FÅ SKRÆDDERSYEDE REJSER AF DIN PERSONLIGE REJSEKONSULENT

Skriv til os eller ring på 70 270 370 for at høre mere!

Sal, Kap Verde

Sal er næsten flad som en pandekage og strækker sig gold, ugæstfri, brun og støvet ned mod det blå hav. Det er strandene med deres lysende gule sand og det blågrønne vand, der tiltrækker besøgene.

Når man lander i øens lufthavn, der er bygget af Mussolini tilbage i 1930, så er der kun 15 km til Santa Maria, der er byen med øens flotteste strand. Stranden er bred med gyldent sand, der er båret hertil 600 km med vindene fra Afrika. Atlanterhavets bølger sender deres varme blå bølger op over stranden og danner den perfekte ramme for en badeferie. Hotellerne strækker sig ned mod vandet, strandpromenaden og den meget brede strand, og i selve byen ligger mindre hoteller og pensionater. Det meste af året blæser der en behagelig vind fra havet, der køler stranden ned. Den samme vind kan piske vandet op til store bølger, der istedet for badegæster tiltrækker vind- og kitesurfere.

Få kilometer fra lufthavnen finder man Espargos - et velegnet overnatningssted, hvis man kun er på gennemrejse. En ganske almindelig by, som er upåvirket af turismen. Er der tid til overs, kan du trave op på toppen af den 107 m høje bakke, hvorfra hele øen kan overskues.

Palmeira er øens havneby, herfra udskibes bl.a. hummer til hele verden.

Pedra de Lume er det sidste sted, hvor der blev udvundet salt af havvandet. Produktionen stoppede i 1985.

Buracona er en naturlig swimmingpool beliggende for foden af Monte Leste, ca. 6 km nord for Palmeira. Den kan nås med bil eller til fods.

Praktiske informationer