Loading…

Chichen Itza

På La Ruta Maya mellem Mérida og Cancún ligger den bedst restaurerede af mayaernes byer, Chichén Itzá. Her er der næsten garanti for at blive imponeret som besøgende. Man vil få løst mange af gåderne omkring den berømte, astronomiske Maya-kalender netop her, når man forstår udformningen af deres ”tids-templer”.

Netop astronomien samt religion og politik var centreret i denne by, som menes at være opført af Mayaerne omkring år 600 e.Kr. i den klassiske Maya periode. Chichén Itzá blev af ukendte grunde forladt i det 10. århundrede, men igen beboet omkring år 1000. Kort tid efter blev byen tilsyneladende invaderet af Toltekerne, der kom fra deres hovedstad Tula nord for Mexico City. Dette førte til en sammensmeltning af Mayaernes og Toltekernes kultur, hvilket tydeligt ses i Chichén Itzá ruinerne og gør stedet unikt. Det er fortsat et mysterium, hvorfor byen blev forladt i det 14. århundrede, men stedet forblev et religiøst mål for pilgrimsrejsende mange år efter.

Et endnu større mysterium er måske, hvorfor så mange først vælger at besøge stedet efter kl. 11 om formiddagen, hvor middagsheden bliver kvælende, i stedet for at overnatte tættere på end Cancún og dermed kunne opleve ruinerne tidligt om morgenen eller senere på eftermiddagen under langt bedre omstændigheder.
Blandt de største oplevelser er den fantastiske pyramide El Castillo, som i virkeligheden er Maya-kalenderen udformet i sten. De allerheldigste, som kommer omkring forårs- eller efterårsjævndøgn (21. marts eller 21. september), kan se den magiske illusion af skyggen, der fremstår som en slange, der kryber op ad pyramidens trapper. Der er også Krigernes Tempel med den berømte Chac-figur, boldbanen, den hellige offerbrønd og observatoriet. Endnu en fabelagtig demonstration af Mayaernes højtudviklede evner indenfor arkitektur og astronomi.

Udvalgte hoteller i Chichen Itza

{{hotel.CountryTitle}}

{{hotel.Title}}

{{hotel.Teaser}}

Læs mere