FÅ SKRÆDDERSYEDE REJSER AF DIN PERSONLIGE REJSEKONSULENT

Skriv til os eller ring på 70 270 370 for at høre mere!

Kap Verde , Afrika

Rejser til Kap Verde - De grønne øer


Navnet Kap Verde, også kaldt Cabo Verde, betyder "De grønne øer". At kalde øerne for grønne er dog næsten det samme som at kalde Grønland for grøn. Det meste af året er landskabet på Kap Verde tørt, og derfor er det nærmere den brune farve, der går igen.

Kap Verde består af to øgrupper med henholdsvis 5 og 4 øer i hver gruppe: Ilhas do Barlavento (øer i vinden) og Ilhas do Sotavento (øer i læ). Øerne er vidt forskellige og dette næsten ned til mindste detalje. Sproget er forskelligt, da det kreol-portugiske sprog ændrer sig fra ø til ø. Indbyggerne er forskellige hvad angår farve, højde og drøjde. Landskaberne er ligeså forskellige som dag og nat.

En rejse til Kap Verde bør indeholde flere øer, så man virkelig oplever forskellene.

Se vores forslag til individuelle rejser i Kap Verde eller kontakt os og få et uforpligtende tilbud på din rejse.

De grønne, eller brune, øers forskelligheder
Hovedøen Santiago er den mest frodige af dem alle, hvor klippenøen Santo Antão ved første øjekast står som lidt af en kontrast, da der først dukker grønne træer og planter op på toppen af øen. Ildøen Fogo er den mest iøjnefaldende ø på grund af sin helt runde form og med den aktive vulkan midt på øen. Øen Sal er kontrasten hertil – ingen bjerge eller vulkaner og er derimod helt flad.

Kap Verde-øernes mange muligheder
Når øerne er så forskellige, kræver det planlægning at få en rejse til landet til at indeholde lidt af alle de elementer, som øerne har at byde på. Hvis man kun kommer til Kap Verde for en sol- og badeferie i det danske vinterhalvår, så er en tur til Sal eller Boa Vista anbefalelsesværdig. Men hvis man vil opleve noget af det, som gør øerne til noget helt unikt, kan man enten flyve mellem øerne eller tage en af de meget få færger, der binder øerne sammen. Øerne indbyder bestemt til en aktiv ferie. Vinden kalder på windsurfere, det klare vand kalder på dykkere og snorklere, og bjergene og de mange små stier er et oplagt visit for trekkere. Kap Verde byder også på en spændende kultur med sin egen musik og dans.

Musik og dans foregår også på tankstationer
Musik fylder en stor del af det kapverdianske liv. De musikalske udtryk, tekster, rytmer og melodier varierer i stil, hvor blandt andet stilarterne Coladera, Funaná og Batuque er meget eksotiske, hvorimod Morna er mere sørgmodig og handler om en blanding af kærlighed, erindring og håb. Melodierne krydres altid med dans, hvor kroppen 'nynner' med i takt med rytmen. Overalt, hvor der spilles musik, møder man synet af dansende kapverdianere, hvad end det er på tankstationer, i butikker, til politisk møder, fester osv. Som turist slipper man ikke for at lade sig rive med, og pludselig er man en del af flokken. Et eksempel på den musikalske anerkendelse er sangerinden Cesaria Évora (som optræder med bare fødder), der er kendt i både resten af Afrika og i Europa, Amerika og Asien.

Europa bygger i Vestafrika
Øerne blev opdaget af portugisere i 1450. Dengang var øerne ubeboede. Ribeira Grande, også kaldt Cidade Velha (Den gamle by), blev grundlagt på hovedøen Santiago og var dermed den første europæisk-byggede by i Vestafrika. Cidade Velhas gamle historiske bygninger er ved at gennemgå en stor restaurering og venter på at blive optaget i UNESCO som verdens kulturarv og dermed få status som ''Património Mundial''.

Bemærk: vi tilbyder ikke direkte fly - til gengæld tilbyder vi fuld fleksibilitet, så I kan rejse, når I ønsker

Praktiske informationer

Vejret

{{city.City}}{{data.MonthDisplay}}
Dagstemperatur (°){{data.Temperature}}
Nedbør (mm){{data.Rainfall}}