Loading…

Eventyr I Mayaernes Mexico

Vi har opgraderet en af de mest populære rundrejser i Mexico. Her oplever I spektakulær kultur, natur og smukke strande ved Den Caribiske Kyst. Turen går fra Mexico City gennem Chiapas til Yucatán!
Mexico har det hele: Formidabel natur, spændende Maya-og Aztekerkultur, kridhvide sandstrande, god mad og en venlig befolkning. På denne klassiske rundrejse starter man i hovedstaden Mexico City beliggende midt i Aztekernes gamle domæne. Derefter går turen sydover gennem Chiapas' smukke natur, skønne landsbyer med en nutidig sammenblanding af direkte Maya-efterkommere og spansk kolonialarkitektur. Derfra gennem regnskoven til de fantastiske pyramider, for at slutte med afslapning på Isla Mujeres og dens kridhvide sandstrande.

Turen kan - som alle vores rejser i øvrigt - skræddersyes og ændres helt, som I måtte ønske det . Vi har taget basis i en ret økonomisk version med delt transport og 3-4* hoteller samt de vigtigste udflugter. Men man kan med fordel vælge at opgradere hotellerne til mere luksuriøse versioner eller tage transporten med privat chauffør og guide ved attraktioner på vejen. Man kan inkludere flere dage og mange andre udflugter på ruten her!

Dag 1:1 Ankomst til Mexico City og transport til jeres hotel
Dag 2: Mexico City: Halvdags byrundtur
Dag 3: Fly til Tuxtla: Sejltur gennem Sumidero kløften - Transport til San Cristobal de las Casas
Dag 4: San Cristobal: byrundtur samt besøg i to Maya landsbyer
Dag 5: San Cristobal: dagen er til fri disposition
Dag 6: Besøg ved Agua Azul vandfald på vejen til Palenque
Dag 7: Palenque: Halvdags udflugt ved ruinerne
Dag 8: Transport til Campeche
Dag 9: Campeche: Dagen er til fri disposition
Dag 10: Transport til Merida
Dag 11: Transport til Isla Mujeres med udflugt ved Chichen Itza-ruinerne
Dag 12-14: Isla Mujeres: Dagene er til fri disposition
Dag 15: Transport til Cancun lufthavn

Se detaljeret program under rejseplan

Dag Beliggenhed Vis alle
1 Ankomst til Mexico City
2 Rundtur i Mexico City
3 Mexico City - Tuxtla Gutierrez - San Cristobal de Las Casas
4 San Cristobal de Las Casas
5 Afslapning og oplevelser i San Cristobal de Las Casas
6 San Cristobal de Las Casas - Agua Azul - Palenque
7 Halvdagstur i Palenque
8 Palenque - Campeche
9 Campeche
10 Campeche - Merida
11 Merida - Chichén Itza - Isla Mujeres
15 Isla Mujeres - Cancun - hjemrejse

Dag 1 : Ankomst til Mexico City

Ved ankomsten til Mexico City bliver I hentet i lufthavnen af vores lokale guide og kørt til jeres hotel. I har to overnatninger på et meget velbeliggende hotel ved den centrale Zocalo i Mexico City. Resten af dagen idag er til fri disposition.

Dag 2 : Rundtur i Mexico City

Dagen i dag byder på en halvdags guidet rundtur i det historiske centrum. Man besøger Zocalo, det enorme hovedtorv flankeret af smukke, koloniale bygninger. Man kommer også forbi nationalmuseet med de berømte murmalerier af Diego Rivera, katedralen, de tre kulturers torv mm. Turen går gennem Chapultepec parken og beboelsesområdet Las Lomas.

Dag 3 : Mexico City - Tuxtla Gutierrez - San Cristobal de Las Casas

I bliver hentet på hotellet og kørt til lufthavnen, hvorfra I flyver til Tuxtla. Her bliver I modtaget i lufthavnen og kørt videre til Sumiderokløften, hvor der er en fascinerende bådtur med guide. Senere går turen op ad bjerget til en af Mexicos smukkeste byer, San Cristobal de las Casas, hvor I har tre overnatninger.

Dag 4 : San Cristobal de Las Casas

I dag skal man med sin guide udforske nogle højdepunkter i San Cristobal de las Casas og de omkringliggende maya-landsbyer.

Her i hjertet af Chiapas ligger San Cristobal to kilometer over havets overflade. I dette område mødes folk fra de lokale tzotzilstammer, chamula'er og zinacantek'er især for at handle. Trods den lange spanske og kirkelige indflydelse har stammerne formået at beholde og udvikle mange af deres egne traditioner, som de er meget stolte af. De forventer at man respekterer, at de ofte ikke vil fotograferes. Især er der totalt fotoforbud inde i kirken i San Juan de Chamula.

Chamulaindianerne bærer en tyk, hvid, ulden kofte med et broget bælte samt halvlange bukser, mens zinacantek'erne bærer rød- og hvidstribede bluser med farvede besæninger og flade, runde palmehatte med flagrende bånd.

