Aruba er en lille overskuelig ø i det caribiske ø-hav, der ikke byder på de vilde seværdigheder - udover de kridhvide og lovpriste sandstrande, svajende palmer og turkisblåt vand samt en fantastisk caribisk atmosfære med masser af latinske rytmer!!

Aruba er den mindste af de tre hollanske caribiske øer ikke langt fra Venezuela og lige udenfor orkan-bæltet. Vandet er klart, og revet langs øens vestkyst gør stedet populært for dykkere og snorklere - ofte med sigtbarhed på 30 meter. De skønne strande er offentlige og gratis og lokker med lækker strandferie. Søger du afslapning under palmerne, mens de blide bølger skyller op af de hvide sandstrande? Så er Aruba feriemålet for dig!

Aruba har ligesom Bonaire og Curacao nemlig også den fordel, at øen ligger udenfor orkanbæltet. Det vil sige, at Aruba er velegnet som rejsemål året rundt, hvis man søger solstråler og afslapning ved havet.

Som mange andre caribiske øer er Aruba også en stor krydstogt-destination. Og med det følger shoppingcentre med dyre mode- og designerbutikker. Besøg for eksempel shoppingparadiset under luksushotellet Renaissance Aruba Resort & Casino i Oranjestad. Her ligger Gucci, Cartier, Louis Vuitton, Ralph Lauren, Calvin Klein og mange flere side om side og lokker med favorable priser.
Selve hotellet Renaissance Aruba Resort er uden tvivl byens bedste - med privat "strand-ø" og indendørs ankomstmole til speedbåde.

Oranjestad er dog ikke kun shoppingcentre og luksuriøse hoteller. Byen er også kendt for sine farverige huse med den specille designblanding af 'Caribien møder det koloniale'. Ned mod vandet og i de omkringliggende gader er der et væld af gode restauranter og cafeer. Ofte er stemningen afslappet og tilbagelænet - pånær når de store krydstogtskibe ligger til i havnen.

Når man bevæger sig væk fra hovedstaden og de store resorts kan man stadig finde smukke strande, som masserne ikke har fundet endnu. På den østlige side af øen er der mere kuperet end på den vestlige, og det er også her, man finder Arikok nationalpark. Her er der flere gode muligheder for vandreture i det sandede og barske landskab, hvor kaktusser og firbin er på hjemmebane.

Havet ud for øen er fyldt med spændende liv, og udover farverige fisk kan man på en dykkertur også støde på skibsvrag og nedstyrtede fly. Er man til vind- eller kitesurfing er forholdene også gode på Aruba.

"Vores" Aruba er groft sagt delt op i to, når det kommer til de bedste strande. Begge ligger på den nordvestlige del af øen - Palm Beach nordligst og Eagle Beach lidt syd for.

Palm Beach ligger de store hoteller som Ritz-Carlton, Marriott, Holiday Inn, Radisson, The Westin m.fl. Hvis man er til hoteller med alle former for aktiviteter, flere restauranter og barer, underholdning m.m. er det her man skal bo.

Er man derimod til mindre fyldte strande, mindre hoteller med atmosfære samt lidt fred og ro, skal man bo på den fantastiske Eagle Beach, der i flere anerkendte rejsemedier, er blandt de 10 bedste strande i verden.

Velkommen til en tropisk drøm - og som de selv siger på Aruba "One Happy Island"!