacao og blev i 1997 optaget på UNESCOs verdensarvliste – og med god grund. Byen har rækker af smukke, pastelfarvede huse i gammel hollandsk stil. Ved havnen finder man det flydende marked, hvor fiskere og bønder fra Venezuela dagligt kommer med friskfanget fisk og alle former for frugt og grøntsager. Her foregår en livlig handel fra de mange både, som sælger direkte til kunden fra kajen. Willemstad er multikulturel og byder på en god blanding af caribisk, sydamerikansk og europæisk kultur.

Som et lille kuriosum, så har Willemstad også et dansk islæt, som vedrører pontonbroen Koningin Emmabrug (Dronning Emmas Bro), som krydser Skt. Anna bugten og forbinder Punda og Otrobanda, der tilsammen udgør byens historiske centrum. Den første bro blev bygget i 1888. I 1939 skulle den renoveres og derfor importerede man pontonerne fra Kong Christian den Niendes pontonbro, som fra 1863 til 1933 havde været forbindelsen mellem Aalborg og Nørresundby. I 2005-2006 renoverede man broen igen og skiftede det hele ud undtagen pontonerne.

Udvalgte udflugter i Curacao

{{activity.CountryTitle}}

{{activity.Title}}

{{activity.Teaser}}

Udvalgte hoteller i Curacao

{{hotel.CountryTitle}}

{{hotel.Title}}

{{hotel.Teaser}}

Læs mere