Dag 5 : Afslapning og oplevelser i San Cristobal de Las Casas

Dagen er til fri disposition til at nyde den charmerende by i sit eget tempo. Man kan for eksempel besøge danskeren Frans Bloms residens, Na'bolom, som betyder "Jaguarens Hus". Geologen og arkæologen Frans Blom ledte det berømte Carnegie-instituts ekspeditioner i Chiapas' jungle og deltog i mange vigtige udgravninger af mayaruiner. Han og hans kone, fotograf og journalist Trudy Loertscher, gik i kamp for lacondon indianerne og regnskoven og satte Chiapas på verdenskortet. Både Frans Blom og hans kone er nu døde, men Nabolom drives videre af en fond. Forskere og studerende fra hele verden kan bo i huset i en periode mod at arbejde for sagen.

Dag 6 : San Cristobal de Las Casas - Agua Azul - Palenque

I dag afhentes man på hotellet i San Cristobal, hvorefter turen gå ned ad bjergets kurvede sving til man efter et par timer når til de smukke vandfald Agua Azul. På en god dag fremstår de i den utroligste turkise farve, og man kan bade i de sørligt afmærkede områder. Efter opholdet her går turen videre til Palenque og hotellet.

Dag 7 : Halvdagstur i Palenque

Dagens i Palenque går til nogle af de mest spændende mayaruiner gemt i Chiapas' tropiske jungle. Palenque blev bygget i den klassiske mayaperiode og rummer en guldgrube af historie i smukke omgivelser. De mange pyramider og templer fascinerer enhver besøgende og krydres samtidigt med brøleabernes skrig i træerne omkring. Den guidede rundtur varer ca. 3-4 timer og giver et fint indblik i mayaernes verden.

Dag 8 : Palenque - Campeche

I bliver hentet på hotellet fra morgenstunden og kørt til Campeche med offentlig bus af europæisk standard. I den anden ende er der transport til hotellet fra busstationen.

Dag 9 : Campeche

Dagen er fri til at udforske den smukke by ved kysten på egen hånd.

Dag 10 : Campeche - Merida

Fra Campeche forsætter turen til Merida med offentlig bus som førnævnte og transport mellem hotel og busstation i begge ender. Vil man gerne se den store pyramide ved Uxmal kan man her med fordel opgradere til privat transport med guide til at gøre stoppet på vejen.

Dag 11 : Merida - Chichén Itza - Isla Mujeres

Igen bliver I hentet på hotellet fra morgenstunden. På vej til kysten er der guidet rundtur ved den verdensberømte pyramide Chichén Itza. Efter besøget kører og sejler I, der indtil I når jeres hotel på den smukke, lille ø Isla Mujeres.

De næste dage er til fri disposition til at nyde sandstranden eller andre af øens attraktioner på egen hånd. Vil man hellere slutte på en af fastlandets strande er dette selvfølgelig nemt at ændre.

Dag 15 : Isla Mujeres - Cancun - hjemrejse

I bliver hentet på hotellet og kørt til Cancun, hvorfra hjemrejsen begynder.


Priser og varighed

Priser fra: : kr. 16.305,00 pr. person

Varighed: 15 dage / 14 nætter

Inkluderet

* Alle transporter til og fra lufthavne i privat eller delt transport
* Al landtransport fra hotel-hotel i delte busser af rigtig god kvalitet
* Alle overnnævnte ture i mindre grupper med engelsktalende guider
* Frokost dag 11
* 14 nætter på 3+4* hoteller med morgenmad
* Bidrag til rejsegarantifonden

Bemærk: prisen er baseret på to personer i delt dobbeltværelse

Ikke Inkluderet

Bemærk, at flybilletter IKKE er inkluderet i priserne, men vi laver naturligvis også gerne fly til jer!

I dag ændrer priserne på flybilletter sig næsten dagligt - kampagner med priser helt i bund kommer og går, afgifter stiger og sæsoner ændres. Mange rejsende har deres egne præferencer, f.eks. indenfor en bestemt flyalliance pga. bonuspoint. Andre vil "bare have det billigste" og atter andre vil gerne flyve lidt mere komfortabelt. Der er mange faktorer, der spiller ind, og derfor har vi ikke inkluderet fly i rejseforslaget her. Vi lytter til jeres ønsker og kommer med det bedste oplæg på lige netop jeres rejse.

10439 04022022 CV

Andre rejseforslag

Gennem Centrale Mexico Til Stillehavet

Kom med på en unik og kulturel rejse fra Mexico City ud til det smukke Stillehav - med afslutning ve…

Kobberkløften Og Baja California

Rejs med tog gennem Kobberkløften - en af verdens smukkeste togture. Derudover oplever i historie og…

Kulinarisk Og Historisk Rundrejse

Oplev mexicanernes historie, kunst og kulinariske traditioner på denne rejse. Besøg markederne, smag…