Sal betyder salt på portugisisk. Øen har fået sit navn, da der indtil år 1985 blev udvundet salt af havvandet i blandt andet byen Pedra Lume.

Øen skiller sig ud fra de andre af Kap Verdes øer, da den næsten er flad som en pandekage og strækker sig brun og støvet ned mod det blå hav. Det er de flotte strande med det fine gyldne sand og det blågrønne vand, der tiltrækker besøgene.

Når man ankommer i lufthavnen, der er bygget af Mussolini tilbage i 1930, er der kun få kilometer til Espargos, en ganske almindelig by, som er upåvirket af turismen. Er der tid til overs, kan man gå op på toppen af den 107 m høje bakke, hvorfra man kan få et overblik af hele øen.

15 km fra lufthavnen ligger byen Santa Maria, der har øens flotteste strand. Strandens gyldne sand er båret 600 km af vindene fra Afrika. Atlanterhavet sender sine varme blå bølger op over stranden og danner den perfekte ramme for en badeferie.

De store hoteller strækker sig ned mod vandet, strandpromenaden og den meget brede strand, og i selve byen ligger mindre hoteller og pensionater. Det meste af året blæser der en behagelig vind fra havet, der køler stranden ned. Den samme vind kan piske vandet op til store bølger, der i stedet for badegæster tiltrækker vind- og kitesurfere